Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Αττική: Πιθανότατα στο “κόκκινο” σήμερα ή αύριο-Πρωθυπουργός: Ανοίγουμε ή περιορίζουμε δραστηριότητες αναλόγως κρουσμάτων

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Αττική: Πιθανότατα στο “κόκκινο” σήμερα ή αύριο-Ανοίγουμε ή περιορίζουμε δραστηριότητες ανάλογα με τα κρούσματα είπε ο Πρωθυπουργός-Αθανάσιος Εξαδάκτυλος: Είναι πιθανόν να μην έχουμε υλοποίηση της απόφασης για άνοιγμα σχολείων.

Αττική: Πιθανότατα στο “κόκκινο”

Σήμερα, Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2021 συνεδριάζει το απόγευμα η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων περί τον κορονοϊό, η οποία και θα εισηγηθεί μέτρα με βάση την εκτίμηση των επιδημιολογικών δεδομένων της τρέχουσας εβδομάδας.

Αναφορικά με το προγραμματισμένο άνοιγμα των Γυμνασίων και Λυκείων της χώρας από τη Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου 2021, υπάρχει προβληματισμός εξαιτίας της αυξητικής τάσης που παρουσιάζουν τα κρούσματα κυρίως στην Αττική, η οποία εάν σήμερα-αύριο ενταχθεί στις λεγόμενες “κόκκινες” περιοχές, σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε δεν θα επαναλειτουργήσουν δια ζώσης τα Λύκεια στα οποία θα συνεχισθεί η Τηλεκπαίδευση.

_______________________________

Πρωθυπουργός: Ανοίγουμε δραστηριότητες όταν τα κρούσματα υποχωρούν, τις περιορίζουμε όταν αυτά αναζωπυρώνονται

Στην εισαγωγική τοποθέτησή του στη σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στις επιδημιολογικές εξελίξεις, είπε πως:

“Μένουμε σε διαρκή επιφυλακή ώστε να παρεμβαίνουμε όταν αυτό χρειάζεται. Δεν είναι δηλαδή πολιτική “βλέποντας και κάνοντας”, είναι ακριβώς το αντίθετο: βλέπουμε ώστε να ξέρουμε ακριβώς τι κάνουμε”,

“Ανοίγουμε δραστηριότητες όταν τα κρούσματα υποχωρούν, τις περιορίζουμε όταν αυτά αναζωπυρώνονται. Κρατάμε τις απαραίτητες ισορροπίες ανάμεσα στις ανάγκες της δημόσιας υγείας και της εθνικής οικονομίας, αποφασίζοντας κάθε εβδομάδα ανάλογα με τα δεδομένα”.

_______________________________

Κικίλιας: Ποιες είναι οι κόκκινες περιοχές

Εχθές Τετάρτη 27.01.2021 κατά την διάρκεια της ενημέρωσης διαπιστευμένων συντακτών στο Υπουργείο Υγείας ο Υπουργός κος Βασίλης Κικίλιας, σχετικά με τις “κόκκινες” περιοχές ανέφερε πως:

“Περισσότερα νέα κρούσματα τις τελευταίες μέρες ανά 100.000 κατοίκους πληθυσμό, εμφανίζουν οι Περιφερειακές Ενότητες Θήρας, Μυκόνου, Βοιωτίας, Ροδόπης, Δυτικής Αττικής και Λακωνίας.

Επίσης ιδιαίτερα μας προβληματίζουν λόγω των νέων κρουσμάτων, αλλά και της αυξητικής τάσης που παρουσιάζουν, οι Περιφερειακές Ενότητες Μαγνησίας, Εύβοιας, Αχαΐας και φυσικά η Αττική, κυρίως ο Βόρειος, ο Ανατολικός και ο Κεντρικός Τομέας”.

_______________________________

Αθανάσιος Εξαδάκτυλος: Είναι πιθανόν να μην έχουμε υλοποίηση της απόφασης για άνοιγμα σχολείων

Μιλώντας στην ΕΡΤ σήμερα το πρωί ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της επιτροπής των ειδικών κος Αθανάσιος Εξαδάκτυλος δήλωσε πως “είναι πιθανόν να μην έχουμε υλοποίηση της απόφασης για άνοιγμα σχολείων τη Δευτέρα, χωρίς αυτό να είναι κάθετο αφού είναι σε εξέλιξη η συζήτηση”.

Κι αυτό γιατί:

“Βλέπουμε αυξητική τάση στα κρούσματα, ενώ ανεβαίνουν και οι αριθμοί της καινούργιας μετάλλαξης”.

Τόνισε επίσης πως:

“Δεν είναι καλό σημάδι ότι 14 μέρες από το πρώτο άνοιγμα σχολείων βλέπουμε αυξητική τάση κι ακόμα δεν έχουμε δει την επίδραση από την επαναλειτουργία του λιανεμπορίου”

“Πρώτη φορά βλέπουμε ανοδική τάση ακριβώς μετά το άνοιγμα στις 11 Ιανουαρίου, ενώ μετά τις γιορτές  η τάση ήταν πτωτική”.

“Αν είχαμε αύξηση κρουσμάτων σε νεότερες ηλικίες θα λέγαμε ότι προέρχεται από το λιανεμπόριο αλλά δεν ισχύει κάτι τέτοιο”.

_______________________________

Καθηγητής Αχιλλέας Γκίκας: Πιθανότατα να μπει στο “κόκκινο” η Αττική σήμερα ή αύριο

Επίσης ο Καθηγητής και μέλος της επιτροπής των ειδικών για τον κορονοϊό κος Αχιλλέας Γκίκας μιλώντας σήμερα στο κανάλι OPEN ανέφερε πως:

“Πιθανότατα να μπει στο “κόκκινο” η Αττική σήμερα ή αύριο. Οπότε σε αυτή την περίπτωση μοιραία θα παρασύρει και τα σχολεία της Αττικής. Αυτό είναι μία δική μου πρόβλεψη, αυτά θα συζητηθούν σήμερα”.

“Η εικόνα της χώρας αυτή τη στιγμή δείχνει ότι έχουμε μία αύξηση, μικρή μεν αλλά ανησυχητική, σε χώρους όπως ο κεντρικός, ο δυτικός και ο βόρειος τομέας της Αθήνας.

Μόνο ο Πειραιάς και ο νότιος τομέας είναι κάτω από 100 κρούσματα. Επίσης έχουμε παρατηρήσει και διάφορες άλλες μικροεστίες σε όλη τη χώρα. Όλα αυτά λοιπόν φτιάχνουν ένα κλίμα”, συμπλήρωσε.

Επιπροσθέτως τόνισε πως:

“Πριν από τα Χριστούγεννα και μέχρι και την προηγούμενη εβδομάδα τα βήματα που κάναμε ήταν βήματα με ασφάλεια, κάθε 14 μέρες περίπου ανοίγαμε και κάτι, μετά ίσως βιαστήκαμε λίγο, μέσα στην καλή εικόνα που είχαμε μέχρι τις 20 Ιανουαρίου, να πούμε ότι στην επόμενη φάση θα ανοίξουμε τα Γυμνάσια και τα Λύκεια“,  κάνοντας λόγο για μια δύσκολη ημέρα σήμερα, ημέρα συνεδρίασης της επιτροπής των ειδικών.

Δείτε σχετικά

Ανακοινώσεις: Γυμνάσια-Λύκεια ανοίγουν 1η Φεβρουαρίου-Οχι τα Λύκεια στις “κόκκινες” περιοχές
Σχολεία-Αττική: Αν γίνει “κόκκινη” δεν θα ανοίξουν-Εκτακτη εκτίμηση της κατάστασης από τους ειδικούς

Δείτε επίσης

Πότε εμβολιάζονται οι εκπαιδευτικοί: Τι είπε ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας
Task Force-Πλατφόρμα ελέγχου covid 19: Εγγραφο με οδηγίες από το Υπουργείο Παιδείας
Εγκύκλιος επαναλειτουργίας Γυμνασίων-Λυκείων: Ενημέρωση γονέων-υπενθύμιση μέτρων covid τις 2 πρώτες ώρες

Πριν φύγετε

Διαχείριση κρούσματος-πρωτόκολλο αναστολής λειτουργίας σχολείου | Νέες οδηγίες
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση