Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2022

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Διαδραστικό σύστημα τηλεκπαίδευσης σε όλα τα ΕΠΑΛ της χώρας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Διαδραστικό σύστημα τηλεδιάσκεψης σε όλα τα ΕΠΑΛ της χώρας: Ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Παιδείας και είναι προϋπολογισμού 1.224.000€.

Διαδραστικό σύστημα τηλεκπαίδευσης σε όλα τα ΕΠΑΛ της χώρας

Διαδραστικό σύστημα τηλεδιάσκεψης — τηλεκπαίδευσης εγκαθίσταται στα Επαγγελματικά Λύκεια της χώρας με το που θα ξεκινήσει η σχολική χρονιά 2019-20.

Η προμήθεια των συστημάτων τηλεδιάσκεψης – τηλεκπαίδευσης θα γίνει από διεθνή διαγωνισμό που ολοκληρώθηκε, σύμφωνα με Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Παιδείας.

Το σύστημα περιλαμβάνει διαδραστικό βιντεοπροβολέα, φορητό Η/Υ, πίνακα προβολής και διάφορα παρελκόμενα.

Ολα αυτά γίνονται στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος ΕΣΠΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΣΤΑ ΕΠΑΛ, προϋπολογισμού 1.224.000€ και στόχος είναι:

H δικτύωση των σχολικών μονάδων και

H επικοινωνία τους με συνεργαζόμενους φορείς στο πλαίσιο του προγράμματος.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας η υλοποίηση του έργου έχει να κάνει την προμήθεια, εγκατάσταση και επίδειξη λειτουργίας εξοπλισμού στις σχολικές μονάδες.

Δείτε αναλυτικά το Δελτίο Τύπου του ΥΠΠΕΘ

Δείτε ακόμη:

Μητρώο Επιμορφωτών ΕΠΑΛ: Ψυχολόγοι και εκπαιδευτικοί | Μια νέα αρχή στα ΕΠΑΛ

Διετή Προγράμματα Σπουδών: Σε 11 Πανεπιστήμια για 1.500 αποφοίτους ΕΠΑΛ

Ειδικότητες Μεταλυκειακού Ετους – Τάξης Μαθητείας ΕΠΑΛ

Αλλαγές στα ΕΠΑΛ: Οι έξι πρόσφατες αλλαγές στο νόμο 4610/2019

__________________________________________________

Διετή Προγράμματα Σπουδών: Σε 11 Πανεπιστήμια για 1.500 αποφοίτους ΕΠΑΛ

Με περισσότερα από 60 προγράμματα σε 11 Πανεπιστήμια για 1.500 αποφοίτους ΕΠΑ.Λ ξεκινά ο θεσμός των Διετών Προγραμμάτων Σπουδών – Μήνυμα του Υπουργού Κ. Γαβρόγλου

Με 60 και πλέον προγράμματα σπουδών σε 11 Πανεπιστήμια της χώρας ξεκινά από το ερχόμενο ακαδημαϊκό έτος 2019 – 2020 η πρώτη φάση υλοποίησης του θεσμού των Διετών Προγραμμάτων Σπουδών.

Στα προγράμματα θα μπορούν να φοιτήσουν περίπου 1.500 απόφοιτοι των ΕΠΑ.Λ  οι οποίοι θα επιλεγούν χωρίς εξετάσεις, με βάση τον βαθμό απολυτηρίου ή τον βαθμό του πτυχίου ειδικότητας του ΕΠΑ.Λ.

Η φοίτηση είναι δωρεάν και διαρκεί τέσσερα ακαδημαϊκά εξάμηνα, περιλαμβανομένων και των εργαστηρίων και της πρακτικής άσκησης.

Σημειώνεται ότι στους αποφοίτους των Διετών Προγραμμάτων Σπουδών των Πανεπιστημίων θα απονέμονται διπλώματα επιπέδου 5 του Εθνικού και Ευρωπαϊκού Πλαισίου Προσόντων.

Αναλυτικά εδώ

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση