Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Αποτελέσματα εκλογών ΔΟΕ 2022: Πρώτη δύναμη η ΔΑΚΕ με 3 έδρες στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Αποτελέσματα εκλογών ΔΟΕ 2022: Πρώτη δύναμη η ΔΑΚΕ με 3 έδρες στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο. Από 2 έδρες η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών (ΑΣΕ), η Δημοκρατική Συνεργασία Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΗΣΥ), οι Παρεμβάσεις-Συσπειρώσεις-Κινήσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και το Αυτόνομο Δίκτυο Εκπαιδευτικών.

Αποτελέσματα εκλογών ΔΟΕ 2022

Μετά τις διεργασίες της 91ης Γενικής Συνέλευσης, σήμερα 29 Ιουνίου 2022 και την ολοκλήρωση της καταμέτρησης των ψηφοδελτίων και των σταυρών προτίμησης, στις αρχαιρεσίες για το Διοικητικό Συμβούλιο (ΔΣ) της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ), η Δημοκρατική Ανεξάρτητη Κίνηση Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΑΚΕ ΠΕ) αναδείχθηκε πρώτη δύναμη αποκτώντας 3 έδρες.

Επανεκλέγονται με τη ΔΑΚΕ ο Θανάσης Κικινής, ο Μάνος Ανδρουλάκης και η Γιώτα Βενετοπούλου.

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών (ΑΣΕ), ο συνδυασμός που στηρίζει το ΠΑΜΕ, είναι η 2η δύναμη και καταλαμβάνει 2 έδρες, όπως και η Δημοκρατική Συνεργασία Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΗΣΥ), η οποία είναι η 3η δύναμη καταλαμβάνοντας επίσης 2 έδρες.

Οι Παρεμβάσεις-Συσπειρώσεις-Κινήσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης είναι η 4η δύναμη  και το Αυτόνομο Δίκτυο Εκπαιδευτικών είναι η 5η δύναμη. Και οι δύο παρατάξεις καταλαμβάνουν επίσης από 2 έδρες.

Η σημερινή 4η ημέρα εργασιών της 91ης Γενικής Συνέλευσης της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ) περιλάμβανε τις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου ΔΣ ΔΟΕ, Ελεγκτικής Επιτροπής και Αντιπροσώπων στην ΑΔΕΔΥ.
Κατά την 91η Γενική Συνέλευση της της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ) ψηφίσθηκε ομόφωνα το διεκδικητικό πλαίσιο το οποίο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:
  • Τη μείωση του ωραρίου των Νηπιαγωγών ανάλογα με τα χρόνια υπηρεσίας
  • Την αποζημίωση υπερωριών
  • Την αύξηση στις προσλήψεις Νηπιαγωγών κατά 5℅ σε κάθε Διεύθυνση για αναπληρώσεις σε περίπτωση απουσιών λόγω αδειών, συμμετοχής σε προγράμματα κλπ.
Δείτε επίσης

Ανακοίνωση μόνιμων διορισμών από το Υπουργείο Παιδείας: 8.586 σύνολο 

Πρόεδρος ΑΣΕΠ για πίνακες ειδικής αγωγής: Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μη φτάσουμε στο τέλος Αυγούστου 

Κεραμέως-νέα σχολική χρονιά: Είμαστε καθ’ όλα έτοιμοι 

Κεραμέως-γραπτός διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Εξετάζεται για προσεχείς προσλήψεις και διορισμούς 

Βουλή-Διατάξεις: Αύξηση ποσού για πρόσληψη αναπληρωτών-επιμίσθιο Συντον. εξωτερικού-εκλογές πρυτανικών αρχών 

Ερώτηση στη Βουλή για νέους πίνακες Γενικής Αγωγής, προς την Υπουργό Παιδείας

Πριν φύγετε

Αποτελέσματα εκλογών ΠΟΣΕΕΠΕΑ 2022: Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο 

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση