Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Διαγωνίσματα Γυμνασίου και Λυκείου στο β τετράμηνο: Πρόταση να ανοίξει η Γ Λυκείου πρώτη

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Διαγωνίσματα Γυμνασίου και Λυκείου στο β τετράμηνο: Πρόταση να ανοίξει η Γ Λυκείου πρώτη – Τι αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας “Πρώτο Θέμα”.

Διαγωνίσματα Γυμνασίου και Λυκείου

Για το β τετράμηνο του διδακτικού έτους μετατίθενται τα διαγωνίσματα του Γυμνασίου και των δύο πρώτων τάξεων του Λυκείου, καθώς τα μαθήματα στις δύο αυτές βαθμίδες της εκπαίδευσης συνεχίζονται διαδικτυακά, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας “Πρώτο Θέμα” και της Δημοσιογράφου Ισμήνης Χαραλαμποπούλου, σήμερα Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2021.

Υπενθυμίζουμε πως

σύμφωνα με την υπ’ αρ. 167603/ΓΔ4/2020 Εγκύκλιο που υπέγραψε η πρώην Υφυπουργός ΠΑΙΘ, κα Σ. Ζαχαράκη, η αξιολόγηση των μαθητών/τριών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για το Α΄ Τετράμηνο ήταν να γίνει σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.

Σύμφωνα με την εν λόγω Εγκύκλιο

Στο πλαίσιο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης ενθαρρύνονται να χρησιμοποιούν κάθε πρόσφορο τρόπο διεξαγωγής των γραπτών εξετάσεων και ηλεκτρονικής αποστολής των θεμάτων αξιολόγησης και των απαντήσεων των μαθητών/τριών,

καθώς επίσης μεταξύ άλλων

και τα εργαλεία “Ασκήσεις” και “Εργασίες” από την ηλεκτρονική τάξη-e-class, τα εργαλεία “e-me assignments” “e-portfolio” και “e-me content” της πλατφόρμας e-me.

Δείτε
Εγκύκλιος εξ αποστάσεως αξιολόγησης μαθητών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2020-21
Πρόταση να ανοίξει η Γ Λυκείου

Επίσης σύμφωνα με το δημοσίευμα μια πρόταση που διατύπωσε η Υπουργός κα Κεραμέως  ήταν να άνοιγε τουλάχιστον η Γ Λυκείου για τους μαθητές που δίνουν εφέτος Πανελλαδικές.

Η πρόταση αυτή συζητήθηκε, όπως αναφέρουν πληροφορίες του “Θέματος”,  στην επιτροπή των λοιμωξιολόγων και χαρακτηρίστηκε “ενδιαφέρουσα” από ορισμένα μέλη της

Βασικό επιχείρημα

για τη συγκεκριμένη πρόταση είναι ότι οι συγκεκριμένοι μαθητές είναι υποψήφιοι των Πανελλαδικών και θα πρέπει να ετοιμαστούν σωστά, ενώ εκτιμάται ότι αν δεν ανοίξουν παράλληλα καιι οι άλλες τάξεις Λυκείου και τηρηθούν τα μέτρα, ο κίνδυνος μετάδοσης θα είναι μικρός.

Το σχέδιο του υπουργείου Παιδείας

για τη βαθμολογία του πρώτου τετραμήνου προβλέπει να υπολογιστεί με βάση την επίδοση στην τάξη και την έως τώρα απόδοση και στο β’ τετράμηνο για να γίνουν διπλά διαγωνίσματα, καθώς οι μαθητές θα εξεταστούν με διαγωνίσματα και στην ύλη του α’ τετραμήνου.

Οι μαθητές της Γ Λυκείου θα έχουν μειωμένη ύλη στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα.

Η μείωση αυτή

βοηθά και τους αποφοίτους των δύο τελευταίων ετών που θα δώσουν εκ νέου εξετάσει για τα πανεπιστήμια ώστε να μη δώσουν ξεχωριστά εξετάσει.

Ο λόγος που το Υπουργείο Παιδείας αποφάσισε να προχωρήσει στη μείωση της ύλης στη Γ’ Λυκείου είναι το γεγονός ότι η τηλεκπαίδευση δεν μπορεί να υποκαταστήσει πλήρως τη διδασκαλία στην τάξη.

Δείτε σχετικά

Κεραμέως-προαγωγικές εξετάσεις Γυμνασίων-Τράπεζα Θεμάτων: Πως τοποθετήθηκε
Τράπεζα Θεμάτων-ΦΕΚ: Βασικά χαρακτηριστικά-Οι 3 Φάσεις λειτουργίας
Μείωση εξεταστέας ύλης πανελλαδικώς εξεταζομένων μαθημάτων ΓΕΛ-ΕΠΑΛ-ΕΝΕΕΓΥΛ

Δείτε ακόμη

Πως θα ανοίξουν τα σχολεία τη Δευτέρα: Οι λόγοι που ανοίγουν-Τα μέτρα –Τι θα γίνει με Γυμνάσια & Λύκεια
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση