Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Αυξήσεις μισθών στο Δημόσιο φέρνει η αύξηση του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Αυξήσεις μισθών στο Δημόσιο φέρνει η αύξηση του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα- Αλέξης Μητρόπουλος: Για πρώτη φορά ο ιδιωτικός τομέας είναι μπροστά από τον δημόσιο, ως προς τον κατώτατο.

Για πρώτη φορά θα έχουμε διαφορά σε βάρος του δημοσίου κατώτατου μισθού κατά 51 ευρώ, μετά την αύξηση του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο νομικός-εργατολόγος και Πανεπιστημιακός κος Αλέξης Μητρόπουλος στην εκπομπή του OPEN “ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ”.

Ετσι εκτός από τους 650.000 εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα θα πρέπει να λάβουν αύξηση και οι 500.000 δημόσιοι υπάλληλοι – χωρίς τα ειδικά μισθολόγια – και όλοι οι συμβασιούχοι.

Μάλιστα, σύμφωνα με όσα είπε ο κος Καθηγητής, το κλιμάκιο του κατώτατου μισθού στο Δημόσιο θα “φτιάξει” και τα ανώτερα κλιμάκια, όπως προβλέπει το μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων.

Οπως επεσήμανε ο κος Μητρόπουλος

“Σύμφωνα με το νόμο που ισχύει, κανένας στη χώρα μας με καθεστώς πλήρους απασχόλησης δεν μπορεί να αμείβεται λιγότερο από τον νομοθετημένο κατώτατο μισθό και με δεδομένο ότι ο νομοθετημένος κατώτατος μισθός από 1η.05.2022 θα πάει στα 713 και σε δωδεκάμηνη βάση στα 8.031 και αναφορικά με τον κατώτατο μισθό του Δημοσίου ο οποίος είναι παγωμένος εδώ και χρόνια στα 7.080, υπάρχει διαφορά για πρώτη φορά σε βάρος του δημοσίου κατώτατου μισθού κατά 51 ευρώ”.

“Ξέρουμε ότι την προηγούμενη εβδομάδα το Γενικό Λογιστήριο απασχολήθηκε με το ζήτημα αυτό και είπε στην Κυβέρνηση ότι έχει προκύψει ανισότητα σε βάρος του κατώτατου μισθού των δημοσίων υπαλλήλων’, ανέφερε ο κος Καθηγητής, προσθέτοντας

Άρα, η κυβέρνηση τις προσεχείς ημέρες θα κληθεί να αντιμετωπίσει το ζήτημα, διότι για πρώτη φορά ο ιδιωτικός τομέας είναι μπροστά από τον δημόσιο, ως προς τον κατώτατο”….κατέληξε.

Δείτε το σχετικό video

Δείτε επίσης

Μόνιμοι διορισμοί το 2022: Πιθανά εντός πρώτου δεκαημέρου του Μαΐου ανακοινώνεται ο αριθμός 

Προσκλήσεις για υποβολή δικαιολογητικών Προκηρύξεων ΑΣΕΠ: Τι θα περιέχουν, που και πως θα κατατίθενται έγγραφα 

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ 2022 ΕΕΠ-ΕΒΠ: Τι περιμένουμε από εδώ και πέρα-Πτυχία ΕΒΠ-Παιδαγωγική Επάρκεια   

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση