Παρασκευή, 1 Ιουλίου 2022

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Ατομα με Οπτική Αναπηρία: Παραδόθηκε το πόρισμα της Ομάδας Εργασίας στους Φορείς

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ατομα με Οπτική Αναπηρία: Παραδόθηκε το πόρισμα της Ομάδας Εργασίας για την Κινητικότητα, τον Προσανατολισμό και τις Δεξιότητες Καθημερινής Διαβίωσης, από τον Γενικό Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης κο Γεώργιο Σταμάτη στους εκπροσώπους των συμμετεχόντων Φορέων στην Ομάδα Εργασίας.

Ατομα με Οπτική Αναπηρία

Το πόρισμα της Ομάδας “Για την Κινητικότητα, τον Προσανατολισμό και τις Δεξιότητες Καθημερινής Διαβίωσης των Ατόμων με Οπτική Αναπηρία”, παρέδωσε την Παρασκευή 12.11.2021, στους εκπροσώπους των συμμετεχόντων Φορέων στην Ομάδα Εργασίας, ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης κος Γεώργιο Σταμάτη

Ο Γενικός Γραμματέας κατά την παράδοση τόνισε ότι,

η Εκπαίδευση των Ατόμων με Οπτική Αναπηρία στην Κινητικότητα, τον Προσανατολισμό και τις Δεξιότητες Καθημερινής Διαβίωσης αποτελεί βασικό προαπαιτούμενο για την μεγιστοποίηση της αυτονομίας τους.

Πρόθεση της πολιτείας είναι

να σχεδιαστεί και να υλοποιηθεί πρόγραμμα Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών στην Κινητικότητα, τον Προσανατολισμό και τις Δεξιότητες Καθημερινής Διαβίωσης προκειμένου να καλυφθούν οι Ανάγκες Εκπαίδευσης των Ατόμων με Οπτική Αναπηρία.

Η Ομάδα Εργασίας και οι Εκπρόσωποι των Φορέων σε μια Αναμνηστική φωτογραφία.
Από δεξιά προς τα αριστερά : κος Στέργιος Σιουτης, κα Γιώτα Μάνου, κα Σοφία Χαμονικολαου, κος Γιάννης Βαρδακαστανης, κος Γεώργιος Σταμάτης, κα Ζωή Γερουλάνου με την IRMA μπροστά της, ο κος Δημήτρης Νικολσκυ,
η κα Λίζα Κουβαρου, η κα Αγγελική Βερυκοκακη και η κα Ευαγγελία Καλλιμανη.

Ο Γενικός Γραμματέας αναφέρθηκε επίσης

και στην ενίσχυση του θεσμού της Εκπαίδευσης των Σκύλων Οδηγών διότι όπως είπε αποτελεί μια σημαντική υποστηρικτική υπηρεσία, η οποία συντελεί στην αναβάθμιση του επιπέδου Ανεξαρτησίας των Ατόμων με Οπτική Αναπηρία.

Το Πόρισμα συμπεριλαμβάνει προτεινόμενα μέτρα και δράσεις σχετικά με τα ανωτέρω.

Η μεταγραφή του πορίσματος στη γραφή Braille

έγινε από το Εκτυπωτικό Κέντρο του Κέντρου Εκπαίδευσης κι Αποκατάστασης Τυφλών ΚΕΑΤ, Εταίρου του Κέντρου ΣΚΥΛΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΕΛΛΑΔΟΣ.

Δείτε επίσης

Σκύλος Οδηγός: Mέσο για την ανεξάρτητη διαβίωση ατόμων με οπτική αναπηρία | Αρθρο του Γιώργου Σταμάτη, Γ. Γ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Προσωπικός Βοηθός ΑμεΑ: Ευκαιρία κοινωνικής ένταξης-Αρθρο του Γ. Σταμάτη Γ.Γ Κοιν. Αλληλεγγύης
Κλιματική Κρίση και Εκπαίδευση για την Αειφορία: Διαδικτυακή επιμορφωτική εκδήλωση

Πριν φύγετε

Νέα Προγράμματα Σπουδών 2021: Δείτε τα όπως κοινοποιήθηκαν από το ΙΕΠ
Διεθνής διάκριση της Ελλάδας στην εκπαιδευτική πολιτική, μετά τη βράβευση για τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Πρόεδρος του Ινστιτούτου Παιδαγωγικών Ερευνών Μελετών της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (Ι.Π.Ε.Μ. - Δ.Ο.Ε.). Διετέλεσε Προϊστάμενος του 2ου Γραφείου Εκπαίδευσης της Γ΄ Αθήνας, Διευθυντής Εκπαίδευσης Π.Ε. Γ΄ Αθήνας, Διευθυντής στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο του Αιγάλεω, Διευθυντής της Διεύθυνσης Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (Ε.Α.Ε.) του Υπουργείου Παιδείας και Σύμβουλος Α΄ Ειδικής Αγωγής στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.).

Γράψτε μία απάντηση