Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου 2023

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Διαμαρτυρία για την παραίτηση εκπαιδευτικού λόγω εκφοβισμού-Ανακοίνωση ΠΕΑΔ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Διαμαρτυρία για την παραίτηση εκπαιδευτικού λόγω εκφοβισμού – Ανακοίνωση από την Πανελλήνια Ενωση Αναπληρωτών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΕΑΔ).

Διαμαρτυρία για την παραίτηση εκπαιδευτικού

Διαμαρτύρεται για την παραίτηση του αναπληρωτή καθηγητή του ΕΠΑΛ, ο οποίος παραιτήθηκε εξαιτίας βίας που δέχθηκε στο σχολείο του, η Πανελλήνια Ενωση Αναπληρωτών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΕΑΔ), η οποία εκφράζει τη συμπαράστασή της στον αναπληρωτή εκπαιδευτικό και καλεί το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων “να αναλάβει τις ευθύνες του για τις συνθήκες «ζούγκλας» που επικρατούν στο συγκεκριμένο σχολείο και να λάβει δράση έτσι ώστε ο συνάδελφός μας να παραμείνει στην εκπαίδευση”.

Ακολουθεί η Ανακοίνωση της ΠΕΑΔ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ (Π.Ε.Α.Δ.)

Αρ. Μητρώου Σωματείου: 30492 ειδ.6283 Αρ. Διαταγής Αναγνώρισης του Ειρηνοδικείου Αθηνών: 457/14-10-2014 – e-mail: pead2014@gmail.com – Ηλεκτρ. σελ.: https://syllogosanapliroton.wordpress.com/

Αρ. πρωτ. 296

Αθήνα, 24/10/2022

Δελτίο Τύπου

Θέμα: Διαμαρτυρία για την παραίτηση του αναπληρωτή εκπαιδευτικού

Το Δ.Σ. της ΠΕΑΔ εκφράζει τη συμπαράστασή του στο συνάδελφο αναπληρωτή εκπαιδευτικό, ο οποίος με σθένος και αξιοπρέπεια αντιμετώπισε τον εκφοβισμό και επέλεξε την παραίτηση, μολονότι αυτή οδηγεί σε επαγγελματική εξόντωση. Καλούμε το υπουργείο Παιδείας να αναλάβει τις ευθύνες του για τις συνθήκες «ζούγκλας» που επικρατούν στο συγκεκριμένο σχολείο και να λάβει δράση έτσι ώστε ο συνάδελφός μας να παραμείνει στην εκπαίδευση.

Είναι ανεπίτρεπτο να καλύπτει ο μαχόμενος εκπαιδευτικός της τάξης τα κενά της διοίκησης, να παραμένει χωρίς υποστήριξη και καθοδήγηση και να τιμωρείται για την απόφασή του να κάνει το αυτονόητο … να διδάξει στη σχολική τάξη!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ – Σάββας Βασίλειος

Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ – Τσατήρη Μαρία

Δείτε επίσης

Σχετικά με τον αναπληρωτή καθηγητή του ΕΠΑΛ που παραιτήθηκε εξαιτίας σφοδρής βίας που δέχθηκε 

Ιδρυση 40 Τμημάτων Ενταξης Δευτεροβάθμιας: Υπογράφηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση 

Στατιστικά Πρωτοβάθμιας: Στοιχεία για σχολεία-εκπ/κούς-μαθητές-Αναλογία διδακτικού προσωπικού προς μαθητές 

Εγκύκλιος 28ης Οκτωβρίου 2022: Eν όψει του εορτασμού της Εθνικής Εορτής 

Εργατικό ατύχημα στο κτίριο του 1ου ΚΕΔΑΣΥ Δ’ Αθήνας και της ΔΙΔΕ Δ’ Αθήνας-Διαμαρτυρία εργαζομένων

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση