Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Δημοκρατική Συνεργασία (ΔΗΣΥ): Αποσύρει τα ψηφοδέλτια εκλογών αιρετών-Ζητά παράταση θητείας και διάλογο

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Δημοκρατική Συνεργασία (ΔΗΣΥ): Αποσύρει τα ψηφοδέλτια εκλογών αιρετών-Ζητά από το ΥΠΑΙΘ παράταση θητείας των ήδη εκλεγμένων και διάλογο.

Δημοκρατική Συνεργασία (ΔΗΣΥ)

“Από τη στιγμή που το μέτωπο της ανεπίγνωστης άρνησης δεν μπόρεσε να διαρραγεί, η μη συμμετοχή μας στη διαδικασία είναι για τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, μονόδρομος.

Τα ψηφοδέλτιά μας

δεν είναι δυνατό να βρεθούν μόνα τους σε μία ηλεκτρονική κάλπη και για αυτό τον λόγο, εφόσον διαπιστώσουμε ότι δεν παίζονται “παιχνίδια” να τα αποσύρουμε, γιατί δεν μπορούμε να διορθώσουμε ένα λάθος με ένα άλλο.

Ταυτόχρονα καλούμε

την υπουργό Παιδείας, έστω και την τελευταία στιγμή, να προχωρήσει στην παράταση της θητείας των εκλεγμένων Αιρετών, δυνατότητα που προβλέπει και η πρόσφατη ρύθμιση που  η ίδια ψήφισε και να προχωρήσει σε διάλογο με τις εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες για του όρους και τις διαδικασίες πραγματοποίησης των εκλογών.

Αν δεν το κάνει

θα επιβεβαιώσει τις εκτιμήσεις μας ότι ο πραγματικός της στόχος είναι η κατάργηση του θεσμού των Αιρετών”.

Με τις παραπάνω φράσεις

στην Ανακοίνωσή της η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ (ΔΗΣΥ) αποσύρει τα ψηφοδέλτιά της από την εκλογές με ηλεκτρονική διαδικασία, για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια των εκπαιδευτικών στο ΥΠΑΙΘ.

Η ΔΗΣΥ υποστηρίζει επιπλέον στην Ανακοίνωσή της πως:

“Η αποχή  και η απόσυρση των ψηφοδελτίων πιστεύαμε και εξακολουθούμε να έχουμε την ίδια άποψη, πως αποτελούν «βούτυρο στο ψωμί» της Κυβέρνησης, η οποία έχει δείξει με τη μέχρι τώρα στάση της,  πως επιθυμεί τον εξοβελισμό των Αιρετών εκπροσώπων από τα υπηρεσιακά συμβούλια.

Κλασική απόδειξη,

η μη συμμετοχή αιρετών στα τελευταία συμβούλια «επιλογής» προσωρινών διευθυντών εκπαίδευσης και στα πειθαρχικά συμβούλια στην προηγούμενη διακυβέρνηση της χώρας από τη ΝΔ.

Για αυτό τον λόγο άλλωστε, το υπουργείο Παιδείας δεν έκανε καμία σοβαρή κίνηση εκτόνωσης της κατάστασης και φέρνει τεράστιες ευθύνες για τα αδιέξοδα που έχουν παρουσιαστεί”.

Τονίζοντας επιπροσθέτως πως:

“Το μοναχικό παραταξιακό μας ταξίδι ήταν βέβαιο, ότι δεν μπορούσε να φτάσει μέχρι το τέλος.

Κάτι τέτοιο δεν μπορούσε να γίνει, γιατί δημοκρατία χωρίς πλουραλισμό και συμμετοχή δεν μπορεί να υπάρξει.

Εκλογές

με μία μόνο παράταξη γίνονταν μόνο στους ανύπαρκτους “παραδείσους” που ελάχιστοι σε όλο τον πλανήτη έχουν απομείνει να τους ονειρεύονται και στο παρόν μόνο στη Βόρεια Κορέα”.

Δείτε ολόκληρη την Ανακοίνωση-Θέση της ΔΗΣΥ για τις εκλογές αιρετών

Δείτε σχετικά

Διαδικασία ηλεκτρονικής ψηφοφορίας αιρετών Υπηρεσιακών Συμβουλίων Υπουργείου Παιδείας | Απόφαση
Σύστημα Ψηφοφορίας Ζευς: Hλεκτρονική η εκλογή εκπαιδευτικών στα Συμβούλια-Πως ψηφίζουμε ηλεκτρονικά
Οχι της ΔΟΕ στις ηλεκτρονικές εκλογές στις 7 Νοεμβρίου: Αποσύρει τα ψηφοδέλτια
Απόσυρση υποψηφιοτήτων Υπηρεσιακών Συμβουλίων: Τα οργανωτικά μέτρα της ΟΛΜΕ

Πριν φύγετε

Ψηφοφορία ηλεκτρονικά: Ιδεοληψίες και πραγματικά δεδομένα | Αρθρο
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση