Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου 2023

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Αθλητική περιβολή πολιτικής ηγεσίας και εργαζομένων στο Υπουργείο Παιδείας και στη ΓΓΑ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Αθλητική περιβολή πολιτικής ηγεσίας και εργαζομένων στο Υπουργείο Παιδείας και στη ΓΓΑ: Προτροπή για ένταξη της άσκησης στην καθημερινότητά μας.

Αθλητική περιβολή πολιτικής ηγεσίας

Με αθλητική περιβολή, πολιτική ηγεσία και εργαζόμενοι στο Υπουργείο Παιδείας και στη ΓΓΑ, τίμησαν τη σημασία της άθλησης, μαζί με Ολυμπιονίκες και Πρωταθλητές.

Η ΓΓΑ, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, διοργάνωσαν τη «Sport Uniform Day», στο πλαίσιο του #BeActive2020, για την έναρξη της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού

Το μήνυμα που έστειλαν

είναι η προτροπή για ένταξη της άσκησης στην καθημερινότητά μας

  • Η  Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως,
  • ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης,
  • οι Υφυπουργοί Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη, Βασίλης Διγαλάκης
  • ο ΓΓΑ Γιώργος Μαυρωτάς και
  • η  Γενική Γραμματέας ΠΕ, ΔΕ και Ειδικής Αγωγής, Αναστασία Γκίκα,

παρέστησαν στη σημερινή εκδήλωση που ήταν αφιερωμένη στους εργαζομένους, με αφορμή την έναρξη της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού (23-30/9/20).

Οι υπάλληλοι των δύο Υπουργείων

φόρεσαν τις φόρμες και τα αθλητικά τους παπούτσια με τις πρέσβειρες του #BeActive Hellas Κέλλυ Λουφάκη, Εύη Μωραϊτίδου, Βούλα Ζυγούρη, Μαρία Καρπαθάκη και Βιργινία Κραβαριώτη να τους δείχνουν ασκήσεις.

Επίσης το δικό τους μήνυμα

για τη σημασία της άθλησης έστειλαν, μεταξύ άλλων, οι Ολυμπιονίκες μας Σπύρος Γιαννιώτης, Δημοσθένης Ταμπάκος και ο πρόεδρος του «Ζήσε Αθλητικά» και πρωταθλητής Ευρώπης, Ανδρέας Γλυνιαδάκης.

Τι είπαν οι συμμετέχοντες
Η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, υπογράμμισε:

«Ξεκινάει η ευρωπαϊκή εβδομάδα αθλητισμού και σε εξαιρετική συνεργασία με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, η φετινή εβδομάδα αφιερώνεται στη σωματική υγεία των εργαζομένων.

Παρακινούμε λοιπόν τους εργαζομένους να ανεβαίνουν με τις σκάλες, να προσέχουν τη στάση του σώματός τους, τη διατροφή τους και γενικότερα τη σωματική τους υγεία.

Με πολύ μεγάλη χαρά ανακοινώνω ότι σε συνεργασία με την ΑΣΠAIΤΕ, θα ανακαινιστεί το γυμναστήριό της, προκειμένου να χρησιμοποιείται από τους υπαλλήλους του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και βεβαίως της ΑΣΠAIΤΕ.

Επενδύουμε στη σωματική υγεία των εργαζομένων, θεωρούμε ότι είναι πάρα πολύ σημαντική για τη συνολική ευεξία τους. Αθλούμαστε ασφαλείς.

Υπάρχουν ειδικά μέτρα προστασίας και πρόληψης και στο κομμάτι του αθλητισμού, για αυτά έχει εργαστεί πολύ σκληρά και το Υφυπουργείο Αθλητισμού. Υπάρχει πάντα τρόπος να αθλείσαι και να εντάσσεις τη σωματική άσκηση στην καθημερινότητά σου, ακόμη και στο χώρο εργασίας, τηρώντας πάντα τα μέτρα προστασίας και πρόληψης.

Είναι λοιπόν πολύ μεγάλη χαρά που από κοινού με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, λαμβάνουμε αυτή την πρωτοβουλία, να περάσουμε και ένα ηχηρό μήνυμα για τη σημασία της σωματικής υγείας, για τη συνολική ευεξία του ατόμου».

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης δήλωσε:

«Θέλουμε πάρα πολλές εβδομάδες στη ζωή μας με άθληση και αυτές τις μέρες απλώς το υπενθυμίζουμε. Υπενθυμίζουμε προς κάθε πολίτη, προς κάθε ενεργό συμπολίτη μας, να βάλει την άθληση στη ζωή του, να βάλει στην καθημερινότητά του τον αθλητισμό, διότι αυτό σημαίνει ποιότητα ζωής, σημαίνει καλύτερη διαχείριση των δυσκολιών.

Για αυτό το λόγο και θεωρούμε ότι η άθληση δεν είναι μονάχα για τους αθλητές, αλλά είναι για όλο τον κόσμο, που μια μικρή γεύση πήρε την περίοδο της καραντίνας. Είδαμε πολίτες να βγαίνουν στους δρόμους, να εγκαινιάζουν ή να θυμούνται ξανά τα αθλητικά τους παπούτσια, τις φόρμες τους και να βάζουν περισσότερο πρόγραμμα αθλητισμού στην καθημερινότητα τους και αυτό να τους κάνει περισσότερο χαρούμενους. Αυτό πρέπει να το διατηρήσουμε και να το αυξήσουμε.

Εμείς σε συνεργασία και με το Υπουργείο Παιδείας, σε συνεργασία και με τους αθλητές μας, τους Ολυμπιονίκες μας τους κορυφαίους πρωταγωνιστές την αθλητικής μας οικογένειας, έχοντας συστήσει το «Ζήσε Αθλητικά» και προχωρούμε σε μια διαρκή υλοποίηση δράσεων και πρωτοβουλιών, σεβόμενοι πάντα τα πρωτόκολλα γιατί ζούμε κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες.

Δράσεις ώστε να παρακινήσουμε τα νέα παιδιά αφενός, αφετέρου όμως και τους μεγαλύτερους στο να αγαπήσουν να συνδεθούν με τον αθλητισμό, διότι είναι βέβαιο ότι θα απολαύσουν πολύ περισσότερο τη ζωή τους, την καθημερινότητά τους, την οικογένειά τους.

Εμείς το έχουμε κάνει πράξη, το Υπουργείο Αθλητισμού σε συνεργασία και με το Υπουργείο Παιδείας, με όλους τους εργαζόμενους, με όλα τα στελέχη, δουλεύουμε συστηματικά και βεβαίως αξιοποιούμε το χρόνο που έχουμε στη διάθεσή μας για να αθληθούμε και να βάλουμε ποιότητα και χρώμα στη ζωή μας. Το προτείνω και σε σας».

Αθλητική περιβολή πολιτικής ηγεσίας
Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, και συντονιστής του #BeActive Hellas, επισήμανε:

«Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού είναι μια σπουδαία ευκαιρία να προσθέσουμε τη φυσική άσκηση στη ζωή μας. Όχι μόνο για μία εβδομάδα, αλλά κάθε εβδομάδα. Να είμαστε σε δράση κάθε στιγμή, οπουδήποτε. Είναι πολύ σημαντικό για την κοινωνία μας να αυξήσει την άσκηση σε σχέση με τον χρόνο που καταναλώνει μπροστά σε μία οθόνη. Ιδιαίτερα σήμερα, εν μέσω Covid-19, η φυσική δραστηριότητα μπορεί να βοηθήσει τη φυσική και σωματική μας υγεία».

Ο Ολυμπιονίκης, Σπύρος Γιαννιώτης, αναφέρθηκε στη σημασία της άθλησης, αλλά και για το πρόγραμμα εκμάθησης κολύμβησης:

«Είναι πολύ σημαντικό αυτό το πρόγραμμα, όπως και το πρόγραμμα εκμάθησης κολύμβησης στα σχολεία. Όλοι πρέπει να μάθουμε κολύμπι. Όχι για να κάνουμε πρωταθλητισμό, αλλά για να αθληθούμε. Περιτριγυριζόμαστε από θάλασσα, έχουμε και την επικινδυνότητα, αλλά πάνω απ’ όλα είναι η άθληση η οποία πρέπει να είναι δια βίου. Και το κολύμπι είναι ένα άθλημα που μπορούμε να κάνουμε από πολύ μικροί μέχρι πολύ μεγάλη ηλικία.

Το πιο σημαντικό είναι να αθλείσαι, ανεξάρτητα αν θέλεις να κάνεις κάτι παραπάνω, όπως είναι ο πρωταθλητισμός και στα παιδιά αυτό λέω πάντα. Αθλητισμός, αθλητισμός, αθλητισμός».

Ο πρωταθλητής Ευρώπης στο μπάσκετ, πρόεδρος του ΠΣΑΚ και του «Ζήσε Αθλητικά», Ανδρέας Γλυνιαδάκης, από την πλευρά του πρόσθεσε:

«Εμείς προσπαθούμε με το «Ζήσε Αθλητικά» να προωθήσουμε την άθληση για όλους, ιδιαίτερα στα μικρά παιδιά μέσα από δράσεις στα σχολεία, που θα αναρτήσουμε και στο site μας.

Θέλουμε να αθλείται όλος ο κόσμος σε ότι επιλέγει εκείνος να κάνει. Ο αθλητισμός είναι για κάθε ηλικία, τα οφέλη είναι για όλους και καλούμε τον κόσμο να το ακολουθήσει και να ζει αθλητικά».

Δείτε επίσης

Εξ αποστάσεως υποστήριξη μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες | Οδηγίες
Πρόσκληση αναπληρωτών ΕΑΕ τρίμηνης (κατ΄ελάχιστον) διάρκειας πρόσληψης
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση