Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Αρση lockdown: Τέλος Μαρτίου ανοίγουν σχολεία και λιανεμπόριο-Τι είπε η Κυβερνητική Εκπρόσωπος Α. Πελώνη

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Αρση lockdown: Τέλος Μαρτίου ανοίγουν σχολεία και λιανεμπόριο – Τι είπε η Κυβερνητική Εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης.

Τέλος Μαρτίου ανοίγουν σχολεία

Τον οδικό χάρτη σταδιακής άρσης του lockdown περιέγραψε η Κυβερνητική Εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, κατά τη διάρκεια της σημερινής 08.03.2021 ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών και των ανταποκριτών ξένου Τύπου.

Αναφερόμενη στα σχολεία είπε πως ο σχεδιασμός είναι πριν το τέλος του μήνα να ανοίξουν, εφόσον φυσικά τα επιδημιολογικά δεδομένα το επιτρέψουν.

Συγκεκριμένα είπε

“Προσβλέπουμε και ελπίζουμε στο ότι το λιανεμπόριο θα μπορέσει να ανοίξει κανονικά με κανόνες και με ασφάλεια πριν το τέλος Μαρτίου εφόσον φυσικά τα επιδημιολογικά δεδομένα το επιτρέψουν κι εφόσον το εισηγηθεί θετικά η επιτροπή .

Σχεδιασμός είναι πριν το τέλος του μήνα να ανοίξουν και τα σχολεία, τα Γυμνάσια και τα Λύκεια.

Προχωρώντας οι εμβολιασμοί θα μπούμε σύντομα και στην ομάδα των πολύ ευπαθών και με τις αυξημένες παραδόσεις εμβολίων που αναμένονται στο δεύτερο τρίμηνο του έτους, ελπίζουμε εφόσον το επιτρέψουν τα δεδομένα ότι τον Απρίλιο θα μιλάμε πια για μια άλλη φάση, όπου θα μπορέσει να ανοίξει η εστίαση σε εξωτερικούς χώρους και αργότερα τον Μάιο να μπορέσουμε να ανοίξουμε σταδιακά τον τουρισμό”.

Αναφερόμενη στην πανδημία η κα Πελώνη ανέφερε πως

“Η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα μας παραμένει εξαιρετικά επιβαρυμένη. Την προηγούμενη εβδομάδα υπήρξε αύξηση των νέων κρουσμάτων τόσο στην Αττική όσο και στις περισσότερες Περιφερειακές Ενότητες της χώρας μας”.

Δείτε επίσης

Βάνα Παπαευαγγέλου: Tα μικρά παιδιά έχουν πια ιδρυματοποιηθεί μέσα στο σπίτι, αγκαλιά με το τάμπλετ
ΦΕΚ: Νέες περιοχές στο “βαθύ κόκκινο” έως και 16.03.2021-Πως θα λειτουργήσουν τα σχολεία
Υφυπουργός Μακρή-παράταση σχολικού έτους: Λιγότερο από μήνα-Δεν περικόπτονται οι διακοπές Πάσχα
Πανελλαδικές 2021: Οδηγίες ΥΠΑΙΘ για τις αιτήσεις αποφοίτων ΓΕΛ-ΕΠΑΛ-Δικαιολογητικά-8 έως 19.03

Δείτε ακόμη

Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση-Ταχύρρυθμη Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών: Πληροφορίες από το ΥΠΑΙΘ
ΠΟΣΕΕΠΕΑ: Προγραμματισμός απεργιακών κινητοποιήσεων σε περιοχές πολύ αυξημένου κινδύνου από 04.03.2021
 Νόμος 4780/2021: Εθνική Αρχή Προσβασιμότητας-Εθνικές Επιτροπές Δικαιωμάτων Ανθρώπου-Βιοηθικής & Τεχνοηθικής
Ορισμός Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής: Eλάχιστη και μέγιστη τιμή του συντελεστή για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση