Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

ΔΑΚΕ Π.Ε Θεσσαλονίκης: Δεν μπορεί να πάρει μέρος στις εκλογές και να γίνει άλλοθι στην κλιμακούμενη όξυνση

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

ΔΑΚΕ Π.Ε Θεσσαλονίκης: Δεν μπορεί να πάρει μέρος στις εκλογές και να γίνει άλλοθι στην κλιμακούμενη όξυνση – Ανακοίνωση.

ΔΑΚΕ Π.Ε Θεσσαλονίκης

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ Δ.Α.Κ.Ε/Π.Ε ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

dakepenthess@gmail.com

Θεσσαλονίκη, 21/10/2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΔΑΚΕ/ΠΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΙΡΕΤΩΝ

Η Δ.Α.Κ.Ε. Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Θεσσαλονίκης, πιστεύει ότι οι εκλογές ανάδειξης αιρετών εκπροσώπων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια με ηλεκτρονική ψηφοφορία μπορούσαν και έπρεπε να διεξαχθούν, χωρίς αναβολή και χρονοτριβή.

Την εποχή της παγκόσμιας πανδημίας, οι δημοκρατικές διαδικασίες δεν μπορούν και δεν πρέπει να σταματούν ή να αναβάλλονται, όταν η τεχνολογία αποδεδειγμένα δίνει τις εγγυήσεις μαζικής, ανώνυμης και ανόθευτης ψηφοφορίας.

Έχει μεγάλη σημασία

και πρέπει να τονιστεί ότι η ηλεκτρονική ψηφοφορία εφαρμόζεται απρόσκοπτα εδώ και χρόνια στα Α.Ε.Ι., σε σώμα χιλιάδων ψηφοφόρων, χωρίς ενστάσεις και καχυποψία για την αδιαβλητότητά της είτε από παρατάξεις είτε από οποιοδήποτε κόμμα της Βουλής.

Ο χώρος της εκπαίδευσης, με το υψηλού επιπέδου προσωπικό, δεν έχει να φοβηθεί τίποτα από την χρήση της τεχνολογίας για την δημοκρατική, ανόθευτη και άμεση έκφραση των προτιμήσεων των εκπαιδευτικών..

Όλα τα χρόνια παρά τις μικρές και μεγάλες πολιτικές διαφωνίες με το Υ.ΠΑΙ.Θ. η Δ.Α.Κ.Ε./ Π.Ε. Ν. Θεσσαλονίκης απέδειξε ότι βρίσκεται στην πρωτοπορία των αγώνων για μια καλύτερη εκπαίδευση, προς όφελος του λαού, της νεολαίας και των εκπαιδευτικών. Χωρίς χρωματισμούς και υστεροβουλίες, χωρίς κομματικές παρωπίδες και αγκυλώσεις.

Γι’ αυτό μας τιμάτε και μας αναδεικνύετε επί σειρά ετών πρώτη δύναμη, κατακτώντας την εμπιστοσύνη σας.

Η καθημερινή έμπρακτη παρουσία μας δίπλα στον κάθε εκπαιδευτικό, στα σχολεία, στην κοινωνία, αποτελεί για την Δ.Α.Κ.Ε. Π.Ε Ν. Θεσσαλονίκης τίτλο τιμής και υπόσχεση προς όλους ανεξαιρέτως ότι θα συνεχίζουμε αγωνιστικά, διεκδικητικά και αδέσμευτα.

Η απόφαση της ΔΟΕ

για αποχή από τις εκλογές μας βρίσκει κάθετα αντίθετους γιατί είναι μια απόφαση δυσανάλογη με το κοινό δημοκρατικό αίσθημα των εκπαιδευτικών καθώς και ολόκληρης της κοινωνίας.

Πιστεύουμε ότι η απόφαση αυτή υπαγορεύτηκε από υπέρμετρη, ανεδαφική αντιπολιτευτική διάθεση και σκοπιμότητες.

Από την στιγμή λοιπόν

που όλες οι παρατάξεις της Δ.Ο.Ε. αποφάσισαν την απόσυρση των ψηφοδελτίων και την αποχή, η Δ.Α.Κ.Ε. Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Θεσσαλονίκης, παρά την θέλησή της, δεν μπορεί να πάρει μέρος στις εκλογές και να γίνει άλλοθι στην κλιμακούμενη όξυνση.

Ευχόμαστε

να επικρατήσουν το συντομότερο νηφάλιες, εποικοδομητικές απόψεις και πρακτικές που θα ωφελήσουν το συνδικαλιστικό κίνημα και την δημοκρατία.

Εμείς

θα συνεχίσουμε να είμαστε εκεί που πάντοτε βρισκόμαστε πρώτοι: στους αγώνες, στις διεκδικήσεις, στο πλευρό των εκπαιδευτικών.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                               Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Αδαμίδου Βασιλική                    Μπιτόπουλος Γεώργιος

Δείτε σχετικά

Οχι της ΔΟΕ στις ηλεκτρονικές εκλογές στις 7 Νοεμβρίου: Αποσύρει τα ψηφοδέλτια
Απόσυρση υποψηφιοτήτων Υπηρεσιακών Συμβουλίων: Τα οργανωτικά μέτρα της ΟΛΜΕ
ΠΟΣΕΕΠΕΑ για εκλογές αιρετών: Ζητάμε διάλογο-παράταση θητείας αιρετών και αποσύρουμε ψηφοδέλτια
Δημοκρατική Συνεργασία (ΔΗΣΥ): Αποσύρει τα ψηφοδέλτια εκλογών αιρετών-Ζητά παράταση θητείας και διάλογο

 Πριν φύγετε

Αδιέξοδο στις εκλογές αιρετών Υπηρεσιακών Συμβουλίων: Ερώτηση στη Βουλή από τη X. Κεφαλίδου
Αιρετοί υπηρεσιακών συμβουλίων: Ιστορική διαδρομή του θεσμού και πρόταση για μετάθεση εκλογών και διάλογο
Ψηφοφορία ηλεκτρονικά: Ιδεοληψίες και πραγματικά δεδομένα | Αρθρο
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση