Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2021

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Δηλώσεις Κεραμέως: Ασυλο – Μηχανογραφικά – Εξεταστικό – Νομική Πάτρας – Νομοσχέδια

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Δηλώσεις Κεραμέως: Ασυλο – Μηχανογραφικά – Εξεταστικό σύστημα – Νομική Πάτρας – Νομοσχέδια – Δίχρονη Προσχολική Εκπαίδευση. Τι ειπώθηκε μετά τη σύσκεψη με τον Πρωθυπουργό.

Δηλώσεις Κεραμέως: Ασυλο – Μηχανογραφικά – Εξεταστικό σύστημα – Νομική Πάτρας – Νομοσχέδια

Δηλώσεις έκανε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως μετά την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε πριν λίγη ώρα στο Υπουργείο Παιδείας.

 Οπως είπε η Υπουργός Παιδείας:

1. Tο εξεταστικό σύστημα για τις Πανελλαδικές δεν θα αλλάξει στους βασικούς του άξονες. Τα παιδιά θα εξεταστούν με το σύστημα που ψηφίστηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση. Απλώς θα γίνουν βελτιωτικές κινήσεις σε στρεβλώσεις που πιθανόν να υπάρχουν.

2. Στο πρώτο νομοσχέδιο που θα έρθει προς ψήφιση θα έρθει με ρύθμιση η κατάργηση του ασύλου. Ξεκίνησαν ήδη διαβουλεύσεις με εμπλεκόμενους φορείς. Χθες συναντηθήκαμε με το προεδρείο των πρυτάνεων και την ΠΟΣΔΕΠ.

3. Θα δοθεί παράταση στην υποβολή των Μηχανογραφικών για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν αδυναμίες στην λειτουργία των νέων τμημάτων και τις υποδομές.

4. Μετά συζήτηση με τον Πρωθυπουργό δεν θα ιδρυθεί η 4η Νομική στην Πάτρα. Σήμερα θα ανακληθεί η απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης. Δεν είναι θέμα Πάτρας, αλλά είναι ότι δεν χρειάζεται η χώρα μας 4η Νομική Σχολή.Δ

5. Για να υλοποιηθεί η αλλαγή όσον αφορά στη Δίχρονη προσχολική αγωγή είπε ότι πρέπει να βεβαιωθούν ότι υπάρχουν οι υποδομές και το δυναμικό για να υλοποιηθεί η αλλαγή. Γνώμονας να μην μείνει κανένα παιδί εκτός δομής.

6. Στο επόμενο χρονικό διάστημα θα ετοιμαστεί ένα νέο θεσμικό πλαίσιο για την Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια και Τριτοβάθμια Εκπαίδευση . Στόχος η μεγαλύτερη ελευθερία και η μεγαλύτερη αυτονομία στα σχολεία και στα Πανεπιστήμια.

Λίγο νωρίτερα…

Το Υπουργείο Παιδείας επισκέφθηκε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και πραγματοποίησε συνάντηση με την Πολιτική Ηγεσία.

Ο Πρωθυπουργός έφτασε στις 9 η ώρα και απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους είπε χαριτολογώντας “Οταν λέμε εννέα, εννοούμε εννέα”.

Συσκέφθηκαν στο Υπουργείο Παιδείας, εκτός του Πρωθυπουργού, η Υπουργός κα Νίκη Κεραμέως, η Υφυπουργός κα Σοφία Ζαχαράκη και ο Υφυπουργός κος Βασίλης Δαγαλάκης.

Επίσης σήμερα ο Πρωθυπουργός θα προβεί στην Ανακοίνωση του Κυβερνητικού Σχεδίου για την Παιδεία.

Αργότερα θα επισκεφθεί και το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Ακολούθως υπενθυμίζουμε τα βασικά σημεία του Κυβερνητικού σχεδιασμού αναφορικά με το Yπουργείο Παιδείας όπως ανακοινώθηκαν στην πρώτη συνεδρίαση του νέου Υπουργικού Συμβουλίου στη Βουλή

Ο Κυβερνητικός Σχεδιασμός αναφορικά με το Yπουργείο Παιδείας

Στρατηγικές Επιλογές

Εκπαίδευση που απελευθερώνει το δυναμικό των Ελλήνων.

Στόχοι

Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση: Εμπιστοσύνη στο δημόσιο σχολείο.

Ανάδειξη της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης από λύση ανάγκης για λίγους, σε συνειδητή επιλογή και εργαλείο απασχόλησης για πολλούς.

Ανώτατη Εκπαίδευση: Για ένα αναβαθμισμένο Δημόσιο Πανεπιστήμιο.

Αμεσες Κυβερνητικές Προτεραιότητες
  • Απελευθέρωση του σχολείου από τον ασφυκτικό έλεγχο του Υπουργείου – Μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στους εκπαιδευτικούς και τον διευθυντή.
  • Έμφαση στην καλλιέργεια ήπιων δεξιοτήτων και απόκτηση πιστοποιημένων γνώσεων πληροφορικής και ξένων γλωσσών.
  • Ουσιαστικός σχολικός επαγγελματικός προσανατολισμός από το Γυμνάσιο.
  • Ενίσχυση του θεσμού των προτύπων και των πειραματικών σχολείων.
  • Ανασχεδιασμός της πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
  • Ενίσχυση Ειδικής Αγωγής.
  • Ίδρυση Πρότυπων Επαγγελματικών Λυκείων.
  • Κατάργηση του Ασύλου ανομίας και πραγματική προστασία της ελεύθερης διακίνησης ιδεών.

Δείτε ακόμη:

Κριτική Γαβρόγλου: Αγνοια της Κυβέρνησης για θέματα Εκπαίδευσης και Ερευνας

4.500 μόνιμοι διορισμοί: Προχωρά η διαδικασία – Ενημέρωση από την Πολιτική Ηγεσία του Υπ. Παιδείας

Ο Πρωθυπουργός στο Υπουργείο Παιδείας 9 ακριβώς: Το πρώτο Υπουργείο που επισκέπτεται

Το Πρόγραμμα για την Παιδεία της Νέας Δημοκρατίας

Πολιτική Ηγεσία Υπουργείου Παιδείας: Ν. Κεραμέως Υπουργός – Σ. Ζαχαράκη και Β. Διγαλάκης Υφυπουργοί – Βιογραφικά

Παράδοση – Παραλαβή Υπουργείου Παιδείας: Τι ειπώθηκε

Ηγεσία Υπουργείου Παιδείας: Aμεσος στόχος το άνοιγμα των σχολείων χωρίς προβλήματα

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση