Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

ΔΗΣΥ-νέοι πίνακες ειδικής αγωγής: Το ΥΠΑΙΘ απάντησε πως έχει γίνει ερώτημα στο ΑΣΕΠ, το οποίο έχει μεγάλο φόρτο εργασίας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

ΔΗΣΥ-νέοι πίνακες ειδικής αγωγής: Το ΥΠΑΙΘ απάντησε πως έχει γίνει ερώτημα στο ΑΣΕΠ, το οποίο έχει μεγάλο φόρτο εργασίας-Η ΔΗ.ΣΥ καλεί την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να ξεκινήσει άμεσα τη διαδικασία.

ΔΗΣΥ-νέοι πίνακες ειδικής αγωγής

Ανακοίνωση εξέδωσε η Δημοκρατική Συνεργασία Εκπαιδευτικών Π.Ε (ΔΗ.ΣΥ) αναφορικά με την κατάρτιση νέων πινάκων στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση

της ΔΗ.ΣΥ το Υπουργείο Παιδείας δεν έχει προχωρήσει σε καμία ενέργεια για την κατάρτιση νέων πινάκων στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση, επιδεικνύοντας ασυγχώρητη ολιγωρία, καθώς οι προθεσμίες είναι ασφυκτικές.

Η ΔΗ.ΣΥ επιπροσθέτως αναφέρει πως

στην πρόσφατη συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ με τη ΔΟΕ στις 5 Ιανουαρίου 2022, απάντησε σε σχετικό ερώτημα πως δεν έχει ξεκινήσει η διαδικασία κατάρτισης νέων πινάκων, όπως ορίζει ο νόμος, πως δεν υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο και πως έχει γίνει ερώτημα στο ΑΣΕΠ, το οποίο έχει μεγάλο φόρτο εργασίας.

Τέλος

η ΔΗ.ΣΥ καλεί την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να ξεκινήσει άμεσα τη διαδικασία, έτσι ώστε να υπάρχει η δυνατότητα από το ΑΣΕΠ να προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την κατάρτιση των νέων πινάκων.

______________

Δείτε την Ανακοίνωση της ΔΗ.ΣΥ

30 Ιανουαρίου 2022

Άμεση κατάρτιση νέων πινάκων κατάταξης εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης.

Η ολιγωρία του Υπουργείου Παιδείας είναι απαράδεκτη! Χιλιάδες εκπαιδευτικοί κινδυνεύουν να οδηγηθούν στην ανεργία!

Με το άρθρο 64 του ν.4692/2020 καταργήθηκε η διάταξη του άρθρου 66 του ν.4589/2019 (ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ) που αφορούσε στην τριετή διάρκεια ισχύος των αξιολογικών πινάκων κατάταξης των υποψήφιων προς πρόσληψη και διορισμό εκπαιδευτικών και οι πίνακες ισχύουν, πλέον, για δύο έτη.

Οι υπάρχοντες οριστικοί πίνακες κατάταξης εκπαιδευτικών της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης δημοσιεύτηκαν σε ΦΕΚ τον Ιούνιο του 2020 και, κατά συνέπεια, λήγει η διάρκεια ισχύος τους το τρέχον έτος.

Το Υπουργείο Παιδείας,

παρά το γεγονός ότι η πολιτική του ηγεσία ήταν αυτή που μείωσε -ορθώς- τη διάρκεια ισχύος τους, δεν έχει προχωρήσει σε καμία ενέργεια για την κατάρτιση νέων πινάκων στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση, επιδεικνύοντας ασυγχώρητη ολιγωρία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην πρόσφατη συνάντηση με τη ΔΟΕ (5 Ιανουαρίου 2022), η απάντησή στο ερώτημα γιατί δεν έχει ξεκινήσει η διαδικασία κατάρτισης νέων πινάκων, όπως ορίζει ο νόμος, ήταν πως δεν υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο και πως έχει γίνει ερώτημα στο ΑΣΕΠ, το οποίο έχει μεγάλο φόρτο εργασίας!!!

Οι προθεσμίες πλέον είναι ασφυκτικές

και είναι σαφής η αναγκαιότητα άμεσων ενεργειών για την έκδοση νέας προκήρυξης και την κατάρτιση νέων πινάκων κατάταξης των υποψήφιων εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης.

Το Υπουργείο Παιδείας, θα πρέπει να γνωρίζει πως δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από το ψευτοεπιχείρημα πως ο υπερβολικός φόρτος εργασίας του ΑΣΕΠ δεν επιτρέπει την κατάρτιση των πινάκων και να επιχειρήσει να μετακυλήσει τις ευθύνες σε τρίτους.

Η στελέχωση των Ανεξάρτητων Αρχών

αποτελεί ευθύνη της Κυβέρνησης. Όταν το Υπουργείο νομοθετούσε, γνώριζε τα δεδομένα και οφείλει να εφαρμόσει τον Νόμο.

Θα πρέπει να γνωρίζει πως:

• δεν μπορεί να παίζει με τους προγραμματισμούς ζωής χιλιάδων εκπαιδευτικών, οι οποίοι εδώ και δύο χρόνια, παρά το γεγονός ότι αποφοίτησαν από τις Σχολές τους, δεν έχουν τη δυνατότητα ένταξης στους πίνακες οι οποίοι είναι «κλειδωμένοι»!

• δεν μπορεί να αδιαφορεί για το γεγονός ότι χιλιάδες εκπαιδευτικοί είναι για δύο χρόνια άνεργοι, εξ αιτίας ενός λάθους αξίας τριών ευρώ, στην πληρωμή του σχετικού παράβολου για την ένταξή τους στους υφιστάμενους πίνακες!

• δεν μπορεί να μην ενδιαφέρεται για το γεγονός ότι χιλιάδες εκπαιδευτικοί έχουν αποκτήσει την τελευταία διετία, με κόπο και οικονομικό κόστος, επιπλέον τίτλους σπουδών, τους οποίους δεν έχουν τη δυνατότητα να καταθέσουν προκειμένου να μοριοδοτηθούν, καθώς οι πίνακες είναι «κλειδωμένοι»!

Οποιαδήποτε σκέψη για νομοθέτηση παράτασης της ισχύος των υφιστάμενων πινάκων για ένα ακόμη έτος είναι άδικη, απαράδεκτη και αδικαιολόγητη.

Μια τέτοια ενέργεια θα έχει οδυνηρές συνέπειες για χιλιάδες νέους ανθρώπους, οι οποίοι εξ αιτίας της μη εφαρμογής ψηφισμένων νόμων και χωρίς οι ίδιοι να έχουν καμία απολύτως ευθύνη, θα βρεθούν για μία ακόμη χρονιά στην ανεργία.

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης καλεί την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να ξεκινήσει άμεσα τη διαδικασία, έτσι ώστε να υπάρχει η δυνατότητα από το ΑΣΕΠ να προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την κατάρτιση των νέων πινάκων.

Δημοκρατική Συνεργασία Εκπαιδευτικών Π.Ε.

Δείτε σχετικά
Δείτε επίσης
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

2 Σχόλια

  1. Βαγγελης Φούκας σε

    Καλημερα κ.Βουγια. Απο το εν λογω αρθρο και την απαντηση του ΥΠΑΙΘ, βλεπω δυσκολο να ανοιγουν οι πινακες της Ειδικης φετος (λογω του φορτου εργασιας του ΑΣΕΠ) . Ποια ειναι η δικη σας εκτιμηση ; Ευχαριστω εκ των προτερων για τον χρονο σας

    • Βασίλης Βούγιας σε

      Δεν έχει “κλειδώσει” κάτι, αλλά όντως είναι στενά τα χρονικά περιθώρια.

Γράψτε μία απάντηση