Κυριακή, 26 Μαΐου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Αρση περιοριστικών μέτρων: Τα βήματα του κράτους και των πολιτών-Τι θα γίνει με τα σχολεία | Video

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Αρση περιοριστικών μέτρων: Τα βήματα του κράτους και των πολιτών – Τι θα γίνει με τα σχολεία – Τι είπε ο Καθηγητής Λοιμωξιολογίας Χαράλαμπος Γώγος στον ΣΚΑΪ.

Αρση περιοριστικών μέτρων

Ο Καθηγητής Λοιμωξιολογίας Χαράλαμπος Γώγος μίλησε εχθές βράδυ Δευτέρας 20.04.2020 στον ΣΚΑΪ και στον Δημοσιογράφο Νίκο Στραβελάκη για το σχέδιο επιστροφής στην κανονικότητα και την άρση των περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί στην χώρα μας εξ αιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Ο κος Καθηγητής, αναπληρωτής Πρόεδρος του Συμβουλίου Ιδρύματος του Πανεπιστημίου Πατρών και Διευθυντής της Παθολογικής Κλινικής Πανεπιστημίου Πατρών, ανέφερε πως:

Το κράτος είναι έτοιμο
 • Το κράτος είναι έτοιμο να προχωρήσει στο επόμενο βήμα, το οποίο χαρακτήρισε ως προς το πιο δύσκολο αυτή την στιγμή γιατί θα δείξει πόσο βάθος έχει όλο αυτό που περνάμε, δηλαδή ο χαμηλός αριθμός κρουσμάτων, ασυμπτωματικών στην κοινότητα.
Μέτρα μετά την Πρωτομαγιά
 • Εχουμε μονοψήφιο αριθμό κρουσμάτων, οπότε αμέσως μετά το τριήμερο της Πρωτομαγιάς θα είμαστε σε θέση να ξεκινήσουμε μια διαδικασία μέτρων τα οποία θα έχουν στόχο να κρατήσουμε το όφελος που είχαμε μέχρι τώρα από τα μέτρα που έχουν ληφθεί.
 • Αυτό που κάνουμε είναι να δίνουμε μια περίοδο 14 ημερών που είναι και η επώαση της νόσου ώστε οποιαδήποτε διασπορά ή διαφυγή έχει γίνει μέσω σημείων, κέντρων διασποράς της νόσου, υπερμετάδοση κλπ που συνέβησαν κάτι λίγα τις προηγούμενες μέρες να παγιωθεί αυτή η κατάσταση και να μπορέσουμε να ξεφύγουμε.
 • Είναι και το τριήμερο της Πρωτομαγιάς που μεσολαβεί και νομίζω ότι αμέσως μετά από αυτό θα είμαστε σε θέση να ξεκινήσουμε μια διαδικασία μέτρων τα οποία θα έχουν στόχο να κρατήσουμε το όφελος που είχαμε μέχρι τώρα από τα μέτρα που έχουν ληφθεί.
 •  Δηλαδή την προστασία του συστήματος υγείας που τα καταφέραμε και την προστασία των ευαίσθητων ομάδων.
Τι πρέπει να κάνουν οι πολίτες
 • 1. Aπόσταση για όσο χρειασθεί μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο.
 • 2. Yγιεινή των χεριών για όλη μας τη ζωή.
 • 3. Οχι φιλιά και επαφές έτσι ώστε να αποφύγουμε την μετάδοση με τα σταγονίδια και το στόμα.
 • 4. Μάσκες όταν είμαστε σε απόσταση λιγότερο από 2 μέτρα. Οταν περπατάμε δεν πρέπει να φοράμε τίποτα. Σε μαγαζιά, σε υπηρεσίες, σε συγκοινωνίες, καφετέριες φοράμε.

Υπερμετάδοση γίνεται όταν είμαστε σε κλειστούς χώρους, σε μέρη με μεγάλη συνάθροιση, παραδείγματος χάρη το λεωφορείο που πήγε στους αγίους τόπους, τα γηροκομεία, κ.α

Τι πρέπει να κάνει το κράτος
 • Αμεση διάγνωση σε οποιοδήποτε βήχει ή κάνει πυρετό με στόχο να περιοριστούν τα κρούσματα.
 • Δειγματοληπτικοί έλεγχοι. Είναι έτοιμα μέχρι και λεωφορειάκια, ώστε να δούμε πόσοι άνθρωποι έχουν ανοσία.
 • Θα υπάρχει το διάστημα των 14 ημερών από την μια πράξη στην άλλη ώστε να εκτιμούμε το αποτέλεσμα. Για να ξέρουμε ότι δεν έχει γίνει διασπορά.
Επαναλειτουργία σχολείων
 • Τα σχολεία είναι δεδομένο πως θα ανοίξουν για τους μαθητές της Γ Λυκείου.
 • Πάντα υπάρχει λόγος να ανοίξουν γενικώς τα σχολεία, γιατί αυτό δείχνει μια ευρρυθμία στο εκπαιδευτικό σύστημα.
 • Ομως είναι το τελευταίο που μας απασχολεί αυτό, δεν αποτελεί προτεραιότητα, νομίζω πως και η κα Κεραμέως έτσι το σκέφτεται, διότι σημαντικό είναι να πάνε καλά οι Πανελλαδικές εξετάσεις.

Δείτε το video

Δείτε επίσης

Ενημέρωση Τσιόδρα-Χαρδαλιά 20.04: Υπάρχει σχέδιο και μέθοδος για την επιστροφή στην κανονικότητα
Κεραμέως για άνοιγμα σχολείων: Αμεσα οι ανακοινώσεις-πρώτα η δημόσια υγεία-έως 15.07 περάτωση Πανελλαδικών
Ηλίας Μόσιαλος: Πως λειτουργούν τα σχολεία στη Δανία-Τι ανέφερε για την Ελλάδα
Τσιόδρας: Η μείωση της διασποράς του ιού δεν ξέρουμε αν οφείλεται στο κλείσιμο σχολείων ή στην απαγόρευση άλλων συναθροίσεων
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση