Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Διαξιφισμοί Ζέττας Μακρή και Κρίτωνα Αρσένη για τον χαρακτηρισμό “τρανς” σε μαθητή, στα πλαίσια Επίκαιρης Ερώτησης

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Διαξιφισμοί Ζέττας Μακρή και Κρίτωνα Αρσένη για τον χαρακτηρισμό “τρανς” σε μαθητή, στα πλαίσια Επίκαιρης Ερώτησης στη Βουλή.

Η Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Β2’ Δυτικού Τομέα Αθηνών του ΜέΡΑ25 κου Κρίτωνα – Ηλία Αρσένη, με θέμα: “Ομοφοβική επίθεση καθηγητή σε τρανς μαθήτρια στο Μουσικό Σχολείο του Ιλίου”, συζητήθηκε σήμερα Παρασκευή 11.02.2022 στη Βουλή – Δείτε την Ερώτηση ΕΔΩ

Την Ερώτηση απάντησε

η Υφυπουργός ΠΑΙΘ κα Ζ. Μακρή, η οποία εν αρχή δήλωσε “συγκλονισμένη και ανήσυχη, γιατί όπως ανέφερε “ένας Βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου προσδιορίζει έναν ανήλικο μαθητή δώδεκα ετών ως τρανς μαθήτρια, όταν ο ίδιος ουδέποτε χαρακτήρισε ή προσδιόρισε έτσι τον εαυτό του”.

Ακολούθως ανέφερε πως

σύμφωνα με ανακοινώσεις που έχει κάνει ο πρόεδρος του δεκαπενταμελούς, ο αντιπρόεδρος, η διευθύντρια του σχολείου και η ίδια η μητέρα του παιδιού, το παιδί το χαρακτηρίζουν ως παιδί και η μητέρα του δηλώνει περήφανη μητέρα αγοριού που πήγε με φούστα στο σχολείο.

Επιπροσθέτως τόνισε χαρακτηριστικά

“Με πόση ευκολία -για να μην πω επιπολαιότητα και οξύνω- Βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου που στην ερώτησή του ξεκινάει με το τρανς μαθήτρια και καταλήγει με τον σεβασμό του αυτοπροσδιορισμού, προσδιορίζει ο ίδιος ένα παιδί, επαναλαμβάνω ανήλικο, δώδεκα ετών, που αναζητεί και ορθά -όπως κάναμε όλοι μας- τα όριά του και δεν έχει δηλώσει ποτέ ότι θέλει να το αποκαλούν έτσι, και του βάζει μια ταμπέλα κατά τη δική του κρίση;

Αυτό δεν είναι συγκλονιστικό; Αυτό δεν δημιουργεί ανησυχία σε εσάς που αναρωτιέστε -και θα πάρετε απάντηση στη δευτερολογία μου, το έχω σημειώσει- για το πόσοι εκπαιδευτικοί επιμορφώθηκαν  και  αν επιμορφώθηκαν. Κατά τη γνώμη μου, είναι επιεικώς απαράδεκτο”.

Ακολούθως ο Βουλευτής απάντησε ως εξής:

“Κυρία Μακρή, εγώ δεν φοβάμαι το γεγονός, το ενδεχόμενο να είναι τρανς μαθήτρια. Δεν με τρομάζει. Εσάς σας τρομάζει; Σας τρομάζει το γεγονός ότι μπορεί και να είναι; Εμένα δεν με τρομάζει.

Αν έγινε κάποιο λάθος, να ζητήσουμε συγγνώμη από το παιδί. Όμως, εμένα δεν με τρομάζει αυτό το ενδεχόμενο. Εσάς σας τρομάζει σαν πολιτική ηγεσία; Σας τρομάζει σαν πολιτική ηγεσία, κυρία Μακρή; Εσείς είστε ανοικτοί στον ελεύθερο αυτοπροσδιορισμό του φύλου;

Μας λέτε ότι το θέμα λύθηκε όμορφα μέσα στο σχολείο. Πώς λύθηκε όμορφα μέσα στο σχολείο; Επειδή υπήρξαν διαδικασίες ή επειδή τα παιδιά πήραν την υπόθεση στα χέρια τους, επειδή όλα τα κορίτσια ντύθηκαν σαν αγόρια και τα αγόρια σαν κορίτσια και είπαν ότι τα ρούχα δεν έχουν φύλο και ζήτησαν το δικαίωμα στην έκφραση; Αν δεν υπήρχε αυτή η κατακραυγή, θα κινούνταν οι διαδικασίες; Όχι, δεν θα κινούνταν οι διαδικασίες αν δεν υπήρχε αυτή η κατακραυγή. Αυτή είναι η πραγματικότητα, κυρία Μακρή”.

Δείτε αναλυτικά τη συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης ΕΔΩ

Δείτε επίσης
Share.

About Author

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Leave A Reply