Πέμπτη, 4 Μαρτίου 2021

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

covid19.gov.gr: Νέα ιστοσελίδα για Παιδεία, Ψηφιακή Διακυβέρνηση, ΜΜΜ, Ψυχολογική στήριξη

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

covid19.gov.gr: Νέα πλατφόρμα πληροφόρησης για ενέργειες που αφορούν στην Παιδεία, Ψηφιακή Διακυβέρνηση, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, Πολιτισμό και Ψυχαγωγία, Ψυχολογική υποστήριξη.

covid19.gov.gr

Κατά τη σημερινή Ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών υγείας από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά και τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Υγείας για το νέο κορονοϊό, Καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 7 Απριλίου 2020 και ώρα 18:00 στο Υπουργείο Υγείας, ανακοινώθηκε από τον κο Χαρδαλιά η λειτουργία – από σήμερα – μιας νέας ιστοσελίδας πληροφόρησης, της covid19.gov.gr.

H σελίδα covid19.gov.gr σύμφωνα με σχετικό ενημερωτικό

Η Κυβέρνηση παρακολουθεί συνεχώς την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού και με σταθερό οδηγό τις συμβουλές των ειδικών πήρε εγκαίρως αυστηρά προληπτικά μέτρα προκειμένου να περιορίσει την εξάπλωση του ιού στην ελλαδική  επικράτεια.

Τρεις ήταν εξαρχής οι στόχοι μας, κι αυτοί παραμένουν, καθώς ο πόλεμος συνεχίζεται:
  • ο περιορισμός της διάδοσης του CoVID-19,
  • η ενίσχυση του συστήματος υγείας και
  • η στήριξη της οικονομίας και των εργαζομένων.
Από την πλατφόρμα αυτή μπορείτε να πληροφορηθείτε όλα τα μέτρα που έχουν ληφθεί και θα λαμβάνονται μέχρι να παρέλθει ο κίνδυνος:
  1. Όλα τα προληπτικά μέτρα που λαμβάνονται από την Ελληνική Κυβέρνηση, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η επιδημία του Covid19 στη χώρα μας.
  2. Ενέργειες που αφορούν την Παιδεία. Εκπαιδευτικά ιδρύματα, μαθητές, φοιτητές, δάσκαλοι, καθηγητές και απομακρυσμένη διδασκαλία.
  3. Οτιδήποτε αφορά τη σχέση του κράτους με τους πολίτες: Ψηφιακή Διακυβέρνηση, Υπουργείο Εσωτερικών, κ.α.
  4. Όλες οι δράσεις που λαμβάνονται και αφορούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, την απαγόρευση της κυκλοφορίας, τους Έλληνες του εξωτερικού, τους επαναπατρισμούς, τις πτήσεις, και τα αεροδρόμια.
  5. Όλες οι ενέργειες πολιτισμού και ψυχαγωγίας. Ψηφιακές δραστηριότητες για παιδιά που βρίσκονται σε καραντίνα. Προτάσεις για ψυχολογική υποστήριξη των πολιτών.

Πλοηγηθείτε στην ιστοσελίδα https://covid19.gov.gr/

Δείτε σχετικά

Περιοριστικά μέτρα χώρων λατρείας | Απόφαση
Ατομα με αυτισμό και σοβαρές παθήσεις: Αίρονται περιορισμοί κυκλοφορίας
Συμπληρωματικά μέτρα μεταφοράς επιβατών | Εγκύκλιος
Παράταση περιορισμού κυκλοφορίας: Εως 27 Απριλίου | ΦΕΚ

Δείτε ακόμη

Εκδοση Βεβαίωσης Κίνησης εργασίας: Μέσω του apografi.gov.gr-Οδηγίες από ΥΠΑΙΘ
Αδειες μετακίνησης πολιτών: Σε λειτουργία η πλατφόρμα forma.gov.gr
18 ερωτήσεις-απαντήσεις για την απαγόρευση κυκλοφορίας
Eξουσιοδότηση και Υπεύθυνη Δήλωση στο gov.gr | Οδηγίες
Οδηγίες άυλης συνταγογράφησης: Aπό την ΗΔΙΚΑ
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Πρόεδρος του Ινστιτούτου Παιδαγωγικών Ερευνών Μελετών της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (Ι.Π.Ε.Μ. - Δ.Ο.Ε.). Διετέλεσε Προϊστάμενος του 2ου Γραφείου Εκπαίδευσης της Γ΄ Αθήνας, Διευθυντής Εκπαίδευσης Π.Ε. Γ΄ Αθήνας, Διευθυντής στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο του Αιγάλεω, Διευθυντής της Διεύθυνσης Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (Ε.Α.Ε.) του Υπουργείου Παιδείας και Σύμβουλος Α΄ Ειδικής Αγωγής στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.).

Γράψτε μία απάντηση