Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Αποζημίωση μαθητευομένων ΠΕΠΑΣ Μαθητείας στον κλάδο του τουρισμού και της φιλοξενίας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Αποζημίωση μαθητευομένων ΠΕΠΑΣ Μαθητείας στον κλάδο του τουρισμού και της φιλοξενίας – Καθορίστηκε με Κοινή Υπουργική Απόφαση.

Με την υπ. αριθμ. 37169/18-4-2022 ΚΥΑ των Υπουργών ΠΑΙΘ και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, καθορίζεται η αποζημίωση των μαθητευομένων των Πειραματικών Επαγγελματικών Σχολών (ΠΕΠΑΣ) Μαθητείας της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) στον κλάδο του τουρισμού και της φιλοξενίας.

Συγκεκριμένα

1. Η αποζημίωση των μαθητευομένων των Πειραματικών Επαγγελματικών Σχολών (Π.ΕΠΑ.Σ.) Μαθητείας της Δ.ΥΠ.Α. στον κλάδο του τουρισμού και της φιλοξενίας ορίζεται σε ποσοστό ογδόντα τοις εκατό (80%) επί του νόμιμου, νομοθετημένου, κατώτατου ορίου του ημερομισθίου του ανειδίκευτου εργάτη, όπως ισχύει κάθε φορά.

2. Η αποζημίωση της παρ.1 καταβάλλεται για κάθε ημέρα πραγματοποίησης του «προγράμματος μάθησης σε εργασιακό χώρο», που υλοποιείται σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα.

3. Ο μαθητευόμενος υπάγεται ασφαλιστικά στον e-ΕΦΚΑ για το διάστημα του προγράμματος μάθησης σε εργασιακό χώρο στην επιχείρηση στον κλάδο παροχών ασθενείας σε είδος και σε χρήμα, ο δε χρόνος ασφάλισης του μαθητευομένου είναι συντάξιμος. Για τις ασφαλιστικές εισφορές εφαρμόζεται αναλογικά η περ. γ’ της παρ. 1 του άρθρου 3 του ν. 2335/1995 (Α’ 185), κατά την οποία οι εισφορές υπολογίζονται με βάση το ήμισυ των πράγματι καταβαλλόμενων εισφορών, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 11, του ν.4763/2020 όπως ισχύει.

4. Το σύνολο της αποζημίωσης των μαθητευομένων, συμπεριλαμβανομένων των νόμιμων ασφαλιστικών εισφορών, καλύπτεται από την επιχείρηση, στην οποία πραγματοποιείται το πρόγραμμα μάθησης σε εργασιακό χώρο.

Δείτε επίσης

ΦΕΚ: Διαδικασία κατάταξης αποφοίτων ΙΕΚ- Μεταλυκειακού έτους Τάξης Μαθητείας σε Τμήματα ΑΕΙ 

Αποτελέσματα Πιστοποίησης Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης αποφοίτων Ι.Ε.Κ. και Σ.Ε.Κ. 2021 

Νόμος 4926-2022: Προϋπηρεσία ΠΕ87.02 και ΤΕ01.30-Αδειες-Βιομηχανικά διδακτορικά-Επισκέπτες καθηγητές 

Καταργούνται τα self test στα σχολεία από την Πρωτομαγιά-Ανακοινώσεις Υπουργού Υγείας Θ. Πλεύρη 

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Πρόεδρος του Ινστιτούτου Παιδαγωγικών Ερευνών Μελετών της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (Ι.Π.Ε.Μ. - Δ.Ο.Ε.). Διετέλεσε Προϊστάμενος του 2ου Γραφείου Εκπαίδευσης της Γ΄ Αθήνας, Διευθυντής Εκπαίδευσης Π.Ε. Γ΄ Αθήνας, Διευθυντής στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο του Αιγάλεω, Διευθυντής της Διεύθυνσης Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (Ε.Α.Ε.) του Υπουργείου Παιδείας και Σύμβουλος Α΄ Ειδικής Αγωγής στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.).

Γράψτε μία απάντηση