Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Δήμος Καλαμάτας-1ο Φεστιβάλ Ρομποτικής και Ευφυών Συστημάτων-Σάββατο 2 Ιουλίου 2022

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Δήμος Καλαμάτας-1ο Φεστιβάλ Ρομποτικής και Ευφυών Συστημάτων-Σάββατο 2 Ιουλίου 2022, στην Κεντρική Πλατεία της πόλης – Η μεγάλη γιορτή της εκπαιδευτικής ρομποτικής.

Δήμος Καλαμάτας-1ο Φεστιβάλ Ρομποτικής

Το “1ο Φεστιβάλ Ρομποτικής και Ευφυών Συστημάτων Δήμου Καλαμάτας“, διοργανώνει ο Δήμος το Σάββατο 2 Ιουλίου 2022, στην Κεντρική Πλατεία – Βασ. Γεωργίου της πόλης.

Η μεγάλη γιορτή της εκπαιδευτικής ρομποτικής θα έχει ελεύθερη είσοδο και η διαμόρφωση της πλατείας θα είναι τέτοια ώστε ο κόσμος να μπορεί να έρχεται σε συνεχή αλληλεπίδραση με τους συμμετέχοντες.

Θα μπορούν να ανταλλάξουν ιδέες, να πληροφορηθούν κάτοικοι και επισκέπτες για τις ιδέες και τον τρόπο λειτουργίας των κατασκευών, πώς φαντάζονται τις πόλεις του μέλλοντος και πως θα ήθελαν να διαμορφωθεί η πόλη της Καλαμάτας.

Στο Φεστιβάλ Καλαμάτας συμμετέχουν συνολικά 24 ομάδες με πάνω από 250 συμμετέχοντες από όλο σχεδόν τον ελλαδικό χώρο (Ξάνθη, Σπάρτη, Αγρίνιο, Χαρακοποιό, Μεθώνη και Χανδρινού) συν τις τοπικές ομάδες.

Το Πρόγραμμα

Το πρόγραμμα του 1ου Φεστιβάλ Ρομποτικής και Ευφυών Συστημάτων Δήμου Καλαμάτας έχει ως εξής:

Σάββατο, 2 Ιουλίου, Κεντρική πλατεία Καλαμάτας.

18.00΄ – 18.30΄: Προσέλευση ομάδων.

19.30΄: Έναρξη Φεστιβάλ, Χαιρετισμοί.

20.00΄: Παρουσιάσεις – Επιδείξεις Έργων κατηγοριών Open & Regular (α΄ μέρος)

21.20΄: Παρουσιάσεις – Επιδείξεις Πειραμάτων Φυσικής.

22.00΄: Παρουσιάσεις – Επιδείξεις Έργων κατηγοριών Open & Regular (β΄ μέρος)

23.30΄: Τελετή λήξης.

Δηλώσεις του κου Π. Πετρόπουλου, τ. ΠΔΕ Πελοποννήσου, εκ μέρους του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Ρομποτικής και Νέων Τεχνολογιών Καλαμάτας

Μιλώντας εκ μέρους του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Ρομποτικής και Νέων Τεχνολογιών Καλαμάτας, ο κος  Παναγιώτης Πετρόπουλος, τ. Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Πελοποννήσου, σημείωσε ότι υποστήριξε από την αρχή τη δραστηριότητα του Δήμου Καλαμάτας και με τους εκπαιδευτικούς που σχημάτισαν ομάδες μέσα στα σχολεία της πόλης αλλά και εκτός αυτών. Δήλωσε ότι η Μεσσηνία είναι μέσα στον παγκόσμιο χάρτη εκπαιδευτικής ρομποτικής εξ αιτίας των συμμετοχών σε ολυμπιάδες ρομποτικής.

Δηλώσεις Δημάρχου Καλαμάτας κου Θανάση Βασιλόπουλου

Σύμφωνα με ενημέρωση του Δήμου Καλαμάτας, ο Δήμαρχος κος Θανάσης Βασιλόπουλος, σε συνέντευξη Τύπου σήμερα, Πέμπτη 20 Ιουνίου 2002, αναφέρθηκε στους στόχους και τη φιλοσοφία της διοργάνωσης αλλά και του Δήμου.

Όπως είπε, πρόκειται για ένα  Φεστιβάλ που,

“έχει αγκαλιαστεί από τους νέους της περιοχής μας και όχι μόνο. Ένα Φεστιβάλ στο οποίο θα λάβουν μέρους περισσότερες από 20 ομάδες οι οποίες θα παρουσιάσουν νέες τεχνολογίες, καινοτόμες προτάσεις και ιδέες. Ένα Φεστιβάλ που επιτρέψτε μου να πω, αποτυπώνει μέρος της φιλοσοφίας αυτής της Δημοτικής Αρχής, μια δημοτική αρχή με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, επενδύοντας στις νέες τεχνολογίες, στην καινοτομία, σε δράσεις που συνδέονται με το αύριο.  Άλλωστε η προσπάθεια ψηφιακού μετασχηματισμού του Δήμου μας δεν σταματάει, είναι μια δυναμική διαδικασία που συνεχώς εξελίσσεται.

Αυτή η φιλοσοφία είναι που μας οδήγησε στο να διοργανώσουμε το 1ου Φεστιβάλ Ρομποτικής και Ευφυών Συστημάτων Καλαμάτας. Και σήμερα φτάνουμε στην ολοκλήρωσή του με την τελική φάση που θα εξελιχθεί το Σάββατο στην κεντρική μας πλατεία, καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η προετοιμασία, οι παράλληλες δράσεις, οι ενημερωτικές εκδηλώσεις έχουν ξεκινήσει περισσότερο από ένα 6μηνο.

Σήμερα, η Καλαμάτα βρίσκεται μπροστά σε μεγάλες προκλήσεις. Η ένταξη της πόλης στην Ευρωπαϊκή Αποστολή των 100 κλιματικά ουδέτερων και έξυπνων πόλεων έως το 2030 έχει δημιουργήσει μια ισχυρή δυναμική για την πόλη. Ο μέχρι σήμερα σχεδιασμός μας και η επιτυχής έκβαση των διεκδικήσεών μας, δείχνουν τον δρόμο.

Να δώσω συγχαρητήρια σε όλους όσοι εργάστηκαν για το Φεστιβάλ, σε όλους τους συμμετέχοντες, και να ευχηθώ καλή επιτυχία!”.

Δηλώσεις Αντιδημάρχου Καλαμάτας κου Α. Σκοπετέα

Ο Αντιδήμαρχος κος Αναστάσης Σκοπετέας, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ανέφερε ότι, ο Δήμος Καλαμάτας για μια ακόμη φορά καινοτομεί με την πρωτοπόρο και καινοτόμο αυτή δράση, στηρίζοντας τους νέους της πόλης και όχι μόνο αφού έχουν δηλώσει συμμετοχή και ομάδες εκτός Καλαμάτας, από την Μεθώνη μέχρι την Ξάνθη.

Στόχος είναι η αφύπνιση, η ανάπτυξη της συμμετοχικότητας και της συνεργασίας αλλά και της έρευνας, είπε ο κ. Σκοπετέας και πρόσθεσε: “Οι συμμετέχοντες έρχονται σ’ επαφή με επιστήμες όπως η φυσική, η χημεία, η μηχανική, τα μαθηματικά και η πληροφορική, επιστήμες που παίζουν καθοριστικό ρόλο στην κλιματική ουδετερότητα και στη διαμόρφωση των έξυπνων πόλεων, δηλαδή τις έξυπνες και κλιματικά ουδέτερες πόλεις του μέλλοντος”.

Ο κ. Σκοπετέας κάλεσε τους δημότες και τους επισκέπτες της Καλαμάτας να επισκεφθούν το Φεστιβάλ «για να γνωρίσουν από κοντά τις νέες τεχνολογίες αλληλεπιδρώντας με τους συμμετέχοντες».

Τέλος εξέφρασε βεβαιότητα για το έντονο ενδιαφέρον που θα επιδείξουν οι επισκέπτες κι αυτό διότι σε όλους τους τομείς (ρομποτική, ευφυή συστήματα, πειράματα φυσικής) “αυτά που θα παρουσιαστούν είναι πολύ υψηλού επιπέδου και καινοτόμα. Δηλαδή, οι επισκέπτες θα δουν τεχνολογίες που πραγματικά δεν μπορούν να τις φανταστούν”.

Δηλώσεις τους μέλους της Οργανωτικής Επιτροπής κου Φώτη Ασημακόπουλου

Το μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής, Φώτης Ασημακόπουλος, αναφέρθηκε στη διοργάνωση του Φεστιβάλ τονίζοντας ότι η Οργανωτική Επιτροπή συγκροτείται από καθηγητές των πανεπιστημίων Πελοποννήσου, Δυτικής Αττικής, από την Ένωση Φυσικών, και από το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Ρομποτικής και Νέων Τεχνολογιών Καλαμάτας.

Σημείωσε ότι μέχρι να φτάσουμε στην τελική φάση, έχουν προηγηθεί δράσεις όπως ομιλίες από διακεκριμένους καθηγητές πανεπιστημίου με θέματα ρομποτική, τεχνητή νοημοσύνη κ.λπ.

Δείτε επίσης

Εγκριση εκπαιδευτικών προγραμμάτων: Nέα προθεσμία υποβολής αιτημάτων 

Κόπτσης-Ολοκλήρωση διορισμών τέλη Ιουλίου, αρχές Αυγούστου-30.08 οι αναπληρωτές στα σχολεία-Βάσεις έως 20.07 

Ανακοίνωση μόνιμων διορισμών από το Υπουργείο Παιδείας: 8.586 σύνολο 

Πρόεδρος ΑΣΕΠ για πίνακες ειδικής αγωγής: Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μη φτάσουμε στο τέλος Αυγούστου 

Κεραμέως-νέα σχολική χρονιά: Είμαστε καθ’ όλα έτοιμοι 

ΦΕΚ: Προκήρυξη 3Κ/2022 ΑΣΕΠ: 283 θέσεις σε ΑΕΙ, Υπ. Παιδείας, ΠΔΕ, Δ/νσεις-Αιτήσεις 11 έως 26.07

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση