Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Διαγωνισμός Εικονικής Δίκης: Δηλώσεις Κεραμέως για την πρόκριση φοιτητών Νομικής του ΑΠΘ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Διαγωνισμός Εικονικής Δίκης: Δηλώσεις Κεραμέως για την πρόκριση ομάδας φοιτητών Νομικής του ΑΠΘ στην τελική φάση του μεγαλύτερου διαγωνισμού Διεθνούς Δικαίου παγκοσμίως.

Διαγωνισμός Εικονικής Δίκης

“Συγχαρητήρια στην ομάδα φοιτητών της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και τους Καθηγητές τους, για την πρόκρισή της στην τελική φάση του Διαγωνισμού Εικονικής Δίκης «Philip C. Jessup International Law Moot Court», του μεγαλύτερου διαγωνισμού Διεθνούς Δικαίου παγκοσμίως με τη συμμετοχή περισσότερων από 700 Πανεπιστημίων.

Πιστεύουμε στις δυνατότητες του Ελληνικού Πανεπιστημίου και του ανθρώπινου δυναμικού του. Στόχος μας, τα ΑΕΙ μας να φτάσουν ακόμη πιο ψηλά!”.

Την παραπάνω δήλωση την έκανε η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων με αφορμή της εκπροσώπησης της χώρας στο Διεθνή Διαγωνισμό Εικονικής Δίκης στο Δημόσιο Διεθνές Δίκαιο, από τη Νομική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, η οποία κέρδισε τον εθνικό γύρο του Διεθνούς Διαγωνισμού.

Σύμφωνα με Ανακοίνωση του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θςσσαλονίκης

Η Νομική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κέρδισε τον εθνικό γύρο του Διεθνούς Διαγωνισμού Εικονικής Δίκης στο Δημόσιο Διεθνές Δίκαιο «Philip C. Jessup International Law Moot Court», που έλαβε χώρα στην Αθήνα στις 22 Φεβρουαρίου 2020, και θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη διεθνή τελική φάση του, που θα διεξαχθεί στην Ουάσινγκτον (ΗΠΑ) από τις 12 ως τις 18 Απριλίου 2020.

Σύνθεση ομάδας

Η ομάδα της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ αποτελείται από τις φοιτήτριες Ελένη Μπιτζίκα (4ο έτος), Αγγελική Τοσούνογλου (3ο έτος) και τον φοιτητή Χρήστο Ζώη (6ο έτος) και  κατέκτησε και το βραβείο για το καλύτερο δικόγραφο στον εθνικό γύρο.

Υπεύθυνοι – προπονητές

Την ομάδα προπονούν ο Δρ. Ιωάννης Ναζίρης, Διδάσκων στο Τμήμα Νομικής του ΑΠΘ, και ο Βασίλης Περγαντής, Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Νομικής του ΑΠΘ.

Ακαδημαϊκοί υπεύθυνοι είναι οι Επίκουροι Καθηγητές του Τμήματος Νομικής του ΑΠΘ Μιλτιάδης Σαρηγιαννίδης και Βασίλης Περγαντής.

«Philip C. Jessup International Law Moot Court»

Ο Διεθνής Διαγωνισμός Εικονικής Δίκης «Philip C. Jessup International Law Moot Court» αποτελεί τον μεγαλύτερο διαγωνισμό Διεθνούς Δικαίου παγκοσμίως και διεξάγεται εδώ και πενήντα έτη με τη συμμετοχή περισσότερων από 700 Πανεπιστήμια από όλο τον κόσμο.

Τι είναι οι διεθνείς εικονικές δίκες

Οι διεθνείς εικονικές δίκες αποτελούν προσομοιώσεις δικών με διαγωνιστικό χαρακτήρα.

Οι φοιτητές/τριες προετοιμάζονται αρκετούς μήνες σε γενικές και ειδικότερες θεματικές του Διεθνούς Δικαίου πάνω στην υπόθεση που προσομοιώνεται ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου Δικαιοσύνης στη Χάγη, υποβάλλουν εγγράφως τα δικόγραφα με τις προτάσεις και τα επιχειρήματά τους και αγορεύουν ενώπιον κριτών/δικαστών που βαθμολογούν και αποφαίνονται για τη νικήτρια ομάδα σε κάθε δίκη.

Διακρίσεις

Η Νομική Σχολή του ΑΠΘ έχει διακριθεί στον συγκεκριμένο διαγωνισμό και στο παρελθόν, λαμβάνοντας το πρώτο βραβείο στο γραπτό σκέλος του διαγωνισμού το 2005 και την 3η θέση στη συνολική κατάταξη παγκοσμίως το 2009.

Πληροφορίες

Περισσότερες πληροφορίες για τον Διαγωνισμό παρέχονται στην ιστοσελίδα: https://www.ilsa.org/about-jessup/.

Δείτε επίσης

Μουσική και Αυτισμός: 8 Μαρτίου στον Πολυχώρο Μουσικής Βιβλιοθήκης Λίλιαν Βουδούρη
Κρίσεις πανικού και άγχος-Σύγχρονες μορφές δυσφορίας στον πολιτισμό | Διάλεξη
Επίκαιρα Θέματα στη Παιδιατρική: Επιστημονική Ημερίδα στο Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης
Δωρεάν εκπαιδευτικά σεμινάρια: Teach4Integration 2

Δείτε ακόμη

Κεραμέως για διασύνδεση εκπαίδευσης με αγορά εργασίας: Μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις
Πρωθυπουργός για μετεγγραφές: Σε άλλη σχολή μόνο αν συμπληρώνεται το 75% του βαθμού εισαγωγής σ αυτήν

Πριν φύγετε

Τα τελευταία νέα για τους μόνιμους διορισμούς
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση