Σάββατο, 10 Απριλίου 2021

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Διακοπή σχολικών γευμάτων: Δήλωση και Ερώτηση στη Βουλή από το ΚΙΝΑΛ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Διακοπή σχολικών γευμάτων: Δήλωση και Ερώτηση στη Βουλή από το ΚΙΝΑΛ: Χαρά Κεφαλίδου Τομεάρχης Παιδείας και Γιώργος Μουλκιώτης Τομεάρχης Εργασίας ΚΙΝΑΛ.

Διακοπή σχολικών γευμάτων

Κοινή δήλωση κοινοποίησαν η κα Χαρά Κεφαλίδου, Βουλευτής Δράμας και Τομεάρχης Παιδείας & Θρησκευμάτων του Κινήματος Αλλαγής και ο κος Γιώργος Μουλκιώτης Βουλευτή Βοιωτίας και Τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ΚΙΝΑΛ για τη διακοπή των σχολικών γευμάτων.

Επίσης

Ερώτηση κατέθεσε στη Βουλή η κα Χαρά Κεφαλίδου, προς τους Υπουργούς Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων και Παιδείας & Θρησκευμάτων, σχετικά με τη διακοπή των σχολικών γευμάτων στα σχολεία της Δράμας και όλης της Ελλάδας.

Η κοινή δήλωση

Τετάρτη 3 Μαρτίου 2021

Κοινή δήλωση της Χαράς Κεφαλίδου, τομεάρχη Παιδείας και Θρησκευμάτων & Γιώργου Μουλκιώτη, τομεάρχη Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για τη διακοπή των σχολικών γευμάτων

«Νέο διατροφικό μενού από 1η Μαρτίου στα σχολεία αποφάσισε η κυβέρνηση. Στα σχολικά γεύματα, θα σερβίρεται στους μαθητές Αέρας Κοπανιστός*!

Μήπως αποτελεί μέρος του σχεδιασμού για την αναβάθμιση του Δημόσιου Σχολείου;

Ή άλλη μία  από τις εκατοντάδες αστοχίες, που αυτή τη φορά όμως πλήττει 1.227 σχολεία και 185.000 μαθητές από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες σε όλη τη χώρα;

Έστω και τώρα ας επισπεύσουν τις διαδικασίες, που αμέλησαν να ολοκληρώσουν έγκαιρα.

Υ.Γ. *Έχει μηδενική θρεπτική αξία, χορταίνει -όχι πάντα- μόνο ενήλικες ψηφοφόρους, για βραχύ χρονικό διάστημα. Αντενδείκνυται για παιδιά».

________________________

Η Ερώτηση

Προς τους Υπουργούς:

– Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κωστή Χατζηδάκη

– Παιδείας & Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως

Θέμα: «Απαράδεκτη η διακοπή των σχολικών γευμάτων στα σχολεία της Δράμας και όλης της Ελλάδας»

Το πρόγραμμα των σχολικών γευμάτων υλοποιείται τα τελευταία πέντε χρόνια από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων. Ο θεσμός αυτός έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει κυρίως στα παιδιά που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και να συμβάλλει στην αποφυγή του φαινομένου της σχολικής διαρροής.

Δυστυχώς, όμως την Παρασκευή 26η Φεβρουαρίου 2021,

αιφνιδιαστικά, οι Διευθυντές των  1.227 σχολικών μονάδων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα σίτισης, ενημερώθηκαν ότι από τη Δευτέρα 1η  Μαρτίου σταματά η διανομή των γευμάτων στους περίπου 185.000 μαθητές σε όλη την Ελλάδα, διότι δεν κατέστη δυνατή η έγκαιρη έκδοση γνώμης από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Το θέμα αυτό αφορά χιλιάδες οικογένειες

στη Δράμα των οποίων τα παιδιά παρακολουθούν μαθήματα στα ενταγμένα στο πρόγραμμα σίτισης σχολεία.

Θυμίζουμε ότι στον Νομό μας

η ανεργία ξεπερνά, με βάση τα επίσημα στοιχεία, το 25%, κατέχουμε το θλιβερό ρεκόρ του χαμηλότερου κατά κεφαλήν εισοδήματος στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης (ΑΜΘ) και είναι από τους νομούς που χτύπησε με μεγάλη σφοδρότητα η πανδημία.

Οι επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά τα βγάζουν πολύ δύσκολα πέρα.

Τα αρμόδια Υπουργεία όφειλαν να έχουν προβεί σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες ώστε να γίνουν έγκαιρα οι απαραίτητες διαδικασίες και να εξασφαλίσουν την ομαλή συνέχεια διεξαγωγής του προγράμματος σίτισης.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:
  1. Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε ώστε να επανεκκινήσει άμεσα το πρόγραμμα σίτισης των σχολικών μονάδων στον νομό Δράμας αλλά και πανελλαδικά;
  2. Θα προνοήσετε και θα προχωρήσετε στις αναγκαίες ενέργειες ώστε να ολοκληρωθούν εγκαίρως όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για την επόμενη σχολική χρονιά και να μην επαναληφθεί το απαράδεκτο φαινόμενο της διακοπής του Προγράμματος στα μέσα του έτους;

Η Ερωτώσα Βουλευτής

 Χαρά Κεφαλίδου

Δείτε επίσης

Φωτίου & Φίλης: Με ευθύνη της κυβέρνησης σταματά η διανομή σχολικών γευμάτων από σήμερα σε όλη την Ελλάδα
Επιτροπές σχολικών γευμάτων: Οροι και προϋποθέσεις συγκρότησης-σύνθεσης-λειτουργίας
Εγγραφές σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά: Νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά-Υποβολή αιτήσεων έως 20.03.2021
ΠΟΣΕΕΠΕΑ-Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση: Το Πρόγραμμα στα σχολεία να το αναλάβουν ειδικότητες ΕΕΠ
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση