Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

ΔΑΚΕ Καθηγητών Μεσσηνίας: Παραιτούνται οι αιρετοί-Καλεί το ΥΠΑΙΘ να ορίσει τους εκλεγμένους του 2018

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

ΔΑΚΕ Καθηγητών Μεσσηνίας: Παραιτούνται οι αιρετοί-Καλούμε το ΥΠΑΙΘ να ορίσει τους εκλεγμένους του 2018 συναισθανόμενοι την αγωνία του κλάδου για την απουσία εκπροσώπησης των συνάδελφων στα υπηρεσιακά συμβούλια.

ΔΑΚΕ Καθηγητών Μεσσηνίας
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αγαπητοί/ αγαπητές συνάδελφοι,

Σας ενημερώνουμε ότι αφού λάβαμε υπόψη μας:

  • Την από 24-10-2020 αίτηση απόσυρσης του ψηφοδελτίου της Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Μεσσηνίας. από τις εκλογές για τα υπηρεσιακά συμβούλια της 7ηςΝοεμβρίου 2020 (ΠΥΣΔΕ,ΑΠΥΣΔΕ,ΚΥΣΔΕ)
  • Τις υπεύθυνες δηλώσεις απόσυρσης καθενός  εκ των υποψηφίων μας για το ίδιο θέμα.
  • Τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών της Μεσσηνίας στις εν λόγω εκλογές (10%) που δεν νομιμοποιεί την φερόμενη ως εκλογή μας.
  • Την από 20/01/2021 απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΑΚΕ Καθηγητών ΔΕ (επισυνάπτεται)
  • Την 615/01-02-2021 απόφαση του Περιφερειακού Δ/ντη Π&Δ Εκπ/σηςΠελοποννήσου περί συγκρότησης των υπηρεσιακών συμβουλίων, η οποία μας κοινοποιήθηκε στις 03/02/2021
  1. I.Οι Κατσούλης Κωνσταντίνος, Σουρίλας Δημήτριος, Γεωργιόπουλος Βασίλειος και Τσιμπίδης Χρήστος (φερόμενοι ως εκλεγμένοι αιρετοί του κλάδου) υποβάλλαμε σήμερα Πέμπτη 04/02/2021 τις παραιτήσεις μας από το ΠΥΣΔΕ Μεσσηνίας.
  2. II. Ο Θεοδωρόπουλος Γεώργιος (φερόμενος ως εκλεγμένο τακτικό αιρετό μέλος του ΑΠΥΣΔΕ Πελοποννήσου) έχει συντάξει και θα υποβάλει την παραίτησή του στον Περιφερειακό Διευθυντή Π&Δ Εκπ/σης Πελοποννήσου όταν αυτός συγκροτήσει και του κοινοποιήσει την απόφαση συγκρότησης του ΑΠΥΣΔΕ Πελοποννήσου
Παράλληλα,

συναισθανόμενοι την  αγωνία του κλάδου  για την  απουσία εκπροσώπησης  των συνάδελφων  στα υπηρεσιακά συμβούλια καλούμε το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων,  έστω την ύστατη αυτή στιγμή, να αποφασίσει και να ορίσει τους εκλεγμένους αιρετούς από τις διαδικασίες εκλογών του 2018 να συνεχίσουν να εκπροσωπούν τον κλάδο, μέχρι οι επιδημιολογικές συνθήκες επιτρέψουν την επανάληψη των εκλογών σύμφωνα με τις προτάσεις της Ομοσπονδίας μας.

Με τον τρόπο αυτό:
  • Οι εκπαιδευτικοί δεν θα αφεθούν χωρίς εκπροσώπηση.
  • Συμφωνούμε – εμμέσως  πλην σαφώς- με την απόφαση της ΟΛΜΕ που ζητάει παράταση της θητείας των ήδη εκλεγμένων αιρετών.
Τέλος τονίζουμε πως αν δεν εισακουστούμε

και στη θέση των αιρετών προσπαθήσει η διοίκηση να τοποθετήσει διορισμένους (πλην των εκλεγμένων από τις διαδικασίες εκλογών του 2018), θα παρακολουθούμε στενά τις διαδικασίες λειτουργίας του ΠΥΣΔΕ Μεσσηνίας και ΑΠΥΣΔΕ Πελοποννήσου, μέσα από τους εκπροσώπους μας στα συνδικαλιστικά όργανα και θα ενημερώνουμε για κάθε πιθανή αυθαιρεσία που θα επιχειρηθεί να πραγματοποιηθεί από τα δοτά υπηρεσιακά συμβούλια, ενώ παράλληλα θα προβαίνουμε σε κάθε ενέργεια προκειμένου να τις αποτρέψουμε.

 Τοπική επιτροπή ΔΑΚΕ Καθηγητών Μεσσηνίας

Δείτε επίσης

Δεν θα παραιτηθούν οι “εκλεγμένοι αιρετοί” ενημέρωσε η ΔΑΚΕ Κορινθίας: Κοινή ανακοίνωση Α’ & Β’ ΕΛΜΕ Κορινθίας
ΔΑΚΕ Καθηγητών-Συμβούλια: Υποβολή παραιτήσεων εκλεγμένων-Να τοποθετηθούν οι αιρετοί της τελευταίας διετίας
Μετατάξεις μέσω συστήματος κινητικότητας: Συνεδρίαση ΚΥΣΠΕ 26.01 χωρίς συμμετοχή αιρετών
Αιρετός ΚΥΣΠΕ Βασίλης Παληγιάννης: Παραιτήθηκε στην πρώτη συνεδρίαση του νέου συμβουλίου
Αιρετός ΚΥΣΠΕ Νίκος Φασφαλής: Παραιτήθηκε σήμερα Πέμπτη 21.01 στην πρώτη συνεδρίαση του νέου Συμβουλίου

Δείτε ακόμη

Συγκρότηση νέου ΚΥΣΠΕ και ΚΥΣΔΕ
ΠΟΣΕΕΠΕΑ-Υπηρεσιακά Συμβούλια: Παραιτούνται όλοι οι εκλεγμένοι αιρετοί και οι υποψήφιοι
Απάντηση ΔΟΕ στα σχέδια της πολιτικής ηγεσίας ΥΠΑΙΘ για δοτούς εκπροσώπους εκπ/κών στα υπηρεσιακά συμβούλια
ΟΛΜΕ-Υπηρεσιακά Συμβούλια: Καμία συμμετοχή των εκπαιδευτικών στα δοτά υπηρεσιακά συμβούλια της Kυβέρνησης
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση