“Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Διαμαρτυρία για Κολλέγια: Νέα κινητοποίηση Πέμπτη 23/01 – Φωτο

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Διαμαρτυρία για Κολλέγια: Νέα κινητοποίηση των Ομοσπονδιών την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2010 – Φωτογραφίες από τη σημερινή κινητοποίηση.

Διαμαρτυρία για Κολλέγια

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020 η συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ΠΟΣΕΕΠΕΑ, ΟΙΕΛΕ στα Προπύλαια και η πορεία στη συνέχεια προς τη Βουλή.
Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας είχε ως κυρίαρχα αιτήματα την μη  εξίσωση των πανεπιστημιακών πτυχίων με τους τίτλους των κολλεγίων και την απόσυρση αυτών των ρυθμίσεων, οι οποίες κατά τις Ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών, πλήττουν τον πυρήνα της δημόσιας εκπαίδευσης.
Οι κινητοποιήσεις θα συνεχισθούν την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020, λόγω της ψήφισης των άρθρων 16, 33 και 50 (Κολλέγια)  του νομοσχεδίου αυτή την ημέρα, μετά από το αίτημα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία.
Οι Ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών θα επιδιώξουν συνάντηση με την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Κεραμέως.
(Σύμφωνα με πληροφορίες η συνάντηση πραγματοποιήθηκε αλλά απέβη άκαρπη. Η Υπουργός δεν δέχθηκε να αποσύρει το άρθρο 50 για τα Κολλέγια, ούτε να διαφοροποιήσει το άρθρο 58 με τις κυρώσεις διορισμού -τριετή αποκλεισμό.)
Το υπόλοιπο νομοσχέδιο θα ψηφιστεί Τρίτη 21/01/2020.

______________________

Δείτε σχετικά

Ονομαστική ψηφοφορία για 3 άρθρα

O ΣΥΡΙΖΑ δια της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία αναφορικά με τα άρθρα 16, 33 και 50 του νομοσχεδίου, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 23/01/2020.

Το άρθρο 16 περιλαμβάνει τη χρηματοδότηση των πανεπιστημίων, το άρθρο 33 την αναστολή Τμημάτων Πανεπιστημίων και το άρθρο 50 διατάξεις για τα Κολλέγια.

Δείτε live τη συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου εδώ

______________________

Σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων μεταξύ των μεταρρυθμίσεων που εισάγονται με τις προτεινόμενες διατάξεις είναι οι εξής:

• Αναβαθμίζεται η δομή και λειτουργία της Αρχής Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (Α.Δ.Ι.Π.), η οποία μετονομάζεται πλέον σε Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘ.Α.Α.Ε.).
• Καθορίζεται ένα πιο ευέλικτο πλαίσιο λειτουργίας των Ειδικών Λογαριασμών Κονδυλίων Έρευνας (Ε.Λ.Κ.Ε) Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, Ερευνητικών και Τεχνολογικών Φορέων, προσαρμοζόμενο στις ιδιαίτερες απαιτήσεις ανάπτυξης του ερευνητικού έργου.
• Θεσπίζεται το Κρατικό Πιστοποιητικό Πληροφορικής, το οποίο πιστοποιεί τη γνώση του χειρισμού Η/Υ στην επεξεργασία κειμένου, υπολογιστικών φύλλων και υπηρεσιών διαδικτύου, με δυνατότητα επέκτασης και σε άλλα Ψηφιακά αντικείμενα.

Επίσης το νομοσχέδιο περιλαμβάνει

Διάταξη κυρώσεων διορισμών: Ενστάσεις και προβληματισμοί από την Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής
Τριετής αποκλεισμός όσων διορίζονται και δεν αναλαμβάνουν υπηρεσία ή παραιτούνται | Ρύθμιση στη Βουλή
Διάταξη πτυχίων Κολλεγίων: Δεκτά θα γίνονται από το ΑΣΕΠ για διορισμό εκπαιδευτικών
Τροπολογία τοποθετήσεων νεοδιοριζόμενων εκπαιδευτικών-ΕΕΠ-ΕΒΠ: Κατατέθηκε στη Βουλή
Εορτή Τριών Ιεραρχών: Παύει να είναι αργία με διάταξη στη Βουλή
 Εκπαιδευτικές εκδρομές: Καταργείται το έως τώρα καθεστώς έγκρισης

Δείτε το σ/ν

Δείτε το νομοσχέδιο εδώ
Δείτε την Αιτιολογική Εκθεση εδώ
Δείτε όλες τις Εκθέσεις του νομοσχεδίου εδώ
Δείτε την Εκθεση της Επιστημονικής Υπηρεσίας της Βουλής εδώ
Δείτε το σ/ν όπως εξήλθε της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής εδώ

Δείτε ακόμη

Τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ: Για τον κλάδο ΠΕ78 Κοινωνικών Επιστημών και τη δυνατότητα ένταξης σ αυτόν αποφοίτων ΠΑΜΑΚ
Τρεις Iεράρχες: Δεύτερη Εγκύκλιος για την εορτή
Εισήγηση Κεραμέως στη Βουλή: Υπερήφανοι για τη σύνδεση της χρηματοδότησης ΑΕΙ με την αξιολόγηση
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση