Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Διαμαρτυρία ΠΟΣΕΕΠΕΑ για την κατανομή των διορισμών: “Τα ψέματα και οι δηλώσεις εντυπωσιασμού τελείωσαν”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Διαμαρτυρία ΠΟΣΕΕΠΕΑ για την κατανομή των διορισμών: “Τα ψέματα και οι δηλώσεις εντυπωσιασμού τελείωσαν” – Επιστολή στο ΥΠΑΙΘ.

Διαμαρτυρία ΠΟΣΕΕΠΕΑ για την κατανομή

Επιστολή διαμαρτυρίας προς την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ απέστειλε η ΠΟΣΕΕΠΕΑ σχετικά με τις διαρροές της κατανομής των νέων 3.772 μόνιμων διορισμών εκπαιδευτικών.

Η ΠΟΣΕΕΠΕΑ καλεί το ΥΠΑΙΘ να ανακοινώσει πρώτα τα νέα οργανικά και έπειτα να προχωρήσει σε μία δίκαιη και ισότιμη κάλυψη των οργανικών κενών. Επιπροσθέτως αναφέρει πως “οι δηλώσεις της Υπουργού Παιδείας είναι ένα πυροτέχνημα που καθημερινά σκάει και η ίδια βγαίνει αναληθής”, ζητώντας, για πολλοστή φορά συνάντηση με την πολιτική ηγεσία.

Ακολουθεί η Ανακοίνωση της ΠΟΣΕΕΠΕΑ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ (Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.)

(Χρήστος Βουλιώτης – Πρόεδρος ) (Σεραφείμ ( Μάκης ) Λάππας –Γεν.Γραμματέας)

Πανεπιστημίου 59, 4ος όρ., Τ.Κ. 105 64, Αθήνα, e-mail: poseepea@yahoo.gr ιστολόγιο: www.poseepea.blogspot.gr

Α.Π.: 27

Αθήνα, 20.04.2023

Προς: – Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων κα. Κεραμέως

Κοιν: – Υφυπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων κα. Μακρή – Γεν. Γραμματέα Α/θμιας, Β/θμιας & Ειδικής Αγωγής κ. Κόπτση

Θέμα: «Διαμαρτυρία ΠΟΣΕΕΠΕΑ σε σχέση με τις διαρροές για την κατανομή και επείγον αίτημα συνάντησης με την ηγεσία του ΥΠΑΙΘ»

Ως δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο, που εκπροσωπεί τα μέλη του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού με την παρούσα επιστολή, επιθυμούμε να σας εκφράσουμε την έντονη διαμαρτυρία μας και την απογοήτευση μας για τις διαρροές που υπάρχουν για τη κατανομή των μόνιμων διορισμών.

Η Υπουργός Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως σε όλες τις δηλώσεις που κάνει αναφέρει πόσο σημαντική είναι η Ειδική Αγωγή για αυτή , ότι αύξησε τις προσλήψεις των Ψυχολόγων και Κοινωνικών Λειτουργών στις ΕΔΥ για την καλύτερη αντιμετώπιση του Bulling και ότι όλοι οι μαθητές θα πρέπει να υποστηρίζονται από τα δημόσια σχολεία.

Όλες οι δηλώσεις της Υπουργού Παιδείας είναι ένα πυροτέχνημα που καθημερινά σκάει και η ίδια βγαίνει αναληθής. Θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι τα ψέματα και οι δηλώσεις εντυπωσιασμού τελείωσαν.

Πόσο απαραίτητοι είμαστε τελικά που περιμένουμε εδώ και τρεις μήνες την ανακοίνωση των νέων οργανικών θέσεων ΕΕΠ-ΕΒΠ, πόσο πραγματικό είναι το ενδιαφέρον σας για την πρώιμη παρέμβαση, για τις ψυχοκοινωνικές ανάγκες και για την υποστήριξή σοβαρών νοσημάτων των μαθητών ;

Ο ρόλος του ΕΕΠ και ΕΒΠ στην εκπαίδευση είναι καθοριστικός και αναμφισβήτητα απαραίτητος.

Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να ανακοινώσει πρώτα τα νέα οργανικά και έπειτα να προχωρήσει σε μία δίκαιη και ισότιμη κάλυψη των οργανικών κενών.

«Ο πολιτικός δεν πρέπει να επιδεικνύεται με τα λόγια που λέει, αλλά με τα έργα που πράττει.» (Πυθαγόρας )

Για πολλοστή φορά ζητάμε να συναντηθούμε ώστε να συζητήσουμε για την δίκαια κατανομή των νέων διορισμών και για την άμεση ανακοίνωση των νέων οργανικών.

ΕΚ ΤΟΥ Δ.Σ.

Πρόεδρος  – Χρήστος Βουλιώτης

Γενικός Γραμματέας – Σεραφείμ |(Μάκης) Λάππας

Δείτε σχετικά

Σχετικά με την κατανομή των νέων μόνιμων διορισμών ΕΕΠ και εκπ/κών: Που θα γίνουν διορισμοί 

Δείτε επίσης

Οργανικά κενά ΕΕΠ-ΕΒΠ 2023: Πίνακες ανά κλάδο και ανά ΣΜΕΑΕ/περιοχή Α/θμιας & Β/θμιας-ΚΕΔΑΣΥ-ΕΔΥ

Οι 8.225 προσλήψεις ΕΕΠ-ΕΒΠ 2022-23 ανά κλάδο, δομή απασχόλησης, Φάση πρόσληψης | Πλήρης χάρτης 

Επιμορφωτικά σεμινάρια ΙΠΕΜ-ΔΟΕ: Πρόσκληση επιμορφούμενων και επιμορφωτών εκπαιδευτικών και ΕΕΠ 

 Οι νέοι Διευθυντές σχολείων και οι νέες προσκλήσεις για δήλωση προτίμησης σε ακάλυπτα σχολεία

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση