Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2021

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Β ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής: Αρση της αδικίας για τους ΠΕ78 Κοινωνικών Επιστημών

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Β ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής: Αρση της αδικίας για τους ΠΕ78 Κοινωνικών Επιστημών – Αμεση επίλυση και αποκλεισμός των υποψηφίων ΠΑΜΑΚ από τον κλάδο ΠΕ78 Κοινωνικών Επιστημών.

Β ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής

Η Ανακοίνωση

Β΄ ΕΛΜΕ  ΔΥΤΙΚΗΣ  ΑΤΤΙΚΗΣ                

ΜΟΣΧΟΝΗΣΙΩΝ  23 – TK 12242 ΑΙΓΑΛΕΩ

ΤΗΛ.-FAX   210 5910896

email: belmedytatt@yahoo.com

ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΛΥΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΑ.ΜΑΚ. ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΠΕ78 (ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ)

Το ΔΣ της Β΄ΕΛΜΕ, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τα προγράμματα σπουδών των δύο κατευθύνσεων του τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΠΑ.ΜΑΚ.,

τα οποία ουδεμία σχέση έχουν με τη δυνατότητα ένταξης στις Κοινωνικές Επιστήμες λόγω ενός καθαρά ρουσφετολογικού νόμου (Ν.3794/2009), που “βαφτίζει” τους αποφοίτους του ανωτέρω τμήματος ως Κοινωνιολόγους ΠΕ10, νυν ΠΕ78, χωρίς καμία συνάφεια αντικειμένου, χωρίς καμία σχέση των δύο κατευθύνσεων του ανωτέρω τμήματος με τις Κοινωνικές Επιστήμες και μετά την έκδοση των προσωρινών πινάκων της Προκήρυξης 3ΕΑ του ΑΣΕΠ

απαιτεί:

Πρώτον, νομοθετική ρύθμιση, η οποία θα τροποποιεί την παρ. 2γ. του άρθρου 39 του Ν.3794/2009 (ΦΕΚ 156/Α/04-09-09), ώστε το τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΠΑ.ΜΑΚ. να μην εντάσσεται στον κλάδο ΠΕ10 (Κοινωνιολόγων) και νυν ΠΕ78 (Κοινωνικών Επιστημών), καθώς ουδεμία σχέση έχει το εν λόγω τμήμα και οι δύο κατευθύνσεις του με τις Κοινωνικές Επιστήμες.

Δεύτερον, η νομοθετική ρύθμιση να έχει αναδρομική ισχύ, ώστε  όλοι οι υποψήφιοι του τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΠΑ.ΜΑΚ. να αποκλειστούν από τον πίνακα ΠΕ78 (Κοινωνικών Επιστημών) εν όψει των επικείμενων διορισμών και  να μην αδικηθεί κανένας ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ Κοινωνικός Επιστήμονας, τίτλος που βασίζεται στα συναφή προγράμματα σπουδών των αντίστοιχων πανεπιστημιακών τμημάτων.

Με το ρουσφετολογικό άρθρο 39 του Ν. 3794/2009 ένα μήνα πριν τις εκλογές του 2009, κάποιοι προσπάθησαν και κατάφεραν να εξασφαλίσουν ανύπαρκτα επαγγελματικά δικαιώματα σε ένα τμήμα Πανεπιστημίου, το οποίο ουδεμία συνάφεια έχει με τις Κοινωνικές Επιστήμες. Για ποιον; Και γιατί;

Παρακαλούμε για την άμεση επίλυση του θέματος πριν την ανακοίνωση των οριστικών πινάκων της προκήρυξης 3ΕΑ του ΑΣΕΠ, ώστε να μην υπάρξει καμία περίπτωση διορισμού υποψηφίου “άσχετου” με τον κλάδο των Κοινωνικών Επιστημών, καθώς και για την προάσπιση των δικαιωμάτων των συναδέλφων στις μελλοντικές προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών κλάδου ΠΕ78.

Ας μη συνεχιστεί η κατάφωρη αδικία και πληρώσουν το τίμημα, εκπαιδευτικοί με πλήρη συνάφεια αντικειμένου, χρόνια προϋπηρεσίας στην Ειδική Αγωγή, εξαιτίας «φωτογραφικών» διευκολύνσεων.

Άρση της αδικίας ΤΩΡΑ, τη στιγμή που θέλουμε και υποστηρίζουμε όλοι την ύπαρξη ενός κράτους δικαίου, ενός κράτους πλήρους ευνομίας!

Αιγάλεω 10/12/2019

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                         Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΑΤΣΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΘΟΔΩΡΗΣ                           ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ

Δείτε σχετικά

Κατανομή 4500 θέσεων Ειδικής Αγωγής: 1.817 Α/θμια – 1.642 Β/θμια – 1.041 ΕΕΠ-ΕΒΠ
Μετάλλαξη δασκάλου σε Κοινωνιολόγο: «Οταν το όνομα σου δίνει και τη χάρη»
Παρέμβαση ΟΛΜΕ για τους ΠΕ78 Κοινωνικών Επιστημών
ΣΑΚΕΑ: «Εξαφάνιση» του κλάδου ΠΕ78 Κοινωνικών Επιστημών από την Ειδική και Γενική Δευτεροβάθμια
Φοιτητές Κοινωνιολογίας: Απόφοιτοι ΠΑΜΑΚ βαφτίζονται Κοινωνιολόγοι
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση