Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Διαμαρτυρία στο Δημαρχείο Μυκόνου για το ζήτημα της στέγασης των εκπαιδευτικών-Τι αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Διαμαρτυρία στο Δημαρχείο Μυκόνου για το ζήτημα της στέγασης των εκπαιδευτικών στο νησί – Ανακοίνωση της Α ΕΛΜΕ Κυκλάδων για την μαζική συγκέντρωση της περασμένης Τρίτης 13 Σεπτεμβρίου 2022 – Τι αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο.

Διαμαρτυρία στο Δημαρχείο Μυκόνου

Α ΕΛΜΕ Κυκλάδων κοινοποίησε Δελτίο Τύπου σχετικά με τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο Μυκόνου και τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Μυκόνου αναφορικά με το ζήτημα της στέγασης των εκπαιδευτικών στο νησί.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Α ΕΛΜΕ Κυκλάδων:

Την περασμένη Τρίτη 13 Σεπτέμβρη πραγματοποιήθηκε μαζική συγκέντρωση και παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο της Μυκόνου με τη συμμετοχή περίπου 100 εκπαιδευτικών του νησιού της Μυκόνου, οργανωμένη από τα πρωτοβάθμια σωματεία των εκπαιδευτικών Α΄ ΕΛΜΕ Κυκλάδων και ΣΕΠΕ Σύρου – Τήνου – Μυκόνου. (…)

Ύστερα από μια δίωρη συζήτηση και διάλογο σχετικά με το θέμα το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε παμψηφεί τα παρακάτω:

– Αναμόρφωση του προϋπολογισμού του Δήμου Μυκόνου με σκοπό να αποδοθούν περισσότερα χρήματα στη στέγαση των εκπαιδευτικών στο νησί της Μυκόνου.

– Κάλεσμα – πρόσκληση προς ιδιώτες ιδιοκτήτες δωματίων και οικιών στο νησί, για μίσθωση δωματίων από την πλευρά του Δήμου και την παραχώρησή τους σε εκπαιδευτικούς.

– Πρόταση από την πλευρά του Δήμου για αλλαγή του ρυμοτομικού σχεδίου με σκοπό την πρόβλεψη για ανέγερση κοινωνικών κατοικιών (εργατικών εστιών) στο νησί.

Επίκαιρη Ερώτηση στη Βουλή

Υπενθυμίζουμε πως για το ζήτημα της στέγασης των εκπαιδευτικών έχει κατατεθεί Επίκαιρη  Ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως από τον Τομεάρχη Παιδείας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κο Νίκο Φίλη με θέμα της τις ανυπέρβλητες δυσκολίες για στέγαση στους νέους εκπαιδευτικούς.

Ο Βουλευτής ρωτά την Υπουργό ΠΑΙΘ:

1. Ποια μέτρα έλαβε από το τέλος της περασμένης σχολικής χρονιάς που το πρόβλημα έγινε ορατό, για την αντιμετώπισή του; Ποια μόνιμα, θεσμικού χαρακτήρα μέτρα θα λάβει το αμέσως επόμενο διάστημα, ώστε οι εκπαιδευτικοί να μην υποχρεωθούν σε έξωση στο τέλος Μαΐου, αλλά να συνεχίσουν απερίσπαστοι να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στα σχολεία και τους μαθητές τους;

2. Σκοπεύει να επεκτείνει το μέτρο της επιδότησης της φοιτητικής κατοικίας και για τους εκπαιδευτικούς, τουλάχιστον στο ίδιο ύψος που έχει προβλεφθεί για τους φοιτητές;

Δείτε αναλυτικά ΕΔΩ

Δείτε επίσης

Στέγαση εκπαιδευτικών: Ερώτηση στη Βουλή 47 Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ 

Συρίγος για στέγαση εκπαιδευτικών και φοιτητών-Τι είπε για τους Δήμους και το κράτος “πατερούλη” 

Νέο στεγαστικό επίδομα φοιτητών: Οι ανακοινώσεις της Υπουργού Παιδείας Ν. Κεραμέως 

Κεραμέως: Τι απάντησε για τη στέγαση αναπληρωτών, την αύξηση μισθών, το voucher σε νεοπροσληφθέντες 

Ισοδύναμο εισόδημα ακαδημαϊκού έτους 2022-23: Διαπίστωση του ποσού 

Αναρρωτική άδεια ειδικού σκοπού λόγω νόσησης με covid-19: 79η Εγκύκλιος ΥΠ.ΕΣ.

Μέτρα για τη στέγαση εκπαιδευτικών προτείνει η Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών 

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση