Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Δε σας έχουμε ξεχάσει-Σχολικοί Κοινωνικοί Λειτουργοί Ελλάδας & Κύπρου | Video

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Δε σας έχουμε ξεχάσει – Σχολικοί Κοινωνικοί Λειτουργοί Ελλάδας & Κύπρου: Video για την ενίσχυση της ψυχικής ανθεκτικότητας των μαθητών, τη δημιουργικότητά τους και τη σύνδεσή τους με το σχολείο, παρά το κλείσιμο των φυσικών χώρων του.

Δε σας έχουμε ξεχάσει

14 Σχολικοί Κοινωνικοί Λειτουργοί από την Ελλάδα και την Κύπρο ενώνουν τις φωνές τους για να ενισχύσουν την ψυχική ανθεκτικότητα των μαθητών, τη δημιουργικότητά τους και τη σύνδεσή τους με το σχολείο.

Το προλογικό σημείωμα

Με ιδιαίτερη συγκίνηση, υπερηφάνεια και ελπίδα σας παρουσιάζουμε ένα πρωτότυπο συλλογικό τραγούδι με τίτλο “Δε σας έχουμε ξεχάσει”, που δημιουργήσαμε εν μέσω κρίσης Covid-19, για να ενδυναμώσουμε τους μαθητές των σχολείων.

14 Σχολικοί Κοινωνικοί Λειτουργοί από την Ελλάδα και την Κύπρο ενώσαμε τις φωνές μας, για έναν κοινό σκοπό: να ενισχύσουμε την ψυχική ανθεκτικότητα των μαθητών, τη δημιουργικότητά τους και τη σύνδεσή τους με το σχολείο, παρά το κλείσιμο των φυσικών χώρων του.

Το τραγούδι πέρα από τη δημόσια παρουσίασή του, αναμένεται να αξιοποιηθεί άμεσα σε παρεμβάσεις σχολικής κοινωνικής εργασίας με μαθητές που αντιμετωπίζουν προκλήσεις κοινωνικής απόστασης, κοινωνικής απομόνωσης, ακόμα και περιθωριοποίησης από τη νέα εκπαιδευτική πραγματικότητα.

Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο της διδακτορικής συμμετοχικής έρευνας- δράσης που εκπονείται από την Υποψήφια Διδακτόρισσα Κοινωνικής Εργασίας, του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, Φαρμάκη Στυλιανή, η οποία είναι υπεύθυνη για το συντονισμό της.

*Το έργο υποστηρίχθηκε από από το Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ.) στο πλαίσιο της Δράσης «Υποτροφίες ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ. Υποψηφίων Διδακτόρων» (Αριθμός Υποτροφίας:560).

Ερμηνεύουν το τραγούδι κατά σειρά εμφάνισης οι Σχολικοί Κοινωνικοί Λειτουργοί Ελλάδας και Κύπρου

Καπλάνης Κωνσταντίνος

Ιωάννου Μαριλένα

Χυδίρογλου Λεμονιά

Κασσά Μαρία

Κολοκοτρώνη Ζωή

Φαρμάκη Στυλιανή

Λεοντίου Άντρη

Γιαννέλου Ευαγγελία

Τσώνη Πολυξένη

Μπαγιώκη Μαρία

Σκραπαλή Φωτεινή

Σκουμή Αλεξάνδρα

Χάρου Βασιλική

Μαργαρίτη Έλενα

Συντελεστές

Σύνθεση – Ενορχήστρωση: Φαρμάκη Στυλιανή, Κυριαζής Γιώργος

Στίχοι: Φαρμάκη Στυλιανή, Καπλάνης Κωνσταντίνος

Κιθάρα: Κυριαζής Γιώργος

Μονταζ: Τόμτσης Γιάννης

Παραγωγή: Φαρμάκη Στυλιανή

 Δείτε το video

Δείτε επίσης

Ομαλή μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο-Σε συνθήκες «κρίσης» σε εφήβους μαθητές
Ο κοινωνικός αυτοματισμός ως παρενέργεια της κρίσης | Αρθρο
Επαναλειτουργία Δημοτικών: Τέλη Μαΐου η απόφαση
Μαθαίνουμε στο σπίτι 04 έως 08.05.2020: Το Πρόγραμμα της ΕΡΤ
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση