Τρίτη, 28 Νοεμβρίου 2023

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Διαδικτυακή εκδήλωση για τις σπουδές στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης: 1 με 5 Φεβρουαρίου

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Διαδικτυακή εκδήλωση για τις σπουδές στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο: Απευθύνεται σε μαθήτριες και μαθητές της Γ΄ Λυκείου των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ του Νομού Θεσσαλονίκης.

Διαδικτυακή εκδήλωση για τις σπουδές στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Γραφείου Διασύνδεσης ΑΠΘ

Η πενθήμερη εκδήλωση επαγγελματικού προσανατολισμού, με θέμα «Οι Σπουδές στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο», διοργανώνεται και φέτος για δέκατη τέταρτη χρονιά από το Γραφείο Διασύνδεσης, Σπουδών και Σταδιοδρομίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) σε συνεργασία με τα Κέντρα Εκπαιδευτικής & Συμβουλευτικής Υποστήριξης (ΚΕΣΥ) της Περιφερειακής Διεύθυνσης Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας.

Ημερομηνία και ώρα

Η φετινή εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά καθημερινά από την 1η έως τις 5 Φεβρουαρίου 2021, από τις 09.00 έως τις 14.00.

Πού απευθύνεται

Η εκδήλωση απευθύνεται σε όλες τις μαθήτριες και όλους τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων του Νομού Θεσσαλονίκης, με σκοπό την έγκαιρη και αξιόπιστη ενημέρωσή τους σε σχέση με τις προοπτικές σπουδών ανώτατης εκπαίδευσης και περαιτέρω απασχόλησης.

Συμμετέχοντες/ουσες

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι (μέλη ΔΕΠ) από όλα τα Τμήματα και τις μονοτμηματικές Σχολές του ΑΠΘ, οι οποίοι/οποίες θα παρουσιάσουν στις μαθήτριες και τους μαθητές το Πρόγραμμα Σπουδών του κάθε Τμήματος/Σχολής, τις προοπτικές επαγγελματικής εξέλιξης των πτυχιούχων τους και τις συνθήκες απασχόλησής τους στην αγορά εργασίας.

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης κάθε μέρα, θα πραγματοποιείται παρουσίαση των ΚΕΣΥ και εισήγηση με θέμα «Συμβουλές επιτυχούς διαχείρισης σταδιοδρομίας» από το Γραφείο Διασύνδεσης του ΑΠΘ.

Σύνδεσμοι

Για να παρακολουθήσουν οι ενδιαφερόμενες/οι μαθήτριες και μαθητές της Γ΄ Λυκείου την εκδήλωση θα πρέπει να απευθυνθούν στο Λύκειο στο οποίο φοιτούν.

Η εκδήλωση θα μεταδίδεται ζωντανά μέσω των συνδέσμων που μπορείτε να βρείτε εδώ και εδώ.

Κωδικός πρόσβασης: 325849

Πρόγραμμα

Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου: Παρουσίαση των Τμημάτων Τοπογράφων Μηχανικών, Μηχανικών Χωροταξίας & Ανάπτυξης, Πολιτικών Μηχανικών, Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, Χημικών Μηχανικών, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών, Μηχανολόγων Μηχανικών.

Τρίτη 2 Φεβρουαρίου: Παρουσίαση των Τμημάτων Δημοσιογραφίας & Μ.Μ.Ε., Νομικής, Πολιτικών Επιστημών, Ψυχολογίας, Θεολογίας, Θεολογίας – Μουσουλμανικών Σπουδών, Κοινωνικής Θεολογίας και Χριστιανικού Πολιτισμού, Ιστορίας & Αρχαιολογίας, Φιλοσοφίας & Παιδαγωγικής.

Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου: Παρουσίαση των Τμημάτων Αγγλικής Γλώσσας & Φιλολογίας, Γαλλικής Γλώσσας & Φιλολογίας, Ιταλικής Γλώσσας & Φιλολογίας, Γερμανικής Γλώσσας & Φιλολογίας, Φιλολογίας, Δασολογίας & Φυσικού Περιβάλλοντος, Γεωπονίας, Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού (Σερρών).

Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου: Παρουσίαση των Τμημάτων Φυσικής, Μαθηματικών, Χημείας, Γεωλογίας, Πληροφορικής, Οικονομικών Επιστημών, Βιολογίας, Ιατρικής, Οδοντιατρικής, Φαρμακευτικής, Κτηνιατρικής.

Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου: Παρουσίαση των Τμημάτων Παιδαγωγικού Δημοτικής Εκπαίδευσης, Επιστημών Προσχολικής Αγωγής & Εκπαίδευσης, Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού (Θεσ/νίκης), Εικαστικών & Εφαρμοσμένων Τεχνών, Μουσικών Σπουδών, Θεάτρου, Κινηματογράφου.

Βρείτε εδώ ολόκληρη την ανακοίνωση και το αναλυτικό πρόγραμμα.

Δείτε επίσης
Χορήγηση δύο προπτυχιακών υποτροφιών ΙΚΥ από από τα έσοδα του κληροδοτήματος Κλεάρχου Τσουρίδη
ΕΚΠΑ: 21 διαδικτυακές ομιλίες για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Tελειόφοιτος φοιτητής του τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Με τη δημοσιογραφία ασχολείται από το πρώτο έτος του πανεπιστημίου, όταν δημιούργησε την ερασιτεχνική ιστοσελίδα grislands στο πλαίσιο προπτυχιακού μαθήματος, ενώ στη συνέχεια αρθρογραφούσε στην αθλητική ιστοσελίδα Sportscasters, που δημιουργήθηκε από συμφοιτητές για τον ίδιο σκοπό. Το καλοκαίρι του 2019 εργάσθηκε για τρεις μήνες στην δημοσιογραφική ιστοσελίδα The Press Project, στο πλαίσιο της πρακτικής του άσκησης.

Γράψτε μία απάντηση