Κυριακή, 16 Ιουνίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Διαμαρτυρία για γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ από τον ΣΕΕΠΕΑ Κεντρικής Μακεδονίας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Διαμαρτυρία για γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ από τον Σύλλογο Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (ΣΕΕΠΕΑ) Κεντρικής Μακεδονίας. 

Διαμαρτυρία για γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ

Επιστολή διαμαρτυρίας απέστειλε στο ΥΠΑΙΘΑ ο Σύλλογος Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (ΣΕΕΠΕΑ) Κεντρικής Μακεδονίας αναφορικά με την εξαγγελία για νέο σύστημα προσλήψεων και διορισμών με την πρόσθεση γραπτού διαγωνισμού υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ.

Ακολουθεί η επιστολή του Συλλόγου

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.)

Θεσσαλονίκη, 10/07/2023

Αρ. Πρωτ: 94

Πληροφορίες:

email: seepeakm@gmail.com

Προς Υπουργείο Παιδείας –  Μέλη ΕΕΠ- ΕΒΠ

Κοιν. ΠΟΣΕΕΠΕΑ – Τοπικοί σύλλογοι – ΜΜΕ

Θέμα: «Διαμαρτυρία για τον γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ στους εκπαιδευτικούς»

 Ο ΣΕΕΠΕΑ Κ. Μακεδονίας είναι πρωτοβάθμιος συνδικαλιστικός φορέας που εκπροσωπεί τα μέλη του Ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού και Ειδικού βοηθητικού προσωπικού (ΕΕΠ & ΕΒΠ) της Κεντρικής Μακεδονίας, μόνιμους και αναπληρωτές που στελεχώνουν τη Δημόσια Ειδική και Γενική Εκπαίδευση, καθώς και τα ΚΕΔΑΣΥ και τις ΕΔΥ της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας.

Με μεγάλη απογοήτευση και αγανάκτηση είδαμε την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ να ανοίγει συζήτηση και να θέτει ως σημαίνον ζήτημα προς ψήφιση το θέμα διορισμού των εκπαιδευτικών και ΕΕΠ & ΕΒΠ με βασικό κριτήριο την επιτυχία σε γραπτές εξετάσεις ΑΣΕΠ και συνδυαστική αξιοποίηση του προσοντολογίου. Ένας τρόπος που έχει δοκιμαστεί στο παρελθόν (1998 επί ΠΑΣΟΚ) απαξιώθηκε και απορρίφθηκε από τους ίδιους συμμετέχοντες ως αντιεπιστημονικός, διαβλητός, ψυχοφθόρος, οικονομικά επιζήμιος και χωρίς ουσιαστικό αξιολογητικό αντίκτυπο του χαρακτήρα της διαδικασίας.

Όλοι οι κλάδοι του ΕΕΠ & ΕΒΠ εργάζονται και δοκιμάζονται εδώ και χρόνια σε όλο το φάσμα της δημόσιας εκπαίδευσης. Οι περισσότεροι έχοντας τεράστια επαγγελματική εμπειρία, με υψηλά προσόντα, μετρώντας πολλά χρόνια ταλαιπωρίας στην πλάτη, εκτός του τόπου κατοικίας τους, μακριά από οικογένειες σε διάφορες εκπαιδευτικές δομές της χώρας, παλεύοντας με πενιχρούς μισθούς, υπέρογκα ενοίκια και χωρίς δικαίωμα νόσησης καθώς δεν έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους μόνιμους εκπαιδευτικούς παρά το γεγονός ότι καλύπτουν μόνιμες και διαρκείς ανάγκες. Παράλληλα, παλεύουν σε μια σκληρή αρένα επί έτη, μαζεύοντας προσόντα, προκειμένου να ανέβουν ένα σκαλοπάτι σ’έναν πίνακα ο οποίος συνεχώς μεταλλάσσεται ανάλογα με τα κριτήρια που τίθενται κάθε φορά από την εκάστοτε πολιτική ηγεσία. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

Δεν γίνεται να παίζονται παιχνίδια εντυπώσεων πάνω στην πλάτη εργαζομένων που δίνουν ψυχή επί χρόνια για να υποστηρίξουν σχολεία, ΚΕΔΑΣΥ και μια κοινωνία με τεράστιες ανάγκες και προβλήματα, κατέχοντας οι ίδιοι ελάχιστα μέσα και υποστήριξη. Ο εμπαιγμός αυτός θα πρέπει να σταματήσει! Η Συνεχής αλλαγή κανόνων του παιχνιδιού δηλώνει έλλειψη σεβασμού και άγνοια σχετικά με το τι πραγματικά συμβαίνει.

Ως Σύλλογος που εκπροσωπεί τα μέλη ΕΕΠ και ΕΒΠ της περιφέρειας Κ. Μακεδονίας, δηλώνουμε κατηγορηματικά την αντίθεσή μας σε ενδεχόμενο ένταξης του γραπτού διαγωνισμού ως πρωτεύον κριτήριο διορισμού. Μια διαδικασία που απαξιώνει και υποβαθμίζει την προσφορά, την επαγγελματική εμπειρία χιλιάδων συναδέλφων και τα αυξημένα προσόντα που κατέχουν προκειμένου να ενταχθούν στους πίνακες σε κάθε νέα προκήρυξη.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους μέλη ΕΕΠ & ΕΒΠ, τις εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες (ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ΠΟΣΕΕΠΕΑ) να αναλάβουν τον συντονισμό για από κοινού δράσεις, κινητοποιήσεις και ενημερώσεις, οι οποίοι θα αποτρέψουν κάθε προσπάθεια για υλοποίηση του γραπτού διαγωνισμού ΑΣΕΠ.

Καλούμε τη νέα πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ πριν προβεί σε οποιοδήποτε νομοθετική παρέμβαση, να καλέσει σε διάλογο τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες, να ακούσει προτάσεις και επιχειρηματολογία των σωματείων των εργαζομένων στην εκπαίδευση.

Καλούμε τους Συναδέλφους μέλη ΕΕΠ & ΕΒΠ να εγγραφούν στους τοπικούς συλλόγους τους και μαζικά και συλλογικά να ανατρέψουμε αυτή την πρόταση.

Διεκδικούμε:

  • Μόνιμους διορισμούς , μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών που αναπληρώνουν τόσα χρόνια τον ίδιο τους τον εαυτό και πάγιες ανάγκες.
  • Σύσταση οργανικών θέσεων όλων των ειδικοτήτων ΕΕΠ/ΕΒΠ
  • Κατάργηση του ν.4598/19 και όλων των νόμων που απαξιώνουν τα πτυχία μας και την προϋπηρεσία μας.
  • Να εξισωθούν τα δικαιώματα των αναπληρωτών με αυτά των μονίμων.
  • Κάλυψη όλων των μορφωτικών αναγκών των μαθητών μας σε γενική και ειδική αγωγή ,σε όλες τις ειδικότητες και σε όλα τα αντικείμενα με μόνιμους εκπαιδευτικούς
  • .Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού , αύξηση 20% σε όλους τους μισθούς.

Δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι κάθε σκέψη για γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ θα μας βρει σε θέσεις μάχης σε θέση μαζικού και ανυποχώρητου αγώνα!

Το Δ.Σ. του ΣΕΕΠΕΑ Κεντρικής Μακεδονίας

Δείτε σχετικά

Πιερρακάκης για γραπτό διαγωνισμό: Δεν μιλάμε για κάτι που θα γίνει αύριο-Θα γίνει διάλογος 

Γραπτός διαγωνισμός ΑΣΕΠ-διαμαρτυρία: 16 Σύλλογοι εκπαιδευτικών και ΕΕΠ-ΕΒΠ κατά του διαγωνισμού 

ΣΕΕΠΕΑ Στερεάς-γραπτός διαγωνισμός: Το ΥΠΑΙΘΑ πριν νομοθετήσει να καλέσει σε διάλογο τις Εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες 

Οχι στον γραπτό διαγωνισμό: Ψήφισμα προς Υπουργείο Παιδείας από τον ΣΕΕΠΕΑ Αττικής 

Σύστημα προσλήψεων: Να το ξαναδούμε λέει ο Πρόεδρος ΑΣΕΠ-Μέχρι τα μέσα Αυγούστου οι Πίνακες Γενικής 

Πριν φύγετε

Νέοι μισθοί δημοσίων υπαλλήλων: Σε διαβούλευση το σ/ν “Ενίσχυση εισοδήματος μισθωτών, νέων και οικογένειας”

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση