Τρίτη, 9 Αυγούστου 2022

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Βουλή: Ερώτηση για χρονοδιάγραμμα Πινάκων Ειδικής Αγωγής

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Βουλή: Ερώτηση για χρονοδιάγραμμα Πινάκων Ειδικής Αγωγής προς τους Υπουργούς Παιδείας και Θρησκευμάτων και Εσωτερικών από τον Βουλευτή ΚΙΝΑΛ Β. Κεγκέρογλου.

Ακόμη μια Ερώτηση αναφορικά με το έγκαιρο άνοιγμα των πινάκων Ειδικής Αγωγής κατατέθηκε στη Βουλή προς τους Υπουργούς ΠΑΙΘ κας Ν. Κεραμέως και Εσωτερικών κο Μ. Βορίδη από τον Βουλευτή του ΚΙΝΑΛ κο Β. Κεγκέρογλου.

Ο Βουλευτής ρωτά τους Υπουργούς σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθενται να προβούν και με ποιο ακριβές χρονοδιάγραμμα για το έγκαιρο άνοιγμα των πινάκων Ειδικής Αγωγής το τρέχον σχολικό έτος.

Δείτε την Ερώτηση αναλυτικά
ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους Υπουργούς:

-Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Ν. Κεραμέως

-Εσωτερικών, κ. Μ. Βορίδη

Θέμα: «Έγκαιρο άνοιγμα των πινάκων Ειδικής Αγωγής».

Κύριοι Υπουργοί,

Οι πίνακες Ειδικής Αγωγής, στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, δημοσιεύτηκαν σε ΦΕΚ τον Ιούνιο του 2020 και σύμφωνα με το νόμο είναι σε ισχύ για δύο σχολικά έτη, δηλαδή μέχρι τον Ιούνιο του 2022.

Οι πίνακες παραμένουν «κλειστοί» από τον Μάιο του 2019 για τους εκπαιδευτικούς και από τον Ιούνιο του 2019 για το Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό (ΕΕΠ) και το Ειδικό βοηθητικό προσωπικό (ΕΒΠ).

Οι εκπαιδευτικοί και τα μέλη ΕΕΠ/ΕΒΠ που αποφοίτησαν κατά τη διάρκεια αυτών των ετών δεν μπορούν να ενταχθούν στους πίνακες της ΕΑΕ και αυτόματα χάνουν κάθε πιθανότητα να προσληφθούν.

Ταυτόχρονα, όσοι αναπληρωτές βρέθηκαν εκτός πινάκων λόγω του λάθους με το παράβολο των τριών ευρώ παραμένουν αποκλεισμένοι, χάνοντας παράλληλα χρόνια προϋπηρεσίας.

Επειδή οι πίνακες ειδικής αγωγής πρέπει να ανοίξουν το τρέχον σχολικό έτος και μάλιστα έγκαιρα καθώς το ΑΣΕΠ πρέπει να έχει ολοκληρώσει τη διαδικασία κατάρτισης των νέων πινάκων (έστω των προσωρινών) ως τον Αύγουστο του 2022.

Επειδή υπάρχουν χιλιάδες εκπαιδευτικοί, οι οποίοι έχουν όλα τα απαραίτητα για ένταξη στους νέους πίνακες Ειδικής Αγωγής.

Επειδή το 2022 βάσει νόμου αποτελεί έτος ανοίγματος των πινάκων με έκδοση νέας προκήρυξης

Ερωτάσθε κ.κ Υπουργοί:

Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε και με ποιο ακριβές χρονοδιάγραμμά για το έγκαιρο άνοιγμα των πινάκων Ειδικής Αγωγής το τρέχον σχολικό έτος;

Ο ερωτών Βουλευτής

Βασίλης Κεγκέρογλου

Δείτε επίσης

Κεραμέως για άνοιγμα πινάκων EAE-Πότε θα δοθεί το voucher των 200 €-Τι θα γίνει με τα self test 

Πρόεδρος ΑΣΕΠ-νέα Προκήρυξη ειδικής αγωγής: Στόχος να έχουμε προσωρινούς πίνακες το καλοκαίρι 

Ανοιγμα Πινάκων Ειδικής Αγωγής: Ερώτηση στη Βουλή από το ΚΚΕ για το χρονοδιάγραμμα 

Ζέτα Μακρή-σύστημα διορισμών: Πρόθεση να δοθεί βαρύτητα στα κοινωνικά κριτήρια 

Θα ανοίξουν οι Πίνακες Ειδικής Αγωγής; Ερώτηση στη Βουλή 

Εγκαιρο άνοιγμα πινάκων Ειδικής Αγωγής: Ψήφισμα εκπαιδευτικών-ΕΕΠ-ΕΒΠ κατατέθηκε ως Αναφορά στη Βουλή

Νέοι πίνακες ειδικής αγωγής: Ερώτηση στη Βουλή για το αν θα καταρτιστούν έγκαιρα 

Νέα προκήρυξη ειδικής αγωγής: Αναφορά στη Βουλή για το χρονοδιάγραμμα έκδοσης

Αίτημα για έγκαιρο άνοιγμα των πινάκων Ειδικής Αγωγής το τρέχον σχολικό έτος απεστάλη στο Υπουργείο Παιδείας

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση