Σάββατο, 8 Φεβρουαρίου 2025

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Διαγωνισμοί για τον Νίκο Καζαντζάκη για μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Διαγωνισμοί για τον Νίκο Καζαντζάκη για μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης – «Ο Νίκος Καζαντζάκης στον 21ο αιώνα»: Μαραθώνιος Ανάγνωσης και Διαγωνισμός Δημιουργικής Γραφής και «Ο Νίκος Καζαντζάκης και η 9η Τέχνη»: Μαραθώνιος Ανάγνωσης και Διαγωνισμός Κόμικ.

Διαγωνισμοί για τον Νίκο Καζαντζάκη

Το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία οι μαθητές και οι μαθήτριες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έχουν την ευκαιρία μέσω των σχολικών μονάδων τους να συμμετάσχουν σε δύο ξεχωριστούς διαγωνισμούς που αναδεικνύουν το έργο του Νίκου Καζαντζάκη:

  1. «Ο Νίκος Καζαντζάκης στον 21ο αιώνα»: Μαραθώνιος Ανάγνωσης και Διαγωνισμός Δημιουργικής Γραφής.

Περισσότερες πληροφορίες: Διαγωνισμός Δημιουργικής Γραφής

  1. «Ο Νίκος Καζαντζάκης και η 9η Τέχνη»: Μαραθώνιος Ανάγνωσης και Διαγωνισμός Κόμικ.

Περισσότερες πληροφορίες: Διαγωνισμός Κόμικ

Οι συμμετέχοντες θα αντλήσουν έμπνευση από το παγκόσμιο έργο του Νίκου Καζαντζάκη, ενός από τους πιο σημαντικούς Έλληνες συγγραφείς του 20ού αιώνα και του πιο πολυμεταφρασμένου στο εξωτερικό. Μέσα από τη δημιουργικότητα και τη φαντασία, οι μαθητές και οι μαθήτριες θα γνωρίσουν τη ζωή και τα έργα του με βιωματικό τρόπο.

Γιατί το έργο του Νίκου Καζαντζάκη;

Ο Νίκος Καζαντζάκης είναι ένας από τους κορυφαίους Έλληνες συγγραφείς του 20ού αιώνα και ο πιο πολυμεταφρασμένος στο εξωτερικό. Στην εργογραφία του περιλαμβάνονται μυθιστορήματα, θεατρικά έργα, ποιήματα και φιλοσοφικά δοκίμια ενώ ήταν 9 φορές υποψήφιος για το βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας. Το εύρος και η δυναμική της γραφής του επιτρέπουν να χαρακτηριστεί ως κλασικός συγγραφέας παγκοσμίου εμβέλειας, τοποθετώντας τον δίπλα σε μεγάλες μορφές της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Τα έργα του, πολυεπίπεδα και πολυδιάστατα, αναδεικνύουν ποικίλες αντιθέσεις και συνθέσεις ενώ παράλληλα μελετούν διεξοδικά την ανθρώπινη ύπαρξη, διατηρώντας μια πρωτόγνωρη φρεσκάδα και σφρίγος. Ο Καζαντζάκης γράφει με αγωνία υπαρξιακή, αναλογιζόμενος όλα τα μεγάλα ερωτήματα που δεν αφορούν μόνο την εποχή του άλλα όλες τις εποχές, κι έτσι οι ήρωές του βιώνουν αυτή την αναζήτηση ως διαρκή ανάγκη για νόημα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους διαγωνισμούς και την υποβολή συμμετοχών, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα:

Μαραθώνιος Ανάγνωσης «Ο Νίκος Καζαντζάκης στον 21ο αιώνα»

Δείτε επίσης

Δημογραφική κατάρρευση: Το αποτέλεσμα θα το δούμε σε λίγα χρόνια και στα σχολεία | Διάγραμμα 

Δώρα δημοσίων υπαλλήλων: Κατατέθηκε η αίτηση της ΑΔΕΔΥ προς το ΣτΕ για την διεξαγωγή πρότυπης δίκης 

 Οι παραιτήσεις εκπαιδευτικών από το 2020 έως το 2024 ανά ειδικότητα Α/θμιας | Πίνακας 

Share.

About Author

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Leave A Reply