Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Διάλειμμα μάσκας μαθητών: Εν αναμονή διευκρινίσεων

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Διάλειμμα μάσκας μαθητών: Υπό συζήτηση μετά την απόφαση για υποχρεωτική χρήση μάσκας στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους και κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων, στα σχολεία, των περιοχών 3 και 4.
Διάλειμμα μάσκας μαθητών
“H λειτουργία των σχολείων συνεχίζεται κανονικά με την υποχρεωτική χρήση μάσκας στους εσωτερικούς χώρους αυτών και στους εξωτερικούς χώρους κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων”, αναφέρει η σημερινή  ΚΥΑ  -ΦΕΚ B 4681 – 22.10.2020 – με την οποία καθορίζονται κανόνες τήρησης αποστάσεων προς περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού COVID-19, μετά τη λήψη των νέων μέτρων, όπως ανακοινώθηκαν εχθές Πέμπτη 22.10.2020 από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.
Η υποχρεωτική χρήση μάσκας
σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους αφορά στις περιοχές 3 και 4 με υψηλό και πολύ υψηλό επίπεδο κινδύνου.
Ομως
επειδή οι μαθητές σύμφωνα με την εν λόγω απόφαση θα φορούν υποχρεωτικά τη μάσκα για περίπου 7 με 8 ώρες συνεχώς, υπάρχει το ενδεχόμενο να εφαρμοσθεί το λεγόμενο “διάλειμμα μάσκας”, σε περίπτωση που κριθεί επωφελές για τους μαθητές της χώρας.
Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων
έχει καταθέσει πρόταση και έχει ζητήσει την άποψη της αρμόδιας  Επιτροπή του Υπουργείου Υγείας, επί του θέματος του διαλείμματος μάσκας των μαθητών.

___________________

UPDATE
Για το θέμα υπήρξε ερώτηση δημοσιογράφου,

κατά τη σημερινή ενημέρωση από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά και τον Eπίκουρο Καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκα Μαγιορκίνη, επί του θέματος του “διαλείμματος μάσκας”.

Η απάντηση ήταν

πως υπάρχει σχετική πρόταση προς την Επιτροπή, από το ΥΠΑΙΘ και πως αναμένονται και εισηγήσεις Παιδιάτρων, ώστε να υπάρχουν διευκρινίσεις σύντομα.

___________________

Υπενθυμίζουμε πως
τον μήνα Σεπτέμβριο 2020 ο Καθηγητής κος Τσιόδρας είχε τοποθετηθεί για τη χρήση μάσκας από τους μαθητές, τονίζοντας πως οι εκπαιδευτικοί μπορούν σε τακτά χρονικά διαστήματα να δίνουν την δυνατότητα στα παιδιά για ένα διάλειμμα μάσκας.

Δείτε σχετικά

Απόφαση: Επικαιροποίηση επιπέδων προληπτικών μέτρων στις περιοχές της χώρας-Χρήση μάσκας στα σχολεία

Δείτε επίσης

Υλοποίηση προσφοράς ΔΟΕ σε Νοσοκομεία σε ενίσχυση της προσπάθειας ενάντια στην πανδημία κορονοϊού
Αίτημα παιδιάτρων συνταγογράφησης τεστ κορονοϊού: Ερώτηση στη Βουλή

Δείτε ακόμη

Εγκύκλιος Δευτεροβάθμιας 28ης Οκτωβρίου: Εκδηλώσεις εντός τμήματος διάρκειας τουλάχιστον 2 διδακτικών ωρών
Εγκύκλιος Πρωτοοβάθμιας 28ης Οκτωβρίου: Για τις εκδηλώσεις εορτασμού της Εθνικής Εορτής
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση