Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Διαμαρτυρία ΣΕΕΠΕΑ Αττικής για τις μειωμένες πιστώσεις σε ΣΜΕΑΕ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Διαμαρτυρία ΣΕΕΠΕΑ Αττικής για τις μειωμένες πιστώσεις σε ΣΜΕΑΕ: Απέστειλε επιστολή στον Περιφερειακό Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής κο Γεώργιο Κόσυβα.

Διαμαρτυρία ΣΕΕΠΕΑ Αττικής

Επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Περιφερειακό Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής κο Γεώργιο Κόσυβα, απέστειλε το ΔΣ του ΣΕΕΠΕΑ Αττικής αναφορικά με τις μειωμένες πιστώσεις για πρόσληψη αναπληρωτών ΕΕΠ και ΕΒΠ κυρίως στις ΣΜΕΑΕ.

Δείτε την επιστολή διαμαρτυρίας

Αθήνα, 9-9-2019

Αρ.Πρωτ. 667

Προς:

Περ. Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής,

                                                     κ. Γεώργιο Κόσυβα

ΘΕΜΑ: «Διαμαρτυρία του ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ για τις μειωμένες πιστώσεις στους κλάδους ΕΕΠ-ΕΒΠ».

                                                                                                                                                                

Αξιότιμε κύριε Περιφερειακέ Διευθυντή,

Ο ΣΕΕΠΕΑ Αττικής, ανταποκρινόμενος στην έκκληση της ΠΟΣΕΕΠΕΑ (Ημερ.: 5/09/2019, https://poseepea.blogspot.com/2019/09/blog-post_5.html) για συστράτευση στην κοινή διεκδίκηση για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων και την προσφορά ισότιμων ευκαιριών σε όλους τους μαθητές  και τις οικογένειες τους, διαμαρτύρεται έντονα για τη μείωση των πιστώσεων του ΕΕΠ-ΕΒΠ  κατά 25% που κρατήθηκαν χωρίς καμία αιτιολογία από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας.

Δεν κατανοούμε μια τέτοια ενέργεια που αντιβαίνει στην ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία των ΣΜΕΑΕ και των ΚΕΣΥ-ΕΔΕΑΥ, δημιουργεί σοβαρά θέματα στην εκπαίδευση των μαθητών με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, ενώ  καταδικάζει στην ανεργία ένα σεβαστό αριθμό συναδέλφων.

Ενδεικτικά, όπως ενημερωθήκαμε από τον αιρετό του ΠΥΣΕΕΠ κύριο Δ. Αρβανίτη, στην Αττική διατέθηκαν μέχρι στιγμής σε σύνολο 1632 δηλωθέντων κενών συνολικά 1157 πιστώσεις για όλα τα προγράμματα και όλες τις ειδικότητες.

Ενώ, είναι εμφανές ότι το σύνολο των πιστώσεων για την Αττική για την κάλυψη των αναγκών σε ΕΕΠ-ΕΒΠ δεν επαρκεί και είναι ανάγκη άμεσα να αποσταλούν νέες πιστώσεις.

Θεωρούμε ότι μια τέτοια αντιμετώπιση εκ μέρους του Υπουργείου αποτελεί ένδειξη άνισης αντιμετώπισης και υποτίμησης των κλάδων ΕΕΠ-ΕΒΠ και βάζει σε κίνδυνο την ομαλή λειτουργία τόσο της Ειδικής όσο και της Γενικής Εκπαίδευσης προτού καν ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά.

Διεκδικούμε:
  • την άμεση απόδοση του 25% των πιστώσεων που κρατήθηκαν χωρίς καμία αιτιολογία από την πολιτική ηγεσία.
  • την πλήρωση των θέσεων ΕΕΠ-ΕΒΠ σε σχέση με τα νέα οργανικά και λειτουργικά κενά προκειμένου να στελεχωθούν επαρκώς οι μονάδες ΣΜΕΑΕ, ΚΕΣΥ, ΕΔΕΑΥ και οι μαθητές και οι οικογένειές τους να έχουν ολοκληρωμένη διεπιστημονική φροντίδα
  • την άμεση απάντηση του Υπουργείου σχετικά με τη διάθεση περισσότερων πιστώσεων κατανεμημένων δίκαια σε όλους τους κλάδους.
Αξιότιμε κύριε Διευθυντά,

Απευθυνόμαστε σε σας ως το πιο αρμόδιο πρόσωπο, καθώς γνωρίζετε λεπτομερώς τις μεγάλες ανάγκες και ελλείψεις σε ΕΕΠ-ΕΒΠ στις σχολικές μονάδες και τις υποστηρικτικές υπηρεσίες της Αττικής.

Ζητάμε από σας να αναδείξετε με τη σειρά σας το ζήτημα αυτό προς την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και να τεκμηριώσετε με το κύρος της θέσης και του θεσμού που εκπροσωπείτε, την αναγκαιότητα κάλυψης των κενών σε ΕΕΠ-ΕΒΠ στις ΣΜΕΑΕ, ΚΕΣΥ, ΕΔΕΑΥ της Αττικής.

Σας καλούμε ως Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης της Αττικής να συνδράμετε ώστε να διεκδικήσουμε από κοινού την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων και την ισότιμη αντιμετώπιση όλων των μαθητών και των οικογενειών τους.

Ευελπιστούμε ότι θα λάβετε υπόψη το σοβαρό ζήτημα που σας θέσαμε και θα το απευθύνετε στην πολιτική ηγεσία, προκειμένου να διευθετηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Για το Δ.Σ.

 Η Πρόεδρος                                                   Η  Γ. Γραμματέας

          

Ευγενία Τραγάκη                                                                            Μερόπη Κοπανάκη

___________________________

Δείτε

Προσληφθέντες ΕΒΠ Αττικής: ΣΜΕΑΕ και Γενικά σχολεία

Οδηγός εκπαιδευτικού: Αδειες, Ωράρια, Καθηκοντολόγια, Λειτουργία σχολείων, Ιδιωτικό Εργο κ.α.

___________________________

Δείτε επίσης

ΣΕΕΠΕΑ ΣΤΕΛΛΑ: Να δοθούν πιστώσεις ΕΕΠ – ΕΒΠ με βάση ανάγκες των σχολείων

ΣΕΕΠΕΑ Κεντρ. Μακεδονίας: Να αποδοθεί άμεσα το υπόλοιπο 25% των πιστώσεων

Διαμαρτυρία ΣΕΕΠΕΑ Δυτικής Ελλάδας για τις μειωμένες πιστώσεις

Μειωμένες πιστώσεις για ΕΕΠ και ΕΒΠ | Εγγραφο ΠΟΣΕΕΠΕΑ

___________________________

Πριν φύγετε

Κατανομή ΕΕΠ – ΕΒΠ 2019-20 στις 13 ΠΔΕ

Κατανομή πιστώσεων στην Ειδική Αγωγή για το 2019-20

Προσλήψεις Ειδικής και Γενικής Α/θμιας 2019-20 Α Φάση | Ονόματα

Προσλήψεις Ειδικής και Γενικής Β/θμιας 2019-20 | Ονόματα

ΔΟΕ για προσλήψεις: Προβλήματα προς επίλυση

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Tελειόφοιτος φοιτητής του τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Με τη δημοσιογραφία ασχολείται από το πρώτο έτος του πανεπιστημίου, όταν δημιούργησε την ερασιτεχνική ιστοσελίδα grislands στο πλαίσιο προπτυχιακού μαθήματος, ενώ στη συνέχεια αρθρογραφούσε στην αθλητική ιστοσελίδα Sportscasters, που δημιουργήθηκε από συμφοιτητές για τον ίδιο σκοπό. Το καλοκαίρι του 2019 εργάσθηκε για τρεις μήνες στην δημοσιογραφική ιστοσελίδα The Press Project, στο πλαίσιο της πρακτικής του άσκησης.

Γράψτε μία απάντηση