Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Διαμαρτυρία Συντονιστικού αναπληρωτών ΕΕΠ-ΕΒΠ για καθυστέρηση απόδοσης Μ.Κ και λάθη στον υπολογισμό τους

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Διαμαρτυρία Συντονιστικού αναπληρωτών ΕΕΠ-ΕΒΠ για καθυστέρηση απόδοσης Μισθολογικών Κλιμακίων και λάθη στον υπολογισμό αυτών-Εγγραφο.

Εγγραφο προς τη Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, την ΠΔΕ Αττικής και το Αυτοτελές Τμήμα ΕΕΠ-ΕΒΠ απέστειλε το Συντονιστικό Αναπληρωτών ΕΕΠΕΒΠ, με θέμα την καθυστέρηση απόδοσης των Μισθολογικών Κλιμακίων (Μ.Κ) και λάθη στον υπολογισμό αυτών.

Η επιστολή

Προς: ΔΙΠΕ Πειραιά, ΠΔΕ Αττικής,

Αυτοτελές τμήμα ΕΕΠ-ΕΒΠ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Καταγγέλουμε τις καταχρηστικές ενέργειες της ΔΙΠΕ Πειραιά εις βάρος των αναπληρωτών ΕΕΠ-ΕΒΠ. Η ΔΙΠΕ Πειραιά εμπαίζει τους αναπληρωτές σχετικά με την απόδοση του ΜΚ το οποίο δικαιούνται αυταπόδεικτα από τις βεβαιώσεις προϋπηρεσίας.

Συγκεκριμένα:
Περίπτωση Α:

Ενώ έχει κατατεθεί ηλεκτρονικά ή αίτηση αναγνώρισης προϋπηρεσίας συνημμένη με την αίτηση εκπαιδευτικού για τη διαδικασία πρόσληψης δεν αναγνωρίζεται από τη ΔΙΠΕ Πειραιά, η οποία απαιτεί, εκ των υστέρων και χωρίς καμία ενημέρωση ξεχωριστή αίτηση.

Περιπτωση Β:

Σε αναπληρωτές που εγκρίθηκε και καταβλήθηκε η μεταβολή του ΜΚ για το έτος 2020-2021, τη φετινή χρονιά αφαιρέθηκε χωρίς προειδοποίηση και ενημέρωση από τη μισθοδοσία το ποσό αφήνοντας τους αναπληρωτές με πενιχρό μισθό για να επιβιώσουν το συγκεκριμένο μήνα.

Περίπτωση Γ:

Σε αναπληρωτές εγκρίθηκε το ΜΚ για ένα τρίμηνο, αφαιρέθηκαν τα χρήματα που είχαν καταβληθεί και μάλιστα μεγαλύτερο ποσό από αυτό που δόθηκε με τη δικαιολογία ότι ίσως έπαιρνε ΜΚ περισσότερο καιρό, πάλι χωρίς ενημέρωση.

Κι ενώ αποδείχθηκε το λάθος τα χρήματα θα πιστωθούν σε επόμενη ίσως μισθοδοσία χωρίς τη δέσμευση από πλευράς ΔΙΠΕ Πειραιά ότι θα ενημερώσουν.

Παρατηρήθηκαν λάθη ακόμα και στους αλγόριθμους της πρόσθεσης και της αφαίρεσης για τον υπολογισμό των αποδοχών στο ΜΚ. Είναι απαράδεκτο να μην απαντά η υπηρεσία στα αιτήματα, είτε για έγκριση είτε για απόρριψη.

Σε περίπτωση απόρριψης να μη δίνεται η έγκαιρη δυνατότητα για ένσταση και εκ νέου απόφασης πριν την έκδοση της μισθοδοσίας. Καταγγέλουμε ότι για λάθος της υπηρεσίας ο αναπληρωτής είναι υποχρεωμένος να χάνει άμεσα τα δεδουλευμένα του χωρίς ειδοποίηση και διακανονισμό.

Η υπηρεσία να κάθεται αδρανής και ο αναπληρωτής να ψάχνει αρχεία έχοντας μείνει με τον πενιχρό μισθό και μη ξέροντας πως θα ανταπεξέλθει βιοποιριστικά.

Απαιτούμε ΑΜΕΣΗ επίλυση των θεμάτων αυτων

Συντονιστικό Αναπληρωτών ΕΕΠ-ΕΒΠ

Δείτε επίσης

Προσλήψεις 800 αναπληρωτών τρίμηνης σύμβασης την επόμενη εβδομάδα | Ενημέρωση 

Εκλογές ΕΝΕΛΕΑ 20-3-2022: Δια ζώσης στο 2ο ΕΕΕΕΚ Πειραιά και ψηφιακά μέσω ΖΕΥΣ από 11:00-15:00 

Διάθεση σελφ τεστ από Δευτέρα 14 έως και Πέμπτη 17 Μαρτίου 2022 από τα φαρμακεία

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση