Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Απουσίες αναπληρωτών λόγω γρίπης: Ερώτηση στη Βουλή

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Απουσίες αναπληρωτών λόγω γρίπης: Ερώτηση στη Βουλή για την ανάγκη έκδοσης Εγκυκλίου για τις αποδοχές όσων απουσιάζουν λόγω της εποχικής γρίπης.

Απουσίες αναπληρωτών

Ερώτηση στη Βουλή για την ανάγκη έκδοσης Εγκυκλίου για τις αποδοχές των αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτικών, που απουσιάζουν λόγω της εποχικής γρίπης, κατέθεσε η Βουλευτής Αννα Μάνη-Παπαδημητρίου της Νέας Δημοκρατίας.

Η Βουλευτής ρωτά την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων αν προτίθεται να εκδώσει Εγκύκλιο που να προβλέπει την καταβολή πλήρων αποδοχών στους αναπληρωτές και ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς που απουσιάζουν από τα διδακτικά τους καθήκοντα λόγω της εποχικής γρίπης.

Δείτε την Ερώτηση αναλυτικά

Αθήνα 10 Φεβρουαρίου 2020

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: Την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κα. Νίκη Κεραμέως

Θέμα: Ανάγκη έκδοσης εγκυκλίου για τις αποδοχές των αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών που απουσιάζουν λόγω της εποχικής γρίπης
Κυρία Υπουργέ,

Σύμφωνα με την υπ. αρ. (Φ1/10578/Δ2/24-1-2020) εγκύκλιο του Υπουργείου σας με θέμα «Ενημέρωση σχετικά με τις απουσίες μαθητών/τριών λόγω της εποχικής γρίπης» λαμβάνεται μέριμνα ώστε να μην προσμετρώνται απουσίες έως πέντε (5) εργάσιμων ημερών για τους μαθητές και τις μαθήτριες που θα ασθενήσουν στο χρονικό διάστημα από Ιανουάριο έως Μάρτιο 2020.

Δεδομένης της έξαρσης της εποχικής γρίπης και της ευκολίας μετάδοσης της στο σχολικό περιβάλλον, το ίδιο ευάλωτοι  σε αυτή είναι και οι εκπαιδευτικοί. Ωστόσο, ενώ οι μόνιμοι δάσκαλοι και καθηγητές έχουν την δυνατότητα να λάβουν αναρρωτική άδεια με πλήρεις αποδοχές, δεν ισχύει το ίδιο για τους αναπληρωτές και ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς.

Εκτός από την γραφειοκρατική διαδικασία βεβαίωσης της ασθένειας από το ΙΚΑ, η οποία σε καμία περίπτωση δε διευκολύνει έναν ασθενή, οι αποδοχές των αναπληρωτών εκπαιδευτικών μειώνονται σε περίπτωση αναρρωτικής άδειας ως εξής:

Για τις τρεις πρώτες ημέρες της άδειας λαμβάνουν το μισό των αποδοχών που δικαιούνται, για την 4η μέχρι τη 15η ημέρα λαμβάνουν αποδοχές 12 ημερών αφαιρουμένης της επιδότησης του ΙΚΑ που αναλογεί στο διάστημα αυτό και από την 16η ημέρα και πάνω λαμβάνουν μόνο την επιδότηση του ΙΚΑ.

Αποτέλεσμα αυτού είναι οι περισσότεροι αναπληρωτές και ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί να προσέρχονται στο σχολείο ακόμα και ασθενείς, διότι οι οικονομικές τους ανάγκες δεν τους επιτρέπουν να παραμείνουν στο σπίτι τους για θεραπεία.

Κατόπιν όλων αυτών ερωτάται η αρμόδια Υπουργός:

Προτίθεστε να εκδώσετε αντίστοιχη εγκύκλιο που να προβλέπει την καταβολή πλήρων αποδοχών στους αναπληρωτές και ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς που απουσιάζουν από τα διδακτικά τους καθήκοντα λόγω της εποχικής γρίπης;

Η Ερωτώσα Βουλευτής

Αννα Μάνη – Παπαδημητρίου

Δείτε όλα τα στοιχεία της Ερώτησης

 Δείτε επίσης

Σχολικά Γεύματα στη Βουλή: Ερώτηση 25 Bουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ
Σχολικές καθαρίστριες: Ερώτηση 38 Bουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή
Διορισμοί ΑμεΑ: Συζήτηση στη Βουλή σε Επίκαιρη Ερώτηση

Πριν φύγετε

ΔΟΕ για πολιτική ηγεσία Υπουργείου Παιδείας: Δίγλωσση και αναξιόπιστη
Απαντήσεις Υπουργείου Παιδείας στα ζητήματα που έθεσε το ΔΣ της ΔΟΕ
Τοποθετήσεις Κεραμέως στα θέματα που έθεσε το ΔΣ της ΟΛΜΕ
Μαθητές με Σακχαρώδη Διαβήτη: Eγκρίθηκε το Εντυπο παρακολούθησης από το ΥΠΑΙΘ
Αύξηση μισθών από 1-1-2020: Για ποιους λόγους συμβαίνει
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση