Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Διαμαρτυρία ΠΑΣΑΔ για τις 1.600 θέσεις Δασκάλων και Νηπιαγωγών για μόνιμους διορισμούς το 2024

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Διαμαρτυρία ΠΑΣΑΔ για τις 1.600 θέσεις Δασκάλων και Νηπιαγωγών για μόνιμους διορισμούς το 2024 – Ζητά παραπάνω πιστώσεις από το ΥΠΑΙΘΑ.

Διαμαρτυρία ΠΑΣΑΔ για τις 1.600 θέσεις

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αναπληρωτών Δασκάλων (ΠΑΣΑΔ) με την οποία διαμαρτύρεται για την κατανομή των μόνιμων διορισμών που ανακοινώθηκε σήμερα από το ΥΠΑΙΘΑ και συγκεκριμένα για το γεγονός ότι Δάσκαλοι και Νηπιαγωγοί θα μοιραστούν 1600 θέσεις.

Ο ΠΑΣΑΔ ζητά από το ΥΠΑΙΘΑ να βρει παραπάνω πιστώσεις, ώστε να καλύψει και τα κενά των Δασκάλων.

Ακολουθεί η Ανακοίνωση του ΠΑΣΑΔ

Οι 10.000 μόνιμοι διορισμοί στην εκπαίδευση για την ερχόμενη σχολική χρονιά μπορεί να φαίνονται ένας γενναίος αριθμός μεν, άδικα κατανεμημένος δε.

Στην Πρωτοβάθμια, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου, θα γίνουν συνολικά 2800 διορισμοί, με τις θέσεις των συναδέλφων ειδικοτήτων να είναι πενταπλάσιες των περσινών, δηλαδή περί τις 1200.

Αυτόματα, αυτό σημαίνει ότι δάσκαλοι και νηπιαγωγοί θα είναι οι φτωχοί συγγενείς της κατανομής, αφού απομένουν μόλις 1600 θέσεις και για τους δύο κλάδους.

Είναι προφανές ότι πρόκειται για μια απαράδεκτη και μεροληπτική κατανομή υπέρ της δευτεροβάθμιας η οποία χρηματοδοτείται τόσα χρόνια από τον κρατικό προϋπολογισμό, ενώ η Πρωτοβάθμια αναμένεται για ακόμη μια χρονιά να στηριχτεί στο ΕΣΠΑ.

Εξηγούμε: Με 5000+ διορισμούς στη δευτεροβάθμια τα κενά θα ΥΠΕΡΚΑΛΥΦΘΟΥΝ δεδομένου ότι στην εγκύκλιο των μετατάξεων τα κενά τους ήταν σχεδόν 3000.

Αντιθέτως, σύμφωνα με την ΙΔΙΑ εγκύκλιο τα κενά των δασκάλων είναι 2230 και κατά τα φαινόμενα οι διορισμοί τους θα αγγίξουν στην καλύτερη περίπτωση τον αριθμό των συνταξιοδοτήσεων (1200 περίπου).

Άρα με ποια κριτήρια γίνεται τελικά η κατανομή; Κατά το δοκούν; Λόγω συμφερόντων; Ό,τι ρίξει το ζάρι;

Επειδή λοιπόν δεν είμαστε όλοι ίδιοι, δε θα μπούμε στη διαδικασία να κατηγορήσουμε άλλους κλάδους, συλλόγους και βαθμίδες για την κατανομή. Από την πρώτη ημέρα στηρίζουμε το “διορισμοί για ΟΛΟΥΣ” και δεν θα αλλάξουμε στάση ούτε τώρα.

Δεν γίνεται, ωστόσο, να παραμείνουμε αμέτοχοι θεατές στην κατάφωρη αδικία που συντελείται σε βάρος των δασκάλων. Το υπουργείο οφείλει ΑΜΕΣΑ να βρει παραπάνω πιστώσεις, ώστε να καλύψει ΚΑΙ τα κενά των δασκάλων.

ΠΑΣΑΔ

Δείτε επίσης

Ανακοίνωση μόνιμων διορισμών 2024: 10.000 σε όλες τις ειδικότητες, σε όλες τις βαθμίδες 

Ενημέρωση για τον αριθμό μόνιμων διορισμών ΕΕΠ-ΕΒΠ για το 2024-25 

Ιδρυση οργανικών θέσεων και Μεταθέσεις: Προδιαγραφόμενη αδικία με μακροχρόνιες συνέπειες 

Νέες οργανικές-διορισμοί: Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για την Ακαδημία στη Βουλή-Εν αναμονή Τροπολογίας 

Επιστροφή εισφορών υπέρ ΤΠΔΥ που παρακρατήθηκαν πέραν της 25.11.2022 – Εγγραφο με Υποδείγματα

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση