Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Διαδικασίες πρόσληψης αναπληρωτών: Εγγραφο ΠΑΣΑΔ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Διαδικασίες πρόσληψης αναπληρωτών: Εγγραφο Πανελληνίου Συλλόγου Αναπληρωτών Δασκάλων (ΠΑΣΑΔ) προς την Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Σοφία Ζαχαράκη.

Διαδικασίες πρόσληψης

Εγγραφο απέστειλε στην Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Σοφία Ζαχαράκη ο ΠΑΣΑΔ, αναφορικά με την απλοποίηση διαδικασιών πρόσληψης αναπληρωτών.

Σε Ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αναπληρωτών Δασκάλων (ΠΑΣΑΔ):

 

Στο έγγραφο μεταξύ άλλων αναφέρει ο ΠΑΣΑΔ:

“Για το λόγο αυτό προτείνουμε, η Διεύθυνση Εκπαίδευσης που προσλαμβάνει τον αναπληρωτή, να μπορεί να αξιοποιεί τον ΟΠΣΥΔ για την έκδοση της Βεβαίωσης Προϋπηρεσίας αντί να ακολουθεί τη χρονοβόρα και επίπονη διαδικασία της αναζήτησης των πρωτότυπες Βεβαιώσεων Προϋπηρεσίας από κάθε Διεύθυνση που έχει υπηρετήσει ο αναπληρωτής.

Επίσης, για αρτιότερη ενημέρωση, προτείνουμε την ανάρτηση των Βεβαιώσεων Προϋπηρεσίας στο ΟΠΣΥΔ, από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης”.

_______________________________________

 Δείτε επίσης

Πρόταση Διοικητικών Υπουργείου Παιδείας

Προτάσεις για τον εξορθολογισμό της γραφειοκρατικής διαδικασίας πρόσληψης αναπληρωτών εκπαιδευτικών – αναγνώριση προϋπηρεσίας και χορήγηση μισθολογικών κλιμακίων – κοινοποίησε ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφερειακών Υπηρεσιών Υπουργείου Παιδείας.

Συγκεκριμένα ο Σύλλογος προτείνει:

  • H Διεύθυνση Εκπαίδευσης που προσλαμβάνει τον αναπληρωτή, να μπορεί να αξιοποιεί τον ΟΠΣΥΔ για την έκδοση της Βεβαίωσης Προϋπηρεσίας.
  • Tην ανάρτηση των Βεβαιώσεων Προϋπηρεσίας  στο ΟΠΣΥΔ, από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.
  • O ΟΠΣΥΔ να υπολογίζει την προϋπηρεσία από την ημέρα της Υπουργικής απόφασης-πρόσληψης και όχι από την ημέρα ανάληψης υπηρεσίας.
  • Για όλες τις προϋπηρεσίες του Δημοσίου Τομέα να μην προσκομίζονται Βεβαιώσεις Ενσήμων όπως γίνεται και στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ.

Δείτε αναλυτικά την πρόταση του Συλλόγου Διοικητικών Υπαλλήλων Περιφερειακών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας: Απλοποίηση διαδικασιών πρόσληψης αναπληρωτών

_______________________________________

Δείτε ακόμη

Ανάλυση Χρονοδιαγράμματος προσλήψεων: Ερωτήσεις – Απαντήσεις

Ερωτήματα για διορισμούς και προσλήψεις | Του Αιρετού Ν. Κορδή

Χρονοδιάγραμμα προσλήψεων αναπληρωτών από το ΥΠΑΙΘ

Σειρά τελευταίου αναπληρωτή: Γενική – ΖΕΠ | Πίνακας

Αριθμός σειράς τελευταίου αναπληρωτή ΠΕ70 και ΠΕ71 ΕΑΕ | Πίνακας

Τελευταίος αναπληρωτής ΠΕ61 και ΠΕ60 ΕΑΕ | Πίνακας

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση