Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2023

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Διαδικτυακό Συνέδριο ΙΕΠ: “Inclusive Schools for Roma”-Πέμπτη 14 Ιουλίου 2022

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Διαδικτυακό Συνέδριο ΙΕΠ: “Inclusive Schools for Roma”-“Αποτελέσματα και προοπτικές” – Για την ισότιμη συμμετοχή των παιδιών Ρομά σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης – Πέμπτη 14 Ιουλίου 2022 από 9.00 έως 14.00.

Διαδικτυακό Συνέδριο ΙΕΠ

Διαδικτυακό Συνέδριο με θέμα “Inclusive Schools for Roma” διοργανώνει το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ), το Athens Lifelong Learning Institute, η Αντίρροπον ΑμΚΕ και οι Νέοι Ορίζοντες των Ελλήνων Ρομά.

Το Συνέδριο

Το Συνέδριο “Inclusive Schools for Roma” “Αποτελέσματα και προοπτικές” στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έργου «INCLUSIVE SCHOOLS FOR ROMA» (Project: 881953-Rights, Equality and Citizenship Programme) που υλοποιείται με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος “Rights, Equality and Citizenship”.

Στόχος του έργου

Το Έργο “Inclusive Schools For Roma” στοχεύει στην ισότιμη συμμετοχή των παιδιών Ρομά σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, μέσω δράσεων ενημέρωσης, κατάρτισης και διαμεσολάβησης.

Παρουσίαση δράσεων

Στο Συνέδριο θα παρουσιαστούν αναλυτικά οι δράσεις και το υλικό του καθώς επίσης τα βασικά συμπεράσματα της πιλοτικής εφαρμογής σε 20 σχολεία μέσα από την εμπειρία εκπαιδευτών, διαμεσολαβητών και εκπαιδευτικών που συμμετείχαν.

Σύμφωνα με το ΙΕΠ, με το Συνέδριο ολοκληρώνεται ο εποικοδομητικός διάλογος του έργου “Inclusive Schools For Roma” με την εκπαιδευτική κοινότητα και την τοπική κοινωνία σχετικά με την εκπαίδευση των παιδιών Ρομά.

Ημερομηνία διεξαγωγής

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 14 Ιουλίου 2022 από 9.00 έως 14.00

Υποβολή αίτησης

Για την υποβολή αίτησης συμμετοχής πατήστε στον ακόλουθο σύνδεσμο: Final Conference Inclusive School 4 Roma – Inclusive Schools 4 Roma

Δείτε επίσης

Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ: Επιμόρφωση εκπαιδευτικών και ψυχολόγων | Αποτίμηση 

Επιμόρφωση ειδικής αγωγής-προσβάσιμο: Εγγραφή και δήλωση μαθημάτων Δ περιόδου 

Επιμόρφωση Διαφοροποιημένης Διδασκαλίας για τους πρώτους 15.000 εκπαιδευτικούς-Γ΄ Φάση 

Σχέδιο για τη σχολική βία επεξεργάζεται το Υπουργείο Παιδείας-Σε συνεργασία και με άλλα Υπουργεία

Ανακοίνωση μόνιμων διορισμών από το Υπουργείο Παιδείας: 8.586 σύνολο 

Βουλή-Διατάξεις: Αύξηση ποσού για πρόσληψη αναπληρωτών-επιμίσθιο Συντον. εξωτερικού-εκλογές πρυτανικών αρχών 

Ερώτηση στη Βουλή για νέους πίνακες Γενικής Αγωγής, προς την Υπουργό Παιδείας

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση