Δευτέρα, 15 Απριλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Διαμαρτυρία για μη μοριοδότηση ετήσιας επιμόρφωσης του ΕΑΠ από το 4ο Συμβούλιο Επιλογής Στελεχών

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Διαμαρτυρία για μη μοριοδότηση ετήσιας επιμόρφωσης του ΕΑΠ από το 4ο Συμβούλιο Επιλογής Στελεχών και την αιτιολόγηση της απορριφθείσας ένστασης – Επιστολή.

Διαμαρτυρία αναφορικά με αιτιολόγηση πρακτικού, με το οποίο απορρίφθηκε ένσταση εκπαιδευτικού για τη μη μοριοδότηση εκ μέρους του 4ου Συμβουλίου Επιλογής Στελεχών, ετήσιας επιμόρφωσης του ΕΑΠ, κοινοποίησε η εκπαιδευτικός Φιλόλογος κα Κυριακή Τατίδου.

Ακολουθεί η επιστολή
Το 4ο Συμβούλιο Επιλογής Στελεχών “αμφισβητεί” την ικανότητα μας στην επικοινωνία και κατανόηση της ελληνικής Γλώσσας.

 Αγαπητοί συνάδελφοι αποφάσισα να σας κάνω κοινωνούς του προβληματισμού μου μετά την ανάγνωση αιτιολόγησης πρακτικού με το οποίο απορρίφθηκε ένσταση συναδέλφου για τη μη μοριοδότηση εκ μέρους του 4ου Συμβουλίου Επιλογής Στελεχών ετήσιας επιμόρφωσης του ΕΑΠ.

Σας παραθέτω τη βεβαίωση του Ιδρύματος και την αιτιολόγηση της απόρριψης της ένστασης.

Βεβαίωση

Απόσπασμα πρακτικού αιτιολόγησης:

« Στο κριτήριο 2.βστ Βεβαίωση επιτυχούς ολοκλήρωσης θεματικών ενοτήτων του Ε.Α.Π.): μία (1) μονάδα κατ’ ανώτατο όριο, η οποία κατανέμεται ως εξής: i) μία (1) μονάδα για την ολοκλήρωση ετήσιας θεματικής ενότητας και ii) 0,50 μονάδες για την ολοκλήρωση εξαμηνιαίας θεματικής ενότητας. Ο υποψήφιος κατέθεσε πιστοποιητικό μεταπτυχιακής επιμόρφωσης και όχι επιτυχούς ολοκλήρωσης θεματικής του ΕΑΠ. Συνεπώς, ορθά δεν μοριοδοτήθηκε»

Διανύοντας τα δεύτερα – ήντα και όντας φιλόλογος επί 33 συναπτά έτη εκφράζω την απορία μου για το ανυπόστατο των όσων αναγράφει στην απόφασή της η Επιτροπή.

Θεωρώ ότι ο προβληματισμός μου δεν είναι αποτέλεσμα γήρατος και τον καταγράφω γιατί η αξιολόγηση δεν μπορεί να απαξιώνει τον εαυτό της και μάλιστα γραπτώς.

Δυστυχώς δεν είναι το μόνο ατόπημα που παρατήρησα σε γραπτά της εν λόγω Επιτροπής και θα επανέλθω θέτοντας υπόψη σας και άλλες αναιτιολόγητες ενέργειες, που πλήττουν τους θεσμούς και -επιτρέψτε μου την έκφραση- υποτιμούν τη νοημοσύνη μας.

Τατίδου Κυριακή, Φιλόλογος

Δείτε επίσης

Επιλογή Διευθυντών σχολείων: Τροπολογία ζητά Βουλευτής της Ν.Δ για γίνουν έγκαιρα οι κρίσεις 

Καθυστέρηση στην επιλογή Διευθυντών σχολείων: Ερώτηση στη Βουλή 

 Κεραμέως-επέκταση ωραρίου ολοήμερου: Εως τις 17:30 από τον Σεπτέμβριο 2022

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση