Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Διάλογος Παιδείας: Συζήτηση εφ’ όλης της ύλης και πείτε μας τι σχεδιάζετε | Επιστολή ΚΙΝΑΛ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Διάλογος Παιδείας: Συζήτηση εφ’ όλης της ύλης και πείτε μας τι σχεδιάζετε – Επιστολή της Τομεάρχη Παιδείας του ΚΙΝΑΛ κας Χαρας Κεφαλίδου.

Διάλογος Παιδείας

Δυο προϋποθέσεις συμμετοχής στον διάλογο για την Παιδεία θέτει το ΚΙΝΑΛ δια της Τομεάρχη Παιδείας κας Χαρας Κεφαλίδου:
  • Συζήτηση εφ’ όλης της ύλης για τα θέματα Παιδείας
  • Κοινοποίηση των σχεδιαζόμενων νομοθετικών παρεμβάσεων του ΥΠΑΙΘ στα θέματα Παιδείας.

Συγκεκριμένα

Στο κάλεσμα για διάλογο, που απηύθυνε η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως προς τους Τομεάρχες Παιδείας των κομμάτων της Αντιπολίτευσης, ειδικότερα ενόψει της κατάρτισης του νέου νομοθετικού πλαισίου που θα διέπει τη λειτουργία της Ανώτατης Εκπαίδευσης, απάντησε με την ακόλουθη επιστολή στην Υπουργό, η Τομεάρχης Παιδείας του ΚΙΝΑΛ κα  Χαρά Κεφαλίδου.

Η Επιστολή

Αξιότιμη κυρία Υπουργέ,

Σας ευχαριστούμε για την πρόσκληση σε διάλογο και συμφωνούμε πως ο χώρος της Παιδείας αποτελεί πεδίο ευρύτερων συναινέσεων. Άλλωστε το Κίνημα Αλλαγής και κατά το πρόσφατο παρελθόν έχει αποδείξει τη θετική του διάθεση.

Υπάρχει αναγκαιότητα για σταθερή και μακροχρόνια εθνική εκπαιδευτική στρατηγική και για τη χώρα μας, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο που οι ευρωπαϊκές και διεθνείς προκλήσεις και εξελίξεις στα θέματα εκπαίδευσης και κατάρτισης είναι ταχύτατες και έντονα ανταγωνιστικές.

Η καταστροφική περίοδος της διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και στον χώρο της Παιδείας, άφησε μια υποβαθμισμένη, χωρίς κίνητρα και ποιότητα εκπαίδευση.

Πιστεύουμε ότι παρά τις όποιες ιδεολογικές διαφορές μας, μπορούμε να προσεγγίσουμε τα θέματα Παιδείας με γνώμονα τη βελτίωση της παρεχόμενης εκπαίδευσης προς τη νέα γενιά της πατρίδας μας, αλλά και την εθνική αναγκαιότητα για κοινωνική και παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

Πιστεύουμε στη θεσμική διαδικασία του διαλόγου, με την επανίδρυση και λειτουργία του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας, όπως αυτό υπήρξε και λειτούργησε πριν από την ουσιαστική και νομοθετική κατάργησή του από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Προσερχόμαστε στον διάλογο με την προϋπόθεση:
  • ότι θα γίνει μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση για τα θέματα Παιδείας. Θεωρούμε ότι τα προβλήματα της Ανώτατης Εκπαίδευσης συνδέονται άμεσα με τη φιλοσοφία, τη δομή και τη λειτουργία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
  • είναι γνωστές οι πάγιες θέσεις του Κινήματος Αλλαγής, αλλά επιθυμούμε να γνωρίζουμε – επειδή εσείς είστε η Κυβέρνηση – τις θέσεις σας και τις σχεδιαζόμενες νομοθετικές παρεμβάσεις σας στα θέματα Παιδείας.

Με εκτίμηση,

Η Τομεάρχης Παιδείας του Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Δράμας

Χαρά Κεφαλίδου

___________________

Δείτε επίσης

Κάλεσμα διαλόγου για την Ανώτατη Εκπαίδευση προς τα κόμματα από το ΥΠΑΙΘ | Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ

Πιστώσεις-Σημαιοφόροι: Οι διατάξεις στο ψηφισθέν νομοσχέδιο

Φίλης για Κεραμέως: Γνώριζε πως απουσίαζα λόγω θεραπειών – Ολο το ιστορικό

___________________

Πριν φύγετε

Αιτήσεις μετεγγραφών φοιτητών: Aπό Τετάρτη 16 έως και την Κυριακή 27/10/2019

Εγκύκλιος 28ης Οκτωβρίου 2019: Οι Εκδηλώσεις στις σχολικές μονάδες

Συνέργειες Ελλάδας-Κύπρου στην Ειδική Αγωγή: Συνάντηση ΥΠΑΙΘ με Υπ. Παιδείας Κύπρου

Υπόμνημα Ενωσης Διευθυντών στο Helpdesk ΜySchool για τα Ωρολόγια Προγράμματα

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση