Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Διαμαρτυρία ΣΕΕΠΕΑ ΣΤΕΛΛΑ για τις άδειες ανατροφής νεοδιόριστων εκπαιδευτικών και ΕΕΠ-ΕΒΠ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Διαμαρτυρία ΣΕΕΠΕΑ ΣΤΕΛΛΑ για τις άδειες ανατροφής νεοδιόριστων εκπαιδευτικών και μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ).

Διαμαρτυρία ΣΕΕΠΕΑ ΣΤΕΛΛΑ
Σύλλογος Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (ΣΕΕΠΕΑ ΣΤΕΛΛΑ)

Λαμία, 25/08/2020

Αρ. Πρωτ.: 219

Προς: Τα μέλη μας

Κοινοποίηση: ΠΟΣΕΕΠΕΑ

 ΘΕΜΑ: “Διαμαρτυρία του Δ.Σ. του Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ σε σχέση με την Εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ που αφορά στις άδειες ανατροφής για τις νεοδιοριζόμενες συναδέλφους”

Το Δ.Σ. του Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ με την παρούσα ανακοίνωσή του  διαμαρτύρεται προς την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ σε σχέση με την υπ’αριθμ πρωτ:108357/Ε3 της 21 – 8 – 2020 Εγκύκλιο, όπου επιχειρείται να περικοπεί η εννεάμηνη άδεια ανατροφής σε δεκάδες συναδέλφισσες  νεοδιόριστες εκπαιδευτικούς και μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ, που έχουν τέκνα κάτω των τεσσάρων ετών.

Θεωρούμε ως άδικη την έκδοση της συγκεκριμένης εγκυκλίου απέναντι σε συναδέλφους εκπαιδευτικούς και μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ, που επί σειρά ετών έχουν υπηρετήσει με αφοσίωση και ανιδιοτέλεια ως αναπληρώτριες τη δημόσια εκπαίδευση ακόμα και σε περιοχές πολύ μακρινές από τον τόπο μόνιμης κατοικίας τους.

Καλούμε την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ να αναθεωρήσει την παραπάνω εγκύκλιο με την υποβολή σχετικής νομοθετικής ρύθμισης, που θα δίνει τη δυνατότητα άμεσης χορήγησης εννεάμηνης άδειας ανατροφής σε όλες τις νεοδιοριζόμενες συναδέρφους, δίχως προϋποθέσεις και μαθηματικούς τύπους, προστατεύοντας εν τοις πράγμασι το θεμελιώδες δικαίωμα της μητρότητας.

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος                    Ο Γραμματέας

Βούγιας Βασίλειος     Κυργιόπουλος Ιωάννης

 Δείτε σχετικά

Αδειες ανατροφής νεοδιόριστων: Εγγραφο ΑΔΕΔΥ στο Υπουργείο Εσωτερικών για την Εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας
Αδεια ανατροφής σε νεοδιόριστο εκπαιδευτικό-ΕΕΠ-ΕΒΠ | Εγγραφο

Δείτε επίσης

Οδηγίες προσωρινής τοποθέτησης νεοδιόριστων εκπαιδευτικών ΕΑΕ και ανάληψης υπηρεσίας αποσπασμένων
Διαδικασία τοποθέτησης νεοδιόριστων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών σε σχολικές μονάδες | Οδηγός
Μέτρα Υπουργείου Παιδείας για άνοιγμα σχολείων: Επιπλέον αναπληρωτές-Ενδεχόμενη έναρξη 7 Σεπτεμβρίου-Λήψη απόφασης 1η Σεπτεμβρίου
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση