Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Αρχή εβδομάδας οι εκπαιδευτικοί στα σχολεία: Για προετοιμασία της επιστροφής μαθητών και ενημέρωση

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Αρχή εβδομάδας οι εκπαιδευτικοί στα σχολεία: Για προετοιμασία της επιστροφής μαθητών και ενημέρωση στα νέα δεδομένα-Τι είπε η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων στον ΑΝΤ1.

Αρχή εβδομάδας οι εκπαιδευτικοί στα σχολεία

Στην εκπομπή του ΑΝΤ1 “Καλημέρα Ελλάδα” μίλησε η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως για την επιστροφή στα σχολεία.

Επιγραμματικά τι ανέφερε και ακολουθεί video

Νέα επιστημονικά δεδομένα δημοσιεύθηκαν από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Ελέγχου Νοσημάτων στο τέλος Απριλίου και μας λένε πως τα παιδιά είναι η πιο ασφαλής πληθυσμιακή ομάδα, μολύνονται λιγότερο από τις άλλες και δεν μεταδίδουν το νόσημα και έχουν ηπιότερα συμπτώματα.

Διασφαλίζουμε τη δημόσια υγεία με ατομικά μέτρα προστασίας και πρόληψης.

Ταυτόχρονα μειώνουμε τη ζημιά που τους γίνεται από το κλείσιμο τόσων ημερών που μπορεί να έχει σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες, συγκλονιστικές συνέπειες στη μετέπειτα πορεία τους, επαγγελματική, ψυχολογική και κοινωνική.

Η απόφαση της επιτροπής ήταν ομόφωνη.

Τα  παιδιά όλο αυτό το διάστημα που είναι εκτός εκπαιδευτικών δομών πάνε πάρα πολύ πίσω εκπαιδευτικά, κοινωνικά, ψυχολογικά.

Πήραμε όλα τα μέτρα πρόληψης και ατομικής προστασίας. Αντισηπτικά – συστηματικός καθαρισμός των αιθουσών, μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη, εκ περιτροπής διδασκαλία.

Είναι μια δυναμική διαδικασία, πάμε βήμα-βήμα και κάθε βήμα θα αξιολογείται.

Σε ερώτηση αν έχουν εκπαιδευθεί οι εκπαιδευτικοί στα νέα δεδομένα απάντησε

Η εκπαίδευση των εκπαιδευτικών-μαθητών γίνεται μέσω οδηγιών του ΕΟΔΥ

Σε ερώτηση αν θα καλέσει το Υπουργείο 2-3 ημέρες πριν τους εκπαιδευτικούς να ενημερωθούν απάντησε

Από αρχή της εβδομάδος θα κληθούν οι εκπαιδευτικοί στα σχολεία, αρκετά πριν από την έναρξη.

Για τις μάσκες

Ανέφερε πως οι μαθητές θα φορούν στα ΜΜΜ, αλλά όχι στα σχολικά που είναι ίδιος πληθυσμός οι επιβάτες.

Δείτε το video

Δείτε επίσης

Υπουργείο Παιδείας-ΔΟΕ: Προσλήψεις Γενικής με προσωρινούς Πίνακες-Εγγραφές μαθητών από ηλεκτρονική πλατφόρμα
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση