Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Διαμαρτυρία Σχολικών Νοσηλευτών (ΠΕ25): Για την κατανομή θέσεων στην Ειδική Αγωγή

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Διαμαρτυρία Σχολικών Νοσηλευτών (ΠΕ25): Για την κατανομή θέσεων στην Ειδική Αγωγή – Επιστολή στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Διαμαρτυρία Σχολικών Νοσηλευτών

Επιστολή απέστειλαν στο ΥΠΑΙΘ αναφορικά με την κατανομή θέσεων για μόνιμους διορισμούς στην ΕΑΕ, αναπληρωτές ΠΕ25 Σχολικοί Νοσηλευτές.

Με την επιστολή ζητούν από το Υπουργείο:
  • Να πραγματοποιηθεί ανακοινοποίηση του ΦΕΚ για διορισμό με ανακατανομή ως προς τον αριθμό των 1.041 θέσεων που δόθηκε στο Ειδικό Εκπαιδευτικό και Βοηθητικό Προσωπικό.
  • Μια ξεκάθαρη απάντηση για τα κριτήρια με τα οποία δόθηκε ένας τόσο μικρός αριθμός στην ειδικότητα ΠΕ25  για διορισμό.
  • Να συζητηθεί εκ νέου η κατανομή των θέσεων βάσει των οργανικών  κενών, των πραγματικών αναγκών στις ΣΜΕΑΕ που αντανακλούν στις προσλήψεις των 2 τελευταίων ετών.

Δείτε αναλυτικά την επιστολή

Από:

Μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης
Κλάδος Αναπληρωτών ΠΕ25 Σχολικοί Νοσηλευτές

 Ηράκλειο, 20-12-2019

 Προς:

Αυτοτελές Τμήμα Ε.Ε.Π & Ε.Β.Π

Προϊσταμένη κα. Νεκταρία Φυτουράκη

Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κα. Κεραμέως Νίκη

Yφυπουργό Παιδείας και  Θρησκευμάτων κα. Ζαχαράκη Σοφία

Γενική Γραμματέα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κα. Γκίκα Αναστασία

Θέμα: Περί της κατανομής θέσεων για τους μόνιμους διορισμούς στην Ειδική Αγωγή

Μετά την ανακοίνωση της κατανομής των θέσεων ανά κλάδων  και ειδικοτήτων που αφορούν τις επικείμενες προσλήψεις μονίμων Εκπαιδευτικών (3ΕΑ), Ειδικού Εκπαιδευτικού (2ΕΑ) καθώς και Βοηθητικού Προσωπικού (1ΕΑ), θα θέλαμε να εκφράσουμε την απογοήτευση καθώς και τη βαθιά αγανάκτηση μας ως  μέλη του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και ιδιαίτερα ως κλάδος ΠΕ25 Σχολικών Νοσηλευτών.

Όλοι μας διαπιστώσαμε την κατάφωρη αδικία που υπέστη το ΕΕΠ/ΕΒΠ με τις μόλις 1.041 θέσεις  που μας δόθηκαν για μόνιμο διορισμό.

Με δεδομένο τον αριθμό των αναπληρωτών που εργάζονται τα 2 τελευταία χρόνια στις ΣΜΕΑΕ, τον αριθμό των πραγματικών οργανικών κενών του κλάδου μας  που ανέρχεται στα 190, η πικρία, απογοήτευση και δυσαρέσκεια μας είναι μεγάλη αντικρίζοντας τον απαξιωτικό ως προς την ειδικότητα μας  αριθμό (114) για τις μόνιμες προσλήψεις Ειδικής Αγωγής.

Ένας αριθμός που σε καμία περίπτωση δεν καλύπτει ούτε  στο ελάχιστο τις ανάγκες των σχολείων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης σε όλη την Ελλάδα.

Η έκπληξη μας ήταν μεγάλη όταν διαπιστώσαμε την άνιση  κατανομή μεταξύ των κλάδων του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού σε αντιστοιχία με τα επίσημα οργανικά κενά.

Στις θέσεις που δίνονται προς διορισμό σε ΣΜΕΑΕ ανά κλάδο και ποσοστό πλήρωσης  επί των κενών οργανικών θέσεων στους ΠΕ25, υπήρξε πλήρωση λιγότερο από 60% και στο ενδεχόμενο ισοκατανομής θα αντιστοιχούσε  151,  ποσοστό πλήρωσης 79,5%.

Ο Σχολικός Νοσηλευτής ως μέλος της διεπιστημονικής ομάδας, αρμόδιος σε θέματα αγωγής και προαγωγής της υγείας καλείται να διαδραματίζει τον κύριο ρόλο της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του σχολικού πληθυσμού μέσα από προγράμματα Αγωγής Υγείας, που εκτός των άλλων έχουν στόχο την παροχή γνώσεων, την ανάπτυξη συμπεριφορών που συμβάλλουν στην δημιουργία ασφαλών και υγιεινών συνθηκών διδασκαλίας.

Ο ρόλος του στις ΣΜΕΑΕ αλλά και στην Γενική Αγωγή είναι πολυδιάστατος και σημαντικός για τους μαθητές, την οικογένεια και όλη την εκπαιδευτική κοινότητα.

   Με την παρούσα επιστολή, αιτούμαστε:
  • Να πραγματοποιηθεί ανακοινοποίηση του ΦΕΚ για διορισμό με ανακατανομή ως προς τον αριθμό των 1.041 θέσεων που δόθηκε στο Ειδικό Εκπαιδευτικό και Βοηθητικό Προσωπικό.
  • Μια ξεκάθαρη απάντηση για τα κριτήρια με τα οποία δόθηκε ένας τόσο μικρός αριθμός στην ειδικότητα μας για διορισμό.
  • Να συζητηθεί εκ νέου η κατανομή των θέσεων βάσει των οργανικών μας κενών, των πραγματικών αναγκών στις ΣΜΕΑΕ που αντανακλούν στις προσλήψεις των 2 τελευταίων ετών.

Καλούμε το Υπουργείο και τους αρμόδιους, με το παρόν υπόμνημα να λάβουν σοβαρά τα αιτήματα μας, ελπίζοντας να μεριμνήσουν για την πλήρη κάλυψη της ειδικότητας μας στα σχολεία Ειδικής Αγωγής.

Με εκτίμηση,

Αναπληρωτές ΠΕ25 Σχολικοί Νοσηλευτές

Δείτε σχετικά

Διορισμοί ΕΕΠ-ΕΒΠ: Ερωτήσεις και Απαντήσεις για τη διαδικασία της Πρόσκλησης
ΦΕΚ Πρόσκλησης διορισμών ΕΕΠ-ΕΒΠ | Πίνακας θέσεων
Δείτε τα Οργανικά κενά διορισμών ΕΕΠ-ΕΒΠ
Εγχειρίδιο Αίτησης Υποψηφίων ΕΕΠ-ΕΒΠ για Μόνιμο Διορισμό
Προσλήψεις αναπληρωτών ΕΕΠ-ΕΒΠ έως 21-12-2019: Aπό τους παλιούς Πίνακες όλων των ΠΔΕ
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση