“Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Διαμαρτυρία ΠΕΑΔ για τα χρονοδιαγράμματα υποδοχής των αιτήσεων

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Διαμαρτυρία ΠΕΑΔ για τα τα χρονοδιαγράμματα υποδοχής των αιτήσεων: Καλεί το Υπουργείο Παιδείας να δώσει τις κατάλληλες οδηγίες έτσι ώστε να διευκολυνθεί η όλη διαδικασία με τον απαραίτητο σεβασμό σε ανθρώπους που για πάνω από δέκα χρόνια ζουν την περιπέτεια της εργασιακής αβεβαιότητας.

Διαμαρτυρία ΠΕΑΔ

Θέμα: «Γραπτή Διαμαρτυρία»

Η Π.Ε.Α.Δ. ως ο αναγνωρισμένος θεσμικός εκπρόσωπος των αναπληρωτών εκπαιδευτικών στη Δευτεροβάθμια Εκπ/ση, ενόψει της έναρξης από τη Δευτέρα 13/1/2020 της διαδικασίας υλοποίησης της προκήρυξης 2ΓΕ/2019 και της συναφούς πρόσκλησης του Υπουργείου Παιδείας και με αφορμή καταγγελίες συναδέλφων ότι Δ/νσεις Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης έχουν προβεί σε σχετικές ανακοινώσεις,

διαμαρτύρεται εντονότατα

για το γεγονός ότι τα χρονοδιαγράμματα υποδοχής των αιτήσεων των ενδιαφερόμενων κρίνονται ως απαράδεκτα!

Συγκεκριμένα, Δ/νσεις Εκπαίδευσης στην Αττική έχουν αναρτήσει ανακοινώσεις για τη διαδικασία κατάθεσης, που περιορίζουν σε ελάχιστες τις εργάσιμες ώρες παραλαβής αιτήσεων ημερησίως, ή περιορίζουν τον μέγιστο αριθμό υποβολής τους ανά ημέρα, κάτι που θα επιβαρύνει τόσο την ίδια την προβλεπόμενη και απαραίτητη διεκπεραίωση, όσο και την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων αφού οι ενδιαφερόμενοι/-ες θα αναγκαστούν να απουσιάζουν από τις θέσεις τους!

Με δεδομένο ότι οι ενδιαφερόμενοι θα είναι πάρα πολλοί, γίνεται φανερό ότι τα ως άνω χρονοδιαγράμματα δεν επαρκούν για την κατάθεση των εγγράφων εντός των προθεσμιών!

Ανακοινώσεις με τέτοιο περιεχόμενο επιβάλλεται να ανακληθούν άμεσα!

Οι υπηρεσίες του Υπουργείου πρέπει να εξασφαλίσουν ότι όλοι/-ες οι ενδιαφερόμενοι/-ες θα μπορέσουν να προσέλθουν απρόσκοπτα στις ΔΔΕ και να καταθέσουν εμπρόθεσμα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά. Ιδιαίτερη μέριμνα πρέπει να δοθεί για εκείνους /-ες που υπηρετούν σε νησιωτικές περιοχές στις οποίες οι Δ/νσεις βρίσκονται μακριά από τις περιοχές υπηρέτησης!

Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να δώσει τις κατάλληλες οδηγίες έτσι ώστε να διευκολυνθεί η όλη διαδικασία με τον απαραίτητο σεβασμό σε ανθρώπους που για πάνω από δέκα χρόνια ζουν την περιπέτεια της εργασιακής αβεβαιότητας, στηρίζοντας ταυτόχρονα με πολυεπίπεδο κόστος τη λειτουργία των σχολικών μονάδων σε όλη τη χώρα!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Διαμάντης Θεόδωρος

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Σάββας Βασίλειος

Δείτε

Προκηρύξεις 1ΓΕ-2ΓΕ: Επισημάνσεις σύμφωνα με το ΑΣΕΠ και ΥΠΑΙΘ για υποβολή δικαιολογητικών και αίτηση

Δείτε σχετικά βοηθητικά links

Προκηρύξεις – Προσκλήσεις

ΑΣΕΠ Ανακοίνωση: Για προκηρύξεις 1ΓΕ/2019 και 2ΓΕ/2019
ΦΕΚ 1ΓΕ και 2ΓΕ/2019: Αιτήσεις 15 Ιανουαρίου έως 3 Φεβρουαρίου 2020 και 5 έως 24/02/2020
Πρόσκληση εκπαιδευτικών Γενικής: Για υποβολή δικαιολογητικών για 1ΓΕ/2019 και 2ΓΕ/2019

Νέο!

Διάταξη πτυχίων Κολλεγίων: Δεκτά θα γίνονται από το ΑΣΕΠ για διορισμό εκπαιδευτικών
Τριετής αποκλεισμός όσων διορίζονται και δεν αναλαμβάνουν υπηρεσία ή παραιτούνται | Ρύθμιση στη Βουλή

Ανακοινώσεις Συλλόγων

ΠΕΑΔ για Προκήρυξη 2Γ/2019: Σημαντική εξέλιξη που περιμέναμε χρόνια
Σύλλογος Ελλήνων Κοινωνιολόγων: Υπόμνημα στην Υπουργό Παιδείας για το ζήτημα του κλάδου ΠΕ78 Κοινωνικών Επιστημών
ΠΕ78 Κοινωνικών Επιστημών: Για ποιο λόγο δεν δίδεται λύση στο μείζον θέμα του κλάδου;

Επίσης

Τα τελευταία νέα για μόνιμους διορισμούς
Περιοχές προτίμησης διορισμού: Κατάλογος σχολείων Νομών-Δήμων
Υπερωρίες ΑΣΕΠ: Για Προκηρύξεις 1ΓΕ & 2ΓΕ Γενικής, 4ΕΑ & 5ΕΑ Ειδικής και ενστάσεις 3ΕΑ Ειδικής
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση