Δευτέρα, 20 Μαΐου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (ΑΔΥΜ): Εγκύκλιος του Υπουργείου Υγείας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (ΑΔΥΜ): Εγκύκλιος του Υπουργείου Υγείας αναφορικά με τη φοίτηση μαθητών στις σχολικές μονάδες της χώρας, για το σχολ. έτος 2019-2020.

Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (ΑΔΥΜ)

Σύμφωνα με Εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας και σχετικά με το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.) για το σχολικό έτος 2019-2020, το οποίο απαιτείται για τη φοίτηση στις σχολικές μονάδες της χώρας, βρίσκεται σε ισχύ η Κοινή Υπουργική Απόφαση Φ.6/304/75662/Γ1/21.5.2014 (ΦΕΚ 1296 τ. Β ́/2014) καθώς και η ερμηνευτική εγκύκλιος Γ3δ/Δ.Φ.13.2./Γ.Π. οικ. 28108/17-4-2015 με ΑΔΑ: 6428465ΦΥΟ-ΦΩ3.

Επιπλέον ο οικογενειακός ιατρός της Ομάδας Υγείας, που στελεχώνει τις Τοπικές Μονάδες Υγείας, οφείλει να τηρεί το Φύλλο Ιατρικής Εξέταση για το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή, να συμπληρώνει το Δελτίο αυτού και να χορηγεί τις βεβαιώσεις υγείας.

Και επιπροσθέτως ο ιατρός ειδικότητας παιδιατρικής των Τοπικών Ομάδων Υγείας (Τ.ΟΜ.Υ.) οφείλει να τηρεί, για τον παιδικό πληθυσμό, το Φύλλο Ιατρικής Εξέτασης για το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή, να συμπληρώνει το Δελτίο αυτού και να χορηγεί τις βεβαιώσεις υγείας.

Σύμφωνα με την Εγκύκλιο

Οι Διοικήσεις των Υγειονομικών Περιφερειών της χώρας, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους καλούνται να συντονίσουν τις Μονάδες Υγείας της περιοχής ευθύνης τους για την καλύτερη εφαρμογή της σχετικής Κ.Υ.Α. και της ερμηνευτικής εγκυκλίου.

Επισημαίνεται ότι, το έντυπο του Α.Δ.Υ.Μ. και το Φύλλο Ιατρικής Εξέτασης (Φ.Ι.Ε.) είναι διαθέσιμα και στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Υγείας(άξονας «Υγεία»,ενότητα «Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας», υποενότητα «Δράσεις, Παρεμβάσεις και Προγράμματα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας», Οικογενειακός Προγραμματισμός –Μητέρα-Παιδί).

Δείτε επίσης

Ενδοοικογενειακή βία και Βιντεοεπιτήρηση στα σχολεία: Διατάξεις στο ψηφισθέν Πολυνομοσχέδιο

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση