Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Διασυρμός εκπαιδευτικού: Ανακοίνωση-Καταγγελία της ΟΛΜΕ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Διασυρμός εκπαιδευτικού: Ανακοίνωση-Καταγγελία της ΟΛΜΕ για συνάδελφο η οποία δέχτηκε αήθη επίθεση, λοιδορήθηκε και διασύρθηκε σε τηλεοπτικά κανάλια, ηλεκτρονικό τύπο και μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Διασυρμός εκπαιδευτικού
Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης

Αθήνα, 26/03/2021

 Ανακοίνωση-Καταγγελία για το διασυρμό εκπαιδευτικού

 Το Δ.Σ της ΟΛΜΕ καταγγέλλει τον απαράδεκτο διασυρμό που υπέστη σε πανελλήνιο επίπεδο η εκπαιδευτικός ειδικότητας καλλιτεχνικών, ΠΕ08 του Γυμνασίου Σκοτούσσας.

Ο δημόσιος διασυρμός

προήλθε μετά από ανάρτηση σε προσωπικό προφίλ μέσου κοινωνικής δικτύωσης, που διατηρεί εργαζόμενος σε τοπική εφημερίδα των Σερρών, η οποία περιείχε πλήθος ανακριβειών.

Στην ανάρτηση αυτή γραφόταν ότι μαθητής αποβλήθηκε από το σχολείο επειδή ζωγράφισε το σήμα πολιτικού κόμματος στο μάθημα των καλλιτεχνικών και ότι η διδάσκουσα εκπαιδευτικός έσκισε τη ζωγραφιά του.

Υπερασπιζόμενοι την αλήθεια οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε στην εκπαιδευτική κοινότητα και στα Μέσα Επικοινωνίας ότι:
  • Η συνάδελφος εκπαιδευτικός ουδέποτε έσκισε καμία ζωγραφιά και δεν τιμώρησε τον συγκεκριμένο μαθητή για την ενέργειά του.
  • Ο μαθητής δεν αποβλήθηκε ούτε από την καθηγήτρια αλλά ούτε και από τον Διευθυντή του Σχολείου.
Η συγκεκριμένη σελίδα

με το σχέδιο που δημιούργησε ο μαθητής αφαιρέθηκε από το μπλοκ ως μη εντασσόμενη στη διδακτική ενότητα του μαθήματος και υπάρχει στην αίθουσα καλλιτεχνικών του σχολείου, καθώς το ατομικό μπλοκ ζωγραφικής αποτελεί τον ατομικό φάκελο στο μάθημα (portfolio).

Αδυνατούμε να κατανοήσουμε

τις σκοπιμότητες που εξυπηρετεί ο τρόπος παρουσίασης της συγκεκριμένης υπόθεσης από τα Μέσα Επικοινωνίας και η a priori απόδοση ευθυνών στην εκπαιδευτικό χωρίς την ενδελεχή διερεύνηση του συγκεκριμένου περιστατικού.

Θα περιμέναμε μία σοβαρή δημοσιογραφική έρευνα

με συλλογή έγκυρων στοιχείων πριν τη δημοσίευση και δημόσια τοποθέτηση, ειδικά όταν πρόκειται για τον ευαίσθητο χώρο της εκπαίδευσης. Αντίθετα, το πανελλήνιο παρακολουθούσε τόσο στον ηλεκτρονικό τύπο όσο και σε διάφορες τηλεοπτικές εκπομπές ανακρίβειες με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί θέμα «εκ του μη όντος».

Το Δ.Σ της ΟΛΜΕ εκφράζει τη συμπαράστασή του

στη συνάδελφο εκπαιδευτικό, η οποία δέχτηκε αήθη επίθεση και ταλαιπωρήθηκε, λοιδορήθηκε, διασύρθηκε ως εκπαιδευτικός και ως προσωπικότητα σε τηλεοπτικά κανάλια, ηλεκτρονικό τύπο και μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αναμένουμε το σωματείο/σύλλογο,

στο οποίο ανήκει ο εργαζόμενος της τοπικής εφημερίδας, να πάρει θέση στο ζήτημα της αντιδεοντολογικής συμπεριφοράς του εν λόγω κυρίου, όπως επίσης και της έκθεσης και προσβολής της προσωπικότητά της συναδέλφου μας.

Απαιτούμε από τον ίδιο να ανασκευάσει την ανακριβή ανάρτησή του για να αποκατασταθεί η αλήθεια.

Τονίζουμε επίσης ότι

ο τρόπος παρουσίασης της συγκεκριμένης είδησης θίγει το παιδαγωγικό έργο και την προσφορά του συνόλου των εκπαιδευτικών στο ελληνικό δημόσιο σχολείο.

Δείτε επίσης

Μεταθέσεις Δευτεροβάθμιας 2021-Ονόματα: Οι Αποφάσεις
Ανοιγμα σχολείων-self-test-προσωπικά δεδομένα: Η τοποθέτηση του Αναπλ. Υπ. Υγείας Β. Κοντοζαμάνη
Απόφαση για σχολεία την επόμενη εβδομάδα-Υποχρεωτικό το τεστ για μαθητές και εκπαιδευτικούς
Ρεκόρ ειδικών σχολείων σε αναστολή λόγω κρουσμάτων covid: Ενημέρωση ΠΟΣΕΕΠΕΑ
Γραμμή Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης 10306: 24ωρης λειτουργίας | Εγγραφο
Ομάδα εργασίας αποτίμησης νομοθετικού πλαισίου και βελτιωτικών αλλαγών εκπαίδευσης ΑμεΑ ή και ειδικές εκπ/κές ανάγκες
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση