Σάββατο, 20 Ιουλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Διανομή σχολικών γευμάτων στα σχολεία τη 2η εβδομάδα του Οκτωβρίου: Τι είπε η Δόμνα Μιχαηλίδου στη Βουλή

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Διανομή σχολικών γευμάτων στα σχολεία της χώρας τη δεύτερη εβδομάδα του Οκτωβρίου: Τι είπε η Δόμνα Μιχαηλίδου στη Βουλή σε συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης του ΚΚΕ.

Διανομή σχολικών γευμάτων

Η διανομή 210.000 σχολικών γευμάτων στα σχολεία της χώρας θα ξεκινήσει τη δεύτερη εβδομάδα του Οκτωβρίου ανέφερε στη Βουλή η Υφυπουργός Εργασίας, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κα Δόμνα Μιχαηλίδου, κατά τη διάρκεια της συζήτησης  Επίκαιρης Ερώτησης της Βουλευτού Λέσβου  του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος (ΚΚΕ) κας Μαρίας Κομνηνάκα με θέμα: “Για τις καθυστερήσεις στην έναρξη του Προγράμματος «Σχολικά γεύματα» τη νέα  σχολική χρονιά 2022-2023”.

Η Βουλευτής ζήτησε από την Υφυπουργό Εργασίας κα Δ. Μιχαηλίδου να απαντήσει γιατί ενώ η σχολική χρονιά ξεκίνησε ήδη, το πρόγραμμα “Σχολικά γεύματα” δεν έχει φτάσει ακόμα στα σχολεία και τι μέτρα θα πάρουν και πότε τα αρμόδια Υπουργεία για να αποκατασταθεί άμεσα η διανομή των σχολικών γευμάτων, καθώς και τι μέτρα θα ληφθούν ώστε να ενταχθούν στο πρόγραμμα “Σχολικά γεύματα” επιπλέον σχολικές μονάδες που θέλουν να συμμετέχουν, αλλά και το σύνολο των μαθητών της χώρας.

“Υπάρχουν και φέτος καθυστερήσεις στη διανομή σχολικών γευμάτων. Μόνο το 10% των μαθητών λαμβάνει σχολικό γεύμα. Τα κονδύλια είναι καθηλωμένα στα περσινά επίπεδα την ίδια ώρα που για τις λαϊκές οικογένειες είναι σημαντικό στήριγμα. Υπάρχει ανάγκη γενίκευσης του προγράμματος σε όλες τις βαθμίδες των μαθητών”, τόνισε κατά τη διάρκεια της ομιλίας της η Βουλευτής του ΚΚΕ.

Η κα Μιχαηλίδου επεσήμανε πως η διαδικασία των “Σχολικών Γευμάτων” δεν ήταν δυνατόν να εκκινήσει νωρίτερα καθότι χρειάζονται οι απαντήσεις των γονέων αν επιθυμούν να συμμετάσχουν στο Πρόγραμμα, ούτως ώστε να καθορισθεί ο ακριβής αριθμός των σχολικών γευμάτων.

Επίσης ανέφερε πως το Πρόγραμμα διανομής καλύπτει το 40% των μαθητών, οι οποίοι ανέρχονται σε 500.000 και τα 210.000 Σχολικά Γεύματα φέτος το 2022-23 θα δοθούν σε 15% παραπάνω σχολεία.

Μάλιστα τόνισε πως για πρώτη φορά θα ξεκινήσει τόσο νωρίς, τη στιγμή που τα προηγούμενα χρόνια η διανομή εκκινούσε ακόμα και τον Απρίλιο μήνα, αναφέροντας χαρακτηριστικά “πρώτη φορά ξεκινά τόσο νωρίς την ώρα που πρέπει, στην αρχή της σχολικής χρονιάς, και αυτό είναι μια κατάκτηση του υπουργείου. Ήδη η διαδικασία έχει ξεκινήσει”.

Δείτε επίσης

Αιτήσεις Προσωπικού Βοηθού ΑμεΑ: Από σήμερα Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022 

Βορίδης: Προγραμματισμός προσλήψεων 2023-Γραπτός διαγωνισμός ΑΣΕΠ τον Μάρτιο του 2023 

Επιμορφωτικά προγράμματα ΙΕΠ: Ποια πραγματοποιήθηκαν-ποια ολοκληρώνονται-ποια προγραμματίζονται

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση