Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2020

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Διαδικασία τοποθετήσεων ΕΕΠ-ΕΒΠ: Πότε θα γίνουν – Τροπολογία στη Βουλή

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Διαδικασία τοποθετήσεων ΕΕΠ-ΕΒΠ: Τροπολογία στη Βουλή – Μετά την ψήφιση του ν/σ οι τοποθετήσεις, σύμφωνα με πληροφορίες του especial.gr.

Διαδικασία τοποθετήσεων ΕΕΠ-ΕΒΠ

Σύμφωνα με πληροφορίες του especial.gr κατατίθεται Τροπολογία στο υπό συζήτηση στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων (ΕΜΥ) νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας:

“Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης, Ειδικοί Λογαριασμοί Κονδυλίων Έρευνας Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, Ερευνητικών και Τεχνολογικών Φορέων και άλλες διατάξεις”,

σύμφωνα με την οποία εναρμονίζεται η διαδικασία τοποθέτησης μελών ΕΕΠ–ΕΒΠ με την των εκπαιδευτικών (Προεδρικό Διάταγμα 50, ΦΕΚ 45 – 08.03.1996, ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ), με ότι αυτό συνεπάγεται.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες μας, η τοποθέτηση στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης των μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ, οι οποίοι διορίζονται ως μόνιμοι, θα πραγματοποιηθεί μετά την ψήφιση του εν λόγω νομοσχεδίου.

Αυτή τη στιγμή συνεχίζεται με την Ακρόαση Φορέων η συζήτηση στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων (ΕΜΥ) της Βουλής του νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας και σύμφωνα με το κοινοποιηθέν χρονοδιάγραμμα από τον Πρόεδρο της Βουλής κο Γεώργιο Στύλιο:

 • Στις 16:00 σήμερα Τετάρτη 15/01/2020, θα έχουμε συζήτηση επί των άρθρων.
 • Την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020 θα έχουμε την Β Ανάγνωση του νομοσχεδίου στις 10:00.
 • Την Πέμπτη 23/01 ή την Παρασκευή 24/01 θα έχουμε την συζήτηση και την ψήφιση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής.

Τι ειπώθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση της ΕΜΥ

Νίκη Κεραμέως

Η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως αναφέρθηκε στη στόχευση  αναδιάρθρωσης της Ανώτατης Εκπαίδευσης, ενίσχυσης του αυτοδιοίκητου και της αναβάθμισης των Πανεπιστημίων. Αναφορικά με τη νέα Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης, όπως επισήμανε η Υπουργός, αυτή θα είναι σύγχρονη και λειτουργική, με στόχο να αποτελέσει τον κεντρικό πυλώνα λειτουργίας και αναβάθμισης της ανώτατης εκπαίδευσης.

Για τις κυρώσεις διορισμού ανέφερε πως ο τέως Υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου κατάργησε την επιπλέον μοριοδότηση και την ποινή μη ανάληψης υπηρεσίας, για τα οποία διαφωνεί η σημερινή πολιτική ηγεσία, της οποίας στόχος είναι η εύρυθμη λειτουργία των σχολείων.

Για τα κολλέγια ανέφερε πως τις σχετικές διατάξεις τις είχε φέρει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και αυτές επαναφέρει η σημερινή ηγεσία.

Για την εορτή των Τριών Ιεραρχών θα γίνονται μαθήματα μετά τις εορταστικές εκδηλώσεις, με νομοτεχνική βελτίωση που θα κατατεθεί….

….Δείτε τη συνέχεια εδώ

Δείτε σχετικά

Προεδρικό Διάταγμα 50, ΦΕΚ 45 – 08.03.1996, Μεταθέσεις και Τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών της Δημόσιας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Δείτε επίσης

Εισήγηση Κεραμέως στη Βουλή: Υπερήφανοι για τη σύνδεση της χρηματοδότησης ΑΕΙ με την αξιολόγηση
Εισήγηση Φίλη στη Βουλή: Να αποσυρθεί η διάταξη για τα κολέγια
Εισήγηση Τζούφη στη Βουλή επί του νομοσχεδίου για την Τριτοβάθμια
Σχέδιο νόμου ΑΔΙΠ-ΕΛΚΕ-Κυρώσεις διορισμών-Εορτή Τριών Ιεραρχών | Στη Βουλή
Διάταξη πτυχίων Κολλεγίων: Δεκτά θα γίνονται από το ΑΣΕΠ για διορισμό εκπαιδευτικών
Τριετής αποκλεισμός όσων διορίζονται και δεν αναλαμβάνουν υπηρεσία ή παραιτούνται | Ρύθμιση στη Βουλή

Επίσης

Εορτή Τριών Ιεραρχών: Παύει να είναι αργία με διάταξη στη Βουλή
Εγκύκλιος Τριών Ιεραρχών: Οχι μάθημα, εκδηλώσεις και εκκλησιασμός

Πριν φύγετε

Νόμος Διορισμών: 4589/2019 – ΦΕΚ A 13 – 29.01.2019
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

4 Σχόλια

 1. ΝΑΝΤΙΑ σε

  Καλημέρα! Σύμφωνα με το προεδρικό διάταγμα 50, αν κατάλαβα καλά, όταν κληθούμε να διαλέξουμε σχολική μονάδα στον Νομό τον οποίο θα έχουμε διοριστεί, θα επιλέξουν πρώτοι όσοι έχουν παιδιά με αναπηρία, ανήλικα ή μη, ανεξάρτητα από την σειρά κατάταξής τους στον αξιολογικό πίνακα;

  Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

 2. Κυριάκος σε

  Καλημέρα, συγχωρήστε την άγνοιά μου, αλλά από πού προκύπτει κάτι τέτοιο; Το συγκεκριμένο διάταγμα βλέπω να αναφέρεται μόνο σε μεταθέσεις, ακόμα και το άρθρο “τοποθετήσεις” περιγράφει ειδικές κατηγορίες μεταθέσεων, δε βλέπω καμία αναφορά σε νέους διορισμούς. Και αν ισχύει κάτι τέτοιο, γιατί μοριοδοτήθηκαν ήδη από την προκήρυξη; Ευχαριστώ πολύ

Γράψτε μία απάντηση