Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Αρθρο: Για τα παιδιά του σήμερα και του αύριο Υπερήφανα Παρών!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Αρθρο: Για τα παιδιά του σήμερα και του αύριο Υπερήφανα Παρών! “Και τι ποιο ευάλωτο από έναν κουρασμένο και αγχωμένο έφηβο που δίνει πανελλήνιες και την οικογένεια που τον υποστηρίζει, υπό τον φόβο η εξέταση για την οποία τόσο καιρό προετοιμαζόντουσαν να ακυρωθεί;”.

Για τα παιδιά του σήμερα και του αύριο

Του Μιχαήλ Βολκίδη, Οργανωτικού Γραμματέα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής-ΠΕ 30- Κοινωνικών Λειτουργών- Αναπληρωτής.

Για τα παιδιά του σήμερα και του αύριο Υπερήφανα Παρών!

Η υπερηφάνεια είναι ένα ιδιαίτερο συναίσθημα που γεμίζει το σώμα και την ψυχή του ανθρώπου δημιουργώντας του μια υπερβατική αίσθηση ευεξίας και αυτοπεποίθησης κάνοντας τον να πιστεύει ότι τα πάντα είναι δυνατά, όσο δύσκολος κι αν είναι ο δρόμος.

Τα αίτια που μπορεί να κάνουν κάποιον να νιώσει έτσι είναι πολλά και αδιαμφισβήτητα ανάλογα με την προσωπικότητα του καθενός διαφορετικής φύσεως.

Αντιθέτως, στις κοινωνίες των ανθρώπων θεωρείται αποκρουστική η εργαλειοποίηση ευάλωτων ομάδων για την επίτευξη του οποιουδήποτε σκοπού.

Και τι ποιο ευάλωτο από έναν κουρασμένο και αγχωμένο έφηβο που δίνει πανελλήνιες και την οικογένεια που τον υποστηρίζει, υπό τον φόβο η εξέταση για την οποία τόσο καιρό προετοιμαζόντουσαν να ακυρωθεί;

Και ποιο καλύτερο παράδειγμα εργαλειοποίησης ευάλωτης ομάδας από την στάση της κυβέρνηση που όρισε ως ημέρα ψήφισης του κατάπτυστου νομοσχεδίου για την απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, ημέρα κατά την οποία διεξάγονται πανελλήνιες εξετάσεις;

Βάλανε τα παιδιά μπροστά για να αποφύγουν την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και να αποθαρρύνουν μέρος των εργαζομένων να συμμετάσχουν σε αυτές, κοινώς. Ξεκάθαρα προσχεδιασμένο, ανεύθυνο και ανήθικο.

Τα παιδιά χρησιμοποιούνται ως ασπίδα σε ακραίες καταστάσεις, όπως σε πολέμους, απαγωγές, τρομοκρατικές επιθέσεις. Τι απ’ όλα αυτά συμβαίνει;

Λένε κάποιοι ότι, δεν είναι τόσο έξυπνοι για να το σκεφτούν! Ότι είναι απλά ανίκανοι να προγραμματίσουν πέντε μέρες μπροστά!

Κι όμως μην τους υποτιμάται. Ρίξτε μια ματιά τι νομοσχέδια περάσανε την περίοδο της πανδημίας, όταν είχαν τον κόσμο όμηρο, σε κατ’ οίκον περιορισμό!

Ως εδώ με τους εκβιασμούς και την ανηθικότητα! Την αυταρχικότητα και την βία! Την ψυχολογική πίεση και τον κοινωνικό αυτοματισμό! Το πισωγύρισμα στο μεσαίωνα και την σύγχρονη σκλαβιά!

Στις αυριανές και στις επόμενες κινητοποιήσεις Υπερήφανα Παρών!

Υ.Γ: Ευελπιστώ, ειδικά και μετά από αυτή την πρόκληση, η ηγεσία της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ να συνεχίσει τον αγώνα μέχρι την δικαίωση του κόσμου της εργασίας, για τα παιδιά του σήμερα και του αύριο.

Μιχαήλ Βολκίδης, Οργανωτικός Γραμματέας Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής

ΠΕ 30- Κοινωνικών Λειτουργών- Αναπληρωτής

Δείτε επίσης

Παράνομη και καταχρηστική η απεργία της Τετάρτης έως τις 10 πμ-Απόφαση Πρωτοδικείου Αθηνών
Αγωγή για την απεργία της Τετάρτης 16.06.2021 κατέθεσε η Υπ. Παιδείας Ν. Κεραμέως για τις Πανελλαδικές
ΑΔΕΔΥ: Εξαίρεση εκπαιδευτικών-υπαλλήλων Υπ. Παιδείας από την απεργία της 16ης Ιουνίου
ΟΛΜΕ: Συνεχίζουμε να στηρίζουμε τον αγώνα των μαθητών και των μαθητριών μας
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση