Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Δηλώση Τζούφη: Η κυβέρνηση δεν μπορεί να εγγυηθεί το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Δηλώση Τζούφη: “Η κυβέρνηση δεν μπορεί να εγγυηθεί το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων” – Στην εκπομπή “MEGA Σαββατοκύριακο” μίλησε η Αναπληρώτρια Τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ για την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Δηλώση Τζούφη
Συγκεκριμένα
Για το άνοιγμα των σχολείων δήλωσε

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ του ανοίγματος των σχολείων και για το λόγο αυτό κατέθεσε ήδη από τον Ιούνιο συγκεκριμένα μέτρα για την υγειονομικά ασφαλή έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Για τις μάσκες στα σχολεία είπε

Μόλις εχθές η υπουργός Παιδείας ζητούσε από τους γονείς να αναλάβουν το κόστος για τις μάσκες των μαθητών, την ώρα που ο Υπουργός Εσωτερικών ανακοίνωνε τη δωρεάν διάθεσή τους.

Επίσης

Τόνισε πως η έλλειψη συντονισμού οδήγησε τον Πρωθυπουργό να εγκαλέσει τα κόμματα για τη χρήση ή μη της μάσκας, αλλά και για το άνοιγμα των σχολείων, παρότι είναι γνωστό πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταθέσει συγκεκριμένο σχέδιο 10 άμεσων μέτρων.

Παράλληλα,

η Βουλευτής Ιωαννίνων επεσήμανε πως δεν αξιοποιήθηκε η περίοδος του καλοκαιριού ώστε να βελτιστοποιηθεί η οργάνωση και η προετοιμασία των σχολείων, με όρους που θα διασφάλιζαν την υγεία εκπαιδευτικών και μαθητών.

Ερωτηθείσα

για το ποια είναι τα περιθώρια του υπουργείου Παιδείας τις ημέρες που ακολουθούν και μέχρι την έναρξη της σχολικής χρονιάς, η Μερόπη Τζούφη ανέφερε πως

Πρέπει να υπάρξει άμεση χρηματοδότηση της εκπαίδευσης και κατά τόπους συνεργασία με τους Δήμους, με σκοπό να βρεθούν αίθουσες και να προσληφθεί επιπλέον προσωπικό ώστε να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών ανά τάξη..

Τέλος,

τόνισε την ανάγκη να συγκροτηθεί συντονιστικό όργανο παιδείας – υγείας που θα επικοινωνεί με τον ΕΟΔΥ και την Πολιτική Προστασία, για τη βέλτιστη παρακολούθηση της νόσου και το σχεδιασμό στοχευμένων παρεμβάσεων.

Δείτε το video

 Δείτε επίσης

Προμήθεια μασκών από τους Δήμους και ζητήματα πρόσληψης προσωπικού καθαριότητας σχολ. μονάδων σε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου
Υπουργός Θεοδωρικάκος: Μάσκες πολλαπλής χρήσης με προδιαγραφές σε μαθητές και εκπαιδευτικούς
Ζαχαράκη στον ΣΚΑΙ για λειτουργία σχολείων-μάσκες-αριθμό μαθητών-Ολοήμερα-γιορτές και εκδηλώσεις
 10 μέτρα για ασφαλές άνοιγμα σχολείων: Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ

Πριν φύγετε

Υποχρεωτικά μάσκα από το Νηπιαγωγείο έως το Λύκειο: Τι είπε η Υπουργός Νίκη Κεραμέως στον Alpha
Λειτουργία σχολικών μονάδων: Με το σύνολο των μαθητών-εκτεταμένη χρήση μάσκας-διαφορετικά διαλείμματα-Ανακοίνωση ΥΠΑΙΘ
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση