“Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Αποζημίωση Ειδικών Θεραπειών: Απαιτούμενα δικαιολογητικά | Εγκύκλιος

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Αποζημίωση Ειδικών Θεραπειών: Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την αποζημίωση δαπανών για Ειδικές Θεραπείες παιδιών-εφήβων και ενηλίκων – Εγκύκλιος ΕΟΠΥΥ.

Αποζημίωση Ειδικών Θεραπειών: Απαιτούμενα δικαιολογητικά | Εγκύκλιος

Εγκύκλιο εξέδωσε ο ΕΟΠΥΥ αναφορικά με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την αποζημίωση δαπανών για ειδικές θεραπείες παιδιών-εφήβων και ενηλίκων.

Σύμφωνα με την Εγκύκλιο:

Για την αποζημίωση των δαπανών που διενεργούνται σε Θεραπευτές και μέχρι την υπογραφή σχετικών συμβάσεων, θα πρέπει να υποβάλλονται στις κατά τόπους αρμόδιες Περιφερειακές Διευθύνσεις του ΕΟΠΥΥ τα δικαιολογητικά:

1. Πρωτότυπη Ηλεκτρονική Γνωμάτευση με υπογραφή και σφραγίδα ιατρού για δικαιούχους έως 21 ετών. Για άνω των 21 χειρόγραφη.

2. Για τους άνω των 21 ετών επιπροσθέτως πιστοποιητικό ΚΕΠΑ με το ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω.

3. Απόδειξη παροχής υπηρεσιών στην οποία να αναφέρεται το διάστημα των θεραπειών “από -έως”

4. Βεβαίωση του Θεραπευτή ή του ιδιοκτήτη του Κέντρου.

5. Υπεύθυνη Δήλωση του άμεσα δικαιούχου στην οποία να δηλώνεται ότι το τέκνο του δεν λαμβάνει θεραπείες από ειδικά εκπαιδευτήρια, άσυλα, ΚΑΑ και ΚΔΗΦ. (Τα Ειδικά Σχολεία δεν εμπίπτουν σε αυτή την κατηγορία).

6. Βεβαίωση δραστηριοτήτων της επιχείρησης.

7. Αδεια Ασκησης Επαγγέλματος των Θεραπευτών που διενεργούν τις θεραπείες, εφόσον οι Θεραπευτές δεν έχουν πιστοποιηθεί στο σύστημα του ΕΟΠΥΥ.

Τέλος, από 1η Αυγούστου 2019 δεν θα υποβάλλονται ατομικά αιτήματα για αποζημιώσεις Φυσικοθεραπειών, εφόσον στον τόπο κατοικίας του δικαιούχου υπάρχουν συμβεβλημένοι πάροχοι.

Δείτε την Εγκύκλιο

Δείτε ακόμη:

ΑμεΑ και Στρατός: Τροποποίηση Υπουργικής Απόφασης

Μοριοδότηση Μεταθέσεων για ΑμεΑ και μέλη μονογονεϊκών οικογενειών στον Στρατό | ΦΕΚ
Μετακινήσεις ΑμεΑ: Διευκρινιστική Εγκύκλιος για τη χορήγηση Δελτίων
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Πρόεδρος του Ινστιτούτου Παιδαγωγικών Ερευνών Μελετών της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (Ι.Π.Ε.Μ. - Δ.Ο.Ε.). Διετέλεσε Προϊστάμενος του 2ου Γραφείου Εκπαίδευσης της Γ΄ Αθήνας, Διευθυντής Εκπαίδευσης Π.Ε. Γ΄ Αθήνας, Διευθυντής στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο του Αιγάλεω, Διευθυντής της Διεύθυνσης Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (Ε.Α.Ε.) του Υπουργείου Παιδείας και Σύμβουλος Α΄ Ειδικής Αγωγής στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.).

1 Σχόλιο

  1. ΡΟΥΤΣΗ ΕΙΡΗΝΗ σε

    Αποσο γνωρίζω οι φυσικοθεραπευτές που ασχολούνται με παιδιά κλήθηκαν να κάνουν την εγγραφή τους στην πλατφόρμα που άνοιξε ο ΠΣΦ για την πιστοποίηση τους στον ΕΟΠΥΥ. Δεν έχει κάνει προς το παρόν κάνεις φυσικοθεραπευτής παιδο σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ. Μήπως εννοείτε την πιστοποίηση; Εκτός κ αν αναφέρει κάπου ότι πρέπει να πηγαίνουν σε κέντρα αποκατάστασης τα οποία έκαναν σύμβαση για την εκτέλεση των φυσικοθεραπειων Πηγή: http://www.especial.gr

Γράψτε μία απάντηση